| 
 
 
 | 
Piliç Haşlama | 
  | 
limonata 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24674 
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2008 
3,036 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet irice piliç
 
3-4 diş sarımsak
 
2 adet soğan
 
2 diş karanfil
 
600 gr. havuç
 
4 sap pırasa
 
1 adet kök kereviz
 
Yeterince tuz
 
Biber
 
Maydanoz
 
 
Sebzeleri yıkayıp ayıklayınız. Keskin bir bıçakla havuç ve kerevizleri çubuk şeklinde ince uzun doğrayınız. Pırasanın saplarını kesip, kalan kısmını bir iple bağlayınız. Soğanları soyup herbirine birer diş karanfil saplayınız. Yıkayıp temizlediğiniz pilici bir tencereye koyunuz. Etrafına hazırladığınız sebzeleri yerleştiriniz. Ayıkladığınız sarımsak dişlerini bütün olarak koyunuz. Maydanozları bir tül-bente sarıp yerleştiriniz. Tuzunu, biberini ekip, üstüne kadar su koyup, hafif ateş üzerinde 40 dakika süreyle pişiriniz. Pişen pilici servis tabağının ortasına yerleştiriniz. Etrafına haşlanmış sebzeleri koyunuz. Haşlama suyunun yarısıyla önden çorba yapıp, artan suyla pirinç pilavı yapınız.
  
 | 
Haşlama Piliç | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63666 
Gönderme Tarihi: 30.May.2011 
2,495 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
800 grlık 1 piliç
 
4-5 su bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
Baharat torbası:
 
2 sap maydanoz
 
1 fiske kekik
 
1 defne yaprağı
 
5 tane karabiber
 
 
Pilici orta boy bir tencereye koyunuz. Tencereye, pilicin üstünü örtecek kadar su, tuz, biber ve baharat torbasını ekleyerek, orta ateşte bir saat, piliç yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, pilici bir servis tabağında soğuttuktan sonra servis ediniz.
  
 | 
PİLİÇ HAŞLAMASI | 
  | 
Lokma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2006 
Mesajlar: 34 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8013 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2006 
2,474 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kiloluk yarka piliç
 
1 küçük soğan
 
ortaboy 1 havuç
 
1 küçük kerevizin dörtte biri
 
yarım defne yaprağı
 
2,5 bardak su
 
 
Pilici bir tencere su içinde ateşe oturtun. Kaynayacağına yakın ateşten alın, soğuk suya tutup yıkayın, sonra küçük bir tencereye alın. Sebzeleri, suyu ve tuzu koyup bir kere kaynattıktan sonra ağır ateşte pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |