| 
 | 
| Pezik (Pazı) Kökü Turşusu (Giresun) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31652 Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
 14,130 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Malzemeler:
 1 kg. pezik kökü
 1 kg. kırmızı pancar
 4 su bardağı üzüm sirkesi
 2 adet sarımsak
 3 yemek kaşığı toz şeker
 6 yemek kaşığı tuz
 6 adet acı biber
 su.
 
 Hazırlanışı:
 Pezik ve kırmızı pancarlar yıkanıp bir tencereye alınır, üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlanır, süzgece alınır, suyu süzülür ve peziklerin kabukları temizlenir. Pezikler ortadan ikiye bölünerek kesilir ve pancarlarla birlikte kavanoza yerleştirilir.
 Diğer tarafta sarımsaklar ayıklanıp havanda dövülür. Biraz diri bırakılmalıdır. Sarımsak, tuz, biber ve şeker kavanoza konur üzerini örtecek kadar su eklenip ağzı sıkıca kapatılarak ışık almayan yerde saklanır.
 
 
 | 
| Pezik Kökü Turşusu (Giresun) | 
|  | dijital Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.10.2019
 Mesajlar: 25
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146302 Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2019
 743 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Millî Eğitim Bakanlığı
 
 1 kg pezik kökü
 1 baş sarımsak
 1 çay bardağı sirke
 Kırmızı biber
 Kaya tuzu
 
 Pezik kökleri yıkanır, haşlanır.
 Soğuduktan sonra temiz bir cam kavanoza yerleştirilir.
 Üzerine sirke, biber, tuz ve sarımsaklar ilave edilir.
 Serin, ışık almayan bir yerde saklanır.
 Arzuya göre 5-10 gün içinde tüketilmeye başlanır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |