| 
 
| 
 
 
 | 
 
Piliç Izgara (marinatlı) | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63667 
Gönderme Tarihi: 30.May.2011 
2,398 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
800 gr'lık 1 piliç (temizlenip, ütülenmiş ve 4 parçaya ayrılmış)
 
1 orta boy soğan (ince doğranıp, suyu sıkılarak bir kaseye süzülmüş)
 
1 kahve kaşığı kimyon
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
 
Süzülmüş soğan suyu, kimyon, zeytinyağı, tuz ve biberi yayvan bir kapta karıştırıp, piliç parçalarını ekleyiniz. Kabı buzdolabına kaldırıp 5-6 saat, piliç parçalarını dinlendiriniz (bu arada piliç parçalarını bir kez döndürünüz).
 
önce, ızgaranızı iyice kızdırınız. Piliç parçalarını buzdolabından çıkarıp, her iki yanlarını ızgarada 7-8 dakika ızgara ediniz. Piliç parçalarını ısıtılmış bir servis tabağına alıp, servis ediniz.
  
 | 
 
Piliç Izgara (marinatlı) | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63668 
Gönderme Tarihi: 30.May.2011 
2,638 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
800 gr'lık bir piliç (temizlenip, ütülenmiş ve 4 parçaya ayrılmış)
 
400 gr 2 su bardağı yoğurt (kaymağı alınıp, çırpılmış)
 
1 çorba kaşığı taze nane (ince kıyümış)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızıbiber
 
2 diş sarımsak (dövülmüş)
 
 
Yoğurt, taze nane, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve sarımsağı yayvan bir kapta karıştırıp, piliç parçalarını ekleyiniz. Kabı buzdolabına kaldırıp 5-6 saat, piliç parçalarını dinlendiriniz, (bu arada piliç parçalarını bir kez döndürünüz).
 
önce, ızgaranızı iyice kızdırınız. Kabı buzdolabından alıp, piliç parçalarının her iki yanlarını ızgarada 7-8 dakika ızgara ediniz.
 
Piliç parçalarını ısıtılmış bir servis tabağına alıp, servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Piliç Izgara (marinatlı) Tarifleri Tavuk Yemekleri
 | 
 
 
 
 |