| 
 
 
 | 
PİLİÇ KÜLBASTI | 
  | 
GülenAy 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: isvec | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11811 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2007 
3,579 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet Tavuk Göğüs Eti 
 
2 adet Soğan 
 
2 adet Kırmızıbiber 
 
4 diş Sarımsak 
 
2 çorba kaşığı Margarin 
 
1 su bardağı Su 
 
Yarım çorba kaşığı Kekik 
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
Tavukları parçalara bölüp kemiklerinden ayırın ve bir pirzola demiriyle döverek inceltin. Tavada yağı eritip kızdırdıktan sonra tavuk etlerini kızartın. Tavuk etlerinin üzerine tuzu, kekiği ve karabiberi serpin. Başka bir tavada kızgın yağda piyazlık doğranmış soğanlarla birlikte ince uzun doğanmış etli kırmızıbiberleri kavurun. Kavurduğunuz soğanlı biberli karışımı kızarmış tavukların üzerine boşaltın. Yemeğin suyunu, et suyu tableti ve dövülmüş sarımsakları ekleyip 10 dk. kadar pişirin. Suyunu çekince kadar bekleyip servis yapın.
  
 | 
Piliç Külbastı | 
  | 
pembe&beyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2011 
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64203 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011 
3,779 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
3 adet tavuk göğsü
 
2 adet soğan
 
2 adet renkli biber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
4 diş sarımsak
 
1 su bardağı tavuk suyu
 
Kekik
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Biberleri dilim dilim kesin. Soğanları da piyazlık doğrayın. Tavuk etlerine karabiber ve tuz serperek ızgarada pişirin. Soğanları yağda kavurun, biberleri ilave edin. Karabiber, kekik ve ezilmiş sarımsakları ilave edin. Bir tencereye tavuk etlerini alın, soğanlı karışımı ve tavuk suyunu ekleyin. Pişince üzerine kekik serperek servis yapın.
  
 | 
Piliç Külbastı | 
  | 
sarı zeybek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2011 
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67943 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2011 
2,966 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram tavuk göğsü
 
2 adet soğan
 
2 adet sivri biber
 
2 diş sarımsak
 
5 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Kekik, karabiber, tuz
 
 
Tavukları parçalara bölüp kemiklerinden ayırın ve bir pirzola demiriyle döverek inceltin. Tavada yağı eritip kızdırdıktan sonra tavuk etlerini kızartın. Tavuk etlerinin üzerine tuzu, kekiği ve karabiberi serpin. Başka bir tavada kızgın yağda piyazlık doğranmış soğanlarla sıvri biberleri  kavurun. Kavurduğunuz soğanlı biberli karışımı kızarmış tavukların üzerine boşaltın. Yemeğin suyunu, et suyu tableti ve dövülmüş sarımsakları ekleyip 10 dk. kadar pişirin. Suyunu çekince kadar bekleyip servis yapın.
  
 | 
Piliç Külbastı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95432 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2014 
2,349 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Piliç, göğüs eti kemiği ucunda bırakılmış olarak dövülerek inceltilir. Tuzlanır. Izgarada iki taraflı pişirilir. Pişen piliçler sahana yerleştirilir. Üzerine tavuk suyu eklenip kısık ateşte 10 dk. pişirilir. Ateşten alınıp üzerine kekik serpilerek sıcak servis yapılır.
  
 | 
Piliç Külbastı | 
  | 
felatun 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.11.2016 
Mesajlar: 18 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120946 
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2016 
1,595 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
4 adet piliç göğüs eti
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 adet soğan
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanı rendeleyerek suyunu çıkartın. Yoğurdu, soğanın suyunu, salçayı, yağın yarısını, tuzu ve karabiberi karıştırarak külbastı sosunu hazırlayın. Piliç etlerini bu sosa bulayın ve bir süre bekletin. Hazırlanan piliç etlerini tavada zeytinyağı ile pişirin. Pişen piliç külbastıyı ızgara domates biber ve pirinç pilavı ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |