|
PİLİÇ KÜLBASTI |
|
GülenAy
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2007
Mesajlar: 22 Şehir: isvec |
Kısa URL: https://ml.md/lc11811
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2007
3,469 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet Tavuk Göğüs Eti
2 adet Soğan
2 adet Kırmızıbiber
4 diş Sarımsak
2 çorba kaşığı Margarin
1 su bardağı Su
Yarım çorba kaşığı Kekik
Tuz
Karabiber
Tavukları parçalara bölüp kemiklerinden ayırın ve bir pirzola demiriyle döverek inceltin. Tavada yağı eritip kızdırdıktan sonra tavuk etlerini kızartın. Tavuk etlerinin üzerine tuzu, kekiği ve karabiberi serpin. Başka bir tavada kızgın yağda piyazlık doğranmış soğanlarla birlikte ince uzun doğanmış etli kırmızıbiberleri kavurun. Kavurduğunuz soğanlı biberli karışımı kızarmış tavukların üzerine boşaltın. Yemeğin suyunu, et suyu tableti ve dövülmüş sarımsakları ekleyip 10 dk. kadar pişirin. Suyunu çekince kadar bekleyip servis yapın.
|
Piliç Külbastı |
|
pembe&beyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2011
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64203
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
3,598 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
3 adet tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet renkli biber
2 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu
Kekik
Karabiber
Tuz
Biberleri dilim dilim kesin. Soğanları da piyazlık doğrayın. Tavuk etlerine karabiber ve tuz serperek ızgarada pişirin. Soğanları yağda kavurun, biberleri ilave edin. Karabiber, kekik ve ezilmiş sarımsakları ilave edin. Bir tencereye tavuk etlerini alın, soğanlı karışımı ve tavuk suyunu ekleyin. Pişince üzerine kekik serperek servis yapın.
|
Piliç Külbastı |
|
sarı zeybek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc67943
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2011
2,845 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik, karabiber, tuz
Tavukları parçalara bölüp kemiklerinden ayırın ve bir pirzola demiriyle döverek inceltin. Tavada yağı eritip kızdırdıktan sonra tavuk etlerini kızartın. Tavuk etlerinin üzerine tuzu, kekiği ve karabiberi serpin. Başka bir tavada kızgın yağda piyazlık doğranmış soğanlarla sıvri biberleri kavurun. Kavurduğunuz soğanlı biberli karışımı kızarmış tavukların üzerine boşaltın. Yemeğin suyunu, et suyu tableti ve dövülmüş sarımsakları ekleyip 10 dk. kadar pişirin. Suyunu çekince kadar bekleyip servis yapın.
|
Piliç Külbastı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95432
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2014
2,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
Piliç, göğüs eti kemiği ucunda bırakılmış olarak dövülerek inceltilir. Tuzlanır. Izgarada iki taraflı pişirilir. Pişen piliçler sahana yerleştirilir. Üzerine tavuk suyu eklenip kısık ateşte 10 dk. pişirilir. Ateşten alınıp üzerine kekik serpilerek sıcak servis yapılır.
|
Piliç Külbastı |
|
felatun
Aşçı
Kayıt: 11.11.2016
Mesajlar: 18 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc120946
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2016
1,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
4 adet piliç göğüs eti
1 çay bardağı yoğurt
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Soğanı rendeleyerek suyunu çıkartın. Yoğurdu, soğanın suyunu, salçayı, yağın yarısını, tuzu ve karabiberi karıştırarak külbastı sosunu hazırlayın. Piliç etlerini bu sosa bulayın ve bir süre bekletin. Hazırlanan piliç etlerini tavada zeytinyağı ile pişirin. Pişen piliç külbastıyı ızgara domates biber ve pirinç pilavı ile servis edin.
|
|