400 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 yumurta
Kuru nane
Tuz
Karabiber
Kurutulmuş çekilmiş ekmek
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
1 paket kabartma tozu
Kıyma bir kaba alınır, soğan ayrı bir yerde rendelenir suyu sıkılarak katılır, sarımsak katılır, yumurta ve diğer baharatlar da ilave edilerek kıymanın cıvıklığını alacak kadar da çekilmiş ekmek içi ilave edilerek yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir ardından kızgın yağda kızartılır. Kızaran köftelerden 6 adedi ekmek arasına dizilir, üzerine dilimlenmiş turşu, domates, kuru soğan ve kızarmış patates de ilave edilerek servise sunulur.
|