| 
 
 
 | 
Piliç Mücveri | 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24971 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2008 
2,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr tavukgöğsü
 
2 adet orta boy patates
 
Yarım su bardağı rende kaşar
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
Yarım demet maydanoz
 
4-5 adet taze soğan
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yeteri kadar su
 
Kızartmak için:
 
2 su bardağı ayçiçek yağı
 
 
# Tavukgöğsü haşlanır, küçük küçük doğranır. Patates haşlanır, rendelenir.
 
# Karıştırma kabına tavuk eti, patates, yumurta, süt, kimyon, karabiber, tuz, kıyılmış taze soğan ve maydanoz konur.
 
# Malzemeler karıştırmaya başlanır. Bu sırada azar azar un katılır ve unla karıştırılmış karbonat eklenir.
 
# Karışım bütünleşene dek karıştırıldıktan sonra 15 dakika kadar dinlendirilir.
 
# Daha sonra ıslatılmış kaşıkla mücver harcından alınır ve kızgın yağa bırakılır.
 
# Mücverlerin iki yüzü kızarınca kağıt havluya çıkarılır.
 
# Ayran eşliğinde servise sunulur.
 
 
Not: Mücverlerin dağılmaması için yağın kızdırılması gerekir.
 
 
 ML® Piliç Mücveri için tıklayın 
 
 
 
 
 
ML® Piliç Mücveri (görsel)
 
  
 | 
Piliç Mücver | 
  | 
ibibik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2009 
Mesajlar: 31 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43048 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2009 
2,343 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 adet piliç but haşlanmış ve didiklenmiş
 
1 adet rendelenmiş kabak
 
2 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış patates
 
3 sap ince kıyılmış taze soğan
 
2 yemek kaşığı maydanoz
 
1 yemek kaşığı dereotu
 
3 diş dövülmiş sarımsak
 
1 yumurta
 
tuz
 
1 çay kaşığı karabiber ve kekik
 
2 yemek kaşığı un
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
		
 
Yapılışı
 
Kızartma yağı hariç bütün malzemeler derin bir kapta karıştırılır buzdolabında 5 dakika dinlendirilir. Karışımdan birer kaşık alarak az yağlanmış teflon tavada her iki tarafını iyice pişiriniz.
  
 | 
Piliç Mücver | 
  | 
krema 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133636 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2018 
785 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk göğsü
 
2 adet patates
 
1 adet kuru soğan
 
2 dal taze soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay kaşığı limon suyu
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Yarım çay fincanı kaşar peyniri rendesi
 
2 adet yumurta
 
Yarım çay fincanı un
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuk göğsünü yıkayıp biraz su ile haşlayıp ince ince doğrayın. Patatesleride haşlayıp rendeleyin.Maydanozu ince kıyın.Kuru soğanı rendeleyin.Taze soğan ince ince doğrayın. Tavuk etine patates,soğanlarmaydanoz ,limon suyu ,karbonat ,kaşar peyniri,yumurta ve baharatları ekleyin. Kızartma yağını tavada kızdırın.Kaşık ile harçtan koyarak pişirin. Piliç mücverlerini kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |