|
Piliç Sarma |
|
ibibik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc43047
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2009
2,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
3 adet piliç bonfile
300 gr tel kadayıf
4 kaşık sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Tel kadayıf geniş bir kapta 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile harmanlanır. Haşlanan bonfileler ince şeritler halinde kesilir. Üzerine tuz ve karabiber ilave edilir.
Büyükçe bir tutam kadayıf alınıp içine birkaç parça tavuk eti biraz kaşar ve ceviz konulup sıkmadan sarılır. Yağlanmış tepsiye yan yana dizilir.180-200 C fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından alınıp üzerine soğuk süt gezdirilir 10 dakika dinlendirilip servis yapılır.
|
Piliç Sarma |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54307
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010
2,174 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sagliklitavuk.org
Malzemeler:
1 adet kemiksiz tavuk göğüs eti
1 yemek kaşığı tereyağı
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Kişniş
Karabiber
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
Hazırlanışı:
Kemiksiz tavuk etlerini kasabınızda veya et döveceği varsa evinizde parçalamadan incecik açın, açılan göğüs eti içine sarımsağı bir fırça yardımıyla sürüp baharatları sırasıyla serpiştirin.
Diğer tarafta küp küp doğradığınız sebzeleri, kaynar suda 5 dakika haşlayarak soğutun. Soğutulan sebzeleri, piliç etimizin içine yayın üstüne tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip dolma gibi sarın… 200 derecede, önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin… Dilimleyerek servis edin…
|
Piliç Sarma |
|
hatiç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc64068
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2011
2,076 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 adet piliç göğsü
2 adet kabak
2 adet havuç
150 gr. dil peyniri
1/2 demet taze soğan
2 dilim ekmek içi
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Eti ince ince dövüp üzerine tuz ve karabiber serpin. Kabak ve havucu ince şeritler halinde kesip üç dakika haşlayın. Etin üzerine dilimlenmiş dil peynirini, haşlanmış sebzeleri ve taze soğanı dizin. Folyoya sarıp 15 dakika 190 derece fırında pişirin. Ufalanmış ekmek içi, ezilmiş sarımsak, yağ, kıyılmış maydanoz ve dereotunu baharatla karıştırın, folyodan çıkardığınız etin üzerine dökün. Tekrar fırına verip etlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
Piliç Sarma |
|
Berna Özsoy
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2011
Mesajlar: 22 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc60784
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2011
2,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet piliç butu
3 tane piliç göğsü, derisi, kemiği çıkarılmış
1 kg ıspanak
yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
3 tane soğan, ince kıyılmış
1 çorba kaşığı çam fıstığı
100 gr tereyağı
3 diş dövülmüş sarımsak
karabiber
tuz
Piliç göğsünü ortadan ikiye bölüp, her parçayı bir naylon folyo arasına yerleştirin. Eti döverek yassı hale getirin. Piliç butunun kemiğini ve derisini ayırın.
Piliç butunu, ıspanağın yarısını ve kaşar peynirini, tuz ve karabiber de ekleyerek mutfak robotunda kıyın.
Folyodaki yassı göğüs etlerinin üzerine hazırladığınız harcı yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Açılmaması için kürdanla ya da iple sabitleyebilirsiniz.
Piliç sarmalarını pembeleşinceye kadar tavada kızdırdığınız 50 gr tereyağında kızartın sonra 200 C'ye ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.
Kalan tereyağını tavada eritip soğan ve sarımsakları tavanın kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin.
Dolmalık fıstığı ilave ederek, hafif eşmerleşinceye kadar kavurun, kalan ıspanağı ekleyip 10 dakika daha karıştırarak kavurun, karabiber ve tuz ilave edip piliç sarmayla birlikte servis yapın.
|
Piliç Sarma |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107052
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2015
1,822 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://bakpilic.com.tr
2 adet tavuk göğsü
250 gr. ıspanak
100 gr. kaşar
2 çorba kaşığı un
2 yumurta
4 çorba kaşığı galeta
Tuz
Karabiber
Tavuk göğüslerini streç filme sarıp, döverek inceltin. Dövülen piliçlerin üzerine tuz ve karabiber serpin. Tavukların üstüne birkaç dilim ıspanak yaprağı ve kaşar dilimi koyarak rulo haline getirin. Rulo halindeki piliçleri önce una sonra yumurtaya ve galetaya bulayın ve kürdanla sabitleyin. 180 derecelik fırında tavuklar kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
|
|