|
Peynirli Tava Böreği |
|
sonnur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2008
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27594
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2008
2,435 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta Tuz
İç malzemesi:
300 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Su, yoğurt ve eritilmiş margarini derin bir kapta karıştırın. Yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dk. dinlendirin. Peyniri ufalayın. Maydanozu ince ince kıyıp, peynirle karıştırın. Her parçayı un serperek merdane ile tabak büyüklüğünde açın. Hamuru ikiye katlayın. Yarım daire şeklini alan hamurun sağında ve solunda biraz boşluk bırakarak iç malzemeyi yayın. Hamurun iki kenarını iç malzemenin üzerini örtecek şelikde birleştirin. Hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Ortadan ikiye keserek börekleri birbirinden ayırın. Hamurların kenarlarını mutfak ruletiyle düzeltin. 2 su bardağı sıvıyağı kızdırın. Börekleri kızgın yağa atarak her iki yüzünü pembeleşinceye kadar kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Peynirli Tava Böreği |
|
ilkay2
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.06.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc70144
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2011
2,132 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr beyaz peynir veya çökelek
Yarım demet maydonoz
Yarım demet dereotu
1 adet yumurta
2 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım demet taze nane
Peyniri bir kabın içine ufalayın. Yeşillikleri yıkayıp kurulayın. Yaprak kısımlarını ayırıp saplarını attıktan sonra incecik kıyın. Peynire ilave edin. Yumurtayı da kırıp hepsini bir çatalla ezerek karıştırın. Yufkaları 5-6 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına otlu peynirli karışımdan koyup muska şeklinde katlayın. Kızgın yağda kızartıp börekleri kâğıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak servis yapın.
|
Peynirli Tava Böreği |
|
devran
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2013
Mesajlar: 27 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc88479
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2013
1,875 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz ve taze nane
4 çorba kaşığı lor peyniri
Derin bir kabın içinde unu tuzu harmanlayıp üzerine yavaşça suyu ekleyin, yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru büyük bir yufka gibi açın. İç malzemesi için yeşillikleri ince bir şekilde kıyın. Peynirle harmanlayıp karıştırın. Yufkayı yağlanmış tavaya yerleştirin. İç malzemeyi üzerine yayıp kenarlarını içe doğru kapatın. Sıvı yağda iki yüzünü de kızartıp servis tabağına alın.
|
Peynirli Tava Böreği |
|
not defteri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2018
Mesajlar: 38 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc133380
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018
862 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet ev açması yufka
1 kuru soğan
1 kase böreklik veya beyaz peynir
Kızartmalık sıvıyağ
Ev yufkalarımızı soğuk suyun altına tutup her tarafını ıslatıp temiz bezin üzerine sıralıyoruz. Soğanı ince ince kesiyoruz ve peynirle karıştırıyoruz. Tavaya sıvıyağ koyup kızdırıyoruz. Yufkayı tavaya seriyoruz içine iç harçımızdan serpiyoruz. Üzerine bir yufka kapatıp altını kızartıyoruz. Servis tabağı yardımı ile yufkayı çevirip diğer tarafını da kızartıyoruz. Üste gelen kızaran yerine tekrar iç harcı serpip bir yufka daha seriyoruz. Altı kızarınca tekrar çevirip yine kızaran kısmına iç harcı seriyoruz ve bir yufka daha kapatıp kızartıyoruz. Yufkalar bitene kadar aynı şekilde yapıyoruz. Servis tabağına alıp dilimledikten sonra servis yapıyoruz.
|
Peynirli Tava Böreği |
|
nadja
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Kiev |
Kısa URL: https://ml.md/lc151037
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2020
497 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.muratbey.com.tr
Bir kase Muratbey Tel peynir (küçük doğranmış)
Bir kase Muratbey Burgu peynir (Küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı Muratbey tereyağı
2 adet yufka
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
1/2 kahve fincanı su
Tavanın dibini ve kenarlarını sıvı yağ ile yağlayalım. 1 adet yufkayı tavaya serelim, kenarları dışarıda kalsın. Muratbey tereyağını eritelim, su ve yağ ile karıştıralım. 2 kaşık yağı tavadaki yufkanın üzerine sürelim. Yufkadan bir parça koparıp tavanın içine serelim. Tekrar 2 kaşık yağ sürelim. 4 kat yufka olana dek bu işlemi yineleyelim. 4 kat yufkanın üzerine yağ sürmeden Muratbey peynir karışımını yerleştirelim. Üzerine kalan yufkaları 1 kat yufka,1 kat yağ olmak üzere bitirelim. Son olarak tavanın dışındaki yufkaları içeriye doğru yerleştirirken, aralarını yağlayalım. Kalan yağla üzerini de yağlayıp, tavaya kapak kapatalım ve kısık ateşte pişirelim. Bir yüzü piştiğinde kapak yardımıyla çevirip diğer yüzünü de pişirelim. Piştikten sonra biraz soğumasını bekleyip servis yapalım.
|
Peynirli Tava Böreği |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163998
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2022
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yufka
4 yumurta
350 ml. süt
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 kase beyaz peynir
Önce büyükçe bir kasede yumurtalar, süt ve yağ çırpılarak sos hazırlanır.
Daha sonra teflon tavanın tabanına çok az sıvı yağ sürülür.
Ardından ilk yufka kenarlarından 3 parmak kadar alınarak bütün olarak kenarlarından dışarı taşacak şekilde tavaya serilir. Yırtılmamasına özen gösterilir. Üzerine ayırdığımız kenarlar bölünerek kaplanır.
Şimdi de sosu yufkaların her tarafı ıslanacak kadar gezdirilir. İkinci yufkayı da iri parçalara bölerek bir kat sos bir kat yufka olarak dizilir.
Artık ufaladığımız peynir harcını koyabiliriz. 3. Yufkadan ise önce tavanın çapı kadar bir daire çıkartılır. Kalan kısımları parçalayıp, sos ile kat kat dizilir. Son olarak daire parçayı örtüp, tavanın kenarından sarkan yufkalar onun üzerine kapatılır. En üste sos sürülmez.
Kısık ateşte çevire çevire pişirilir. Altı iyice kızarınca tabakla ters çevirip tavayı yağlayıp diğer yüzü çevrilir. Ilınınca servis edilir.
|
|