|
|
PİLAVLI ÇÖMLEK KEBABI |
|
pembeli kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Londra |
Kısa URL: https://ml.md/lc62208
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2011
1,940 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kuşbaşı koyun eti
500 gram pirinç
2 adet domates
125 gram tereyağı
750 gram su
bir miktar tuz
2 adet soğan
Bir tencereye su, yağ, tuz, iki domatesin suyunu koyup kaynatınız. Sıcak tuzlu suda yarım saat bırakılmış pirinci temizleyerek yıkayınız. Kaynayan yağlı suya ilâve ediniz. Hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
Ateşten indirip, yarım saat dinlendiriniz. 2 adet ufak doğranmış domates ile pilâvı karıştırınız. Bir güvece koyup ortasına kebap oturtunuz. Fırında 15 dakika pişirip sıcak servis yapınız.
KEBABIN HAZIRLANMASI: Bir tencereye 500 gram kuşbaşı doğranmış koyun eti, ince doğranmış iki adet soğan, 115 gram yağ koyunuz. Etin rengi soluncaya kadar pişiriniz. Yarım bardak sıcak su, iki domatesin suyu ve yarım limon suyu, tuz, karabiber ilâve ediniz. Hafif ateşte pişiriniz. Yarım kutu konserve bezelye yıkayarak ilâve ediniz. Beraber pişirerek pilâvın ortasına koyunuz.
|
PİLAVLI ÇÖMLEK KEBABI |
|
pırıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc22919
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2008
2,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
Yarım kg. kuzu eti (kuşbaşı)
2 su bardağı pirinç
2 adet domates
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 çay bardağı konserve bezelye
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
2 kaşık tereyağını eritip ince kıydığınız soğan ve etleri kavurun. Domatesleri rendeleyip tencereye ilâve edin ve bir miktar daha kavurun. Tuzunu ve karabiberini ilâve edip yeterince sıcak su ilâvesiyle etleri iyice pişirin. Ocağı kapamadan 5 dakika evvel bezelyeleri katın. Pirinci ayıklayıp yıkayın ve iki kaşık yağı eritip suyunu süzdüğünüz pirinci yeterince tuz ile kavurun. 3 su bardağı sıcak su katıp pilavı kısık ateşte pişirin. Pilavı 20 dakika kadar dinlendirin. Pilavı bir güvece koyup ortasını boş bırakın. Etli kebabı güvecin ortasına dökün. Orta dereceli fırında 15 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.
|
PİLÂVLI ÇÖMLEK KEBABI |
|
Desdamona
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc15934
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2007
2,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kuşbaşı koyun eti,
4 domates,
2 soğan,
yarım limon,
4 kaşık sadeyağ,
yarım bardak iç bezelye,
2 bardak pilavlık pirinç,
tuz, biber.
Tencereye suyu, yağı, tuzu, iki domates suyu koyup kaynatınız. Sıcak tuzlu suda yarım saat bırakılmış pirinci, kaynayan yağlı suya ilâve ediniz. Hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Ateşten indiriniz. Yarım saat dinlendiriniz. 2 ufak doğranmış domates ile pilâvı karıştırıp, bir güvece koyunuz. Ortasına kebap koyup, fırında 15 dakika pişirip, sıcak servis yapınız.
Kebabın hazırlanması: Kuşbaşı koyun eti, ince doğranmış iki soğan, 2 kaşık yağ tencereye konur, etin rengi soluncaya kadar pişirilir. Yarım bardak sıcak su, iki domatesin suyu, yarım limon suyu, tuz, karabiber ilâve edilir. Et pişene kadar hafif ateşte tutulur, yarım kutu konserve bezelye ilâve edilir, birlikte pişirilir. Pilâvın ortasına konur.
|
|
PİLÂVLI ÇÖMLEK KEBABI Tarifleri Kebaplar
|
|