| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pilavlı Hamsi | 
 
  | 
hürcan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105923 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2015 
1,777 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 bardak pirinç
 
1 adet soğan
 
Bir miktar kuşüzümü
 
800 gram hamsi
 
Biraz maydanoz, dereotu
 
1 adet limon
 
2 kaşık yağ
 
 
Yağda soğan öldürülüp kuşüzümü eklenerek bir pilav hazırlanır. Pişmiş pilava ince kesilmiş bol maydanoz ve dereotu ilâve edilip karıştırılır. Hamsilerin kafası ve orta kemiği çıkartılarak hazırlanır. Fırına girecek olan tepsi hafif yağlanır ve bütün tepsi açılmış hamsilerle örtülür. Hamsilerin dış kısmı tepsiye bakar, iç kısımları açıktır. Pişmiş pilav tepsiye boşaltılır ve üstü geri kalan hamsilerle örtülür, üstüne de dilim dilim kesilmiş limon dizilip alüminyum kağıtla örtülür, ağır ateşte fırında pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pilavlı Hamsi Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |