| 
 
 
 | 
Peynirli Sufle | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157984 
Gönderme Tarihi: 29.May.2021 
509 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
4 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
3 adet yumurta sarısı
 
1/4 çay kaşığı çekilmiş muskat
 
4 adet yumurtanın akı
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşkaval peyniri
 
 
4 adet porsiyonluk fırın kabını yarım çorba kaşığı tereyağı ile yağlayıp buzdolabına koyun. 3 çorba kaşığı tereyağını eritip 3 çorba kaşığı unu ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Tel çırpıcıyla karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin ve ipeksi bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Fırın kaplarını buzdolabından alıp, kalan yarım çorba kaşığı tereyağı ile yağlayıp, 1 çorba kaşığı unla unlayın. Ters çevirip fazla unu silkeleyin ve yeniden buzdolabına alın. Yumurta sarısı, tuz, karabiber ve muskatı tel çırpıcı ile iyice çırpın. 1 çay bardağı kaşkaval peyniri ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Daha sonra tereyağlı karışıma ilave edip karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar haline gelene dek çırpın. Diğer karışıma ilave edip, söndürmemeye dikkat ederek alttan üste hafifçe karıştırın ve sufle kalıplarının ¾'ünü karışım ile doldurun. Üzerlerine 1'er çorba kaşığı kaşkaval peyniri serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından alır almaz bekletmeden servis yapın.
 
 
Not: Tereyağı, un ve sütten oluşan karışımı hazırlarken topak oluşursa tel süzgeçten geçirebilirsiniz. Yumurta aklarına sarısından bir damla bile karışır ise veya mikser kabında çok az yağ kalmış dahi olsa aklar kar halini almaz. O nedenle mikser kabını birkaç damla limon suyu ile temizledikten sonra kullanmanızda fayda var. Sufle pişirirken fırının kapağını açarsanız sufleniz kabarmaz. Kaşkaval peyniri yerine eriyebilen başka bir peynir de kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Peynirli Sufle | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152876 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2020 
515 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
70 gram tereyağı
 
3 yemek kaşığı un
 
4 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tutam muskat cevizi rendesi
 
7 adet yumurta
 
1 su bardağı otlu peynir
 
1 su bardağı tuzsuz beyaz peynir
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Fırın kalıplarını yağlamak için:
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı galeta unu
 
Süslemek için:
 
3 dal maydanoz ya da Frenk soğanı
 
 
Yumurtaların sarılarını beyazlarından dikkatle ayırın ve kenara alın.
 
Tereyağını sos tenceresinde eritip unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
 
Sürekli karıştırarak azar azar sütü ekleyip bir beşamel sos elde edin.
 
İçine tuz, karabiber ve muskat rendesini de ilave edip güzelce karıştırın.
 
Altını kıstığınız sosa yumurta sarılarını teker teker ekleyip iyice yedirin.
 
Yumurtaların ardından peynirleri de ilave edin ve karıştırın.
 
Yumurta beyazlarını biraz tuz ilavesiyle beyaz köpük kıvamı alana kadar mikserle çırpın.
 
Ardından köpüğü söndürmeden alttan üste doğru karıştırarak yumurta beyazını peynirli karışıma ilave edin.
 
Fırın kabını ya da ısıya dayanıklı kaseleri tereyağıyla yağlayıp içine galeta unu serpin.
 
Peynirli malzemeyi pişirme kaplarına aktarın.
 
Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra sufleyi fırına verin.
 
12 dakika pişen sufleleri fırından alıp sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Peynirli Sufle | 
  | 
kurşun asker 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2017 
Mesajlar: 37 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124104 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2017 
901 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
40 gr. Tereyağı
 
40 gr. Un 
 
375 ml Süt 
 
100 gr. Gravyer peyniri 
 
3 Yumurta 
 
Tuz 
 
Karabiber
 
 
Tereyağını tencerenin içinde eritin ve un ekleyin. Devamlı karıştırarak 300 ml süt ilave edin ve koyu bir beşamel sos elde edinceye kadar pişirin.
 
Kalan sütü kaynatın, beşamel sosu buna ilave edin ve bir kaç dakika devamlı karıştırarak çekmesini bekleyin.
 
Rendelenmiş gravyeri ekleyin.
 
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. 
 
Yumurta sarısını hafif soğuyan karışıma ilave edin ve tuz ve karabiber ekleyin.
 
Yumurta aklarını sıkı çırpın ve diğer malzemelerle kaırştırın.
 
Sufle kalıbını veya porsiyonluk kalıpları yağlayın, karışımı içine dökün. Standart tepsinin üzerinde fırına verin ve yaklaşık 1 litre suyu (90 cm'lik cihazlarda 2 lt.) standart tepsisinin içine doldurun.
  
 | 
Peynir Suflesi | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86103 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2013 
2,075 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram gravyer peyniri
 
120 gram tereyağı
 
1,5 su bardaki un (140 gram)
 
2,5 su bardağı süt (500 gram)
 
8 yumurta sarısı
 
1/2 kahve kaşığı kırmızıbiber
 
Az hindistancevizi
 
8 yumurta beyazı
 
 
1) Peyniri mümkün olduğu kadar küçük zar biçimi doğrayınız.
 
2) Bir tencereye yağı ve unu koyup bir çırpma teliyle karıştırarak 3-4 dakika orta hararetli ateşte yakmadan kavurup sütü kaynar olarak ilâve ediniz. İyice karıştırıp 1 dakika kaynatıp ateşten alınız.
 
3) İlk sıcaklığı geçince (5 dakika sonra) karıştırarak evvelâ yumurta sarısını, sonra peyniri, kırmızı biberi ve hindistancevizini karıştırınız.
 
4) Temiz bir kapta çelik veya cam, veya porselen kapta yumurta beyazını çırparak kar gibi yapıp harcın içerisine çırpmadan karıştırıp ye-diriniz ve güveçlerin içine etrafına bulaştırmadan dağıtınız.
 
5) Ortadan hızlı fırında güveçlerin 3 santim üstüne kadar kabarıp, üzeri kızarıncaya kadar 8-10 dakika pişirip servis yapınız.
 
 
 
 
Fotoğraf "hayat usta" tarafından gönderildi. 13.05.2017
  
 | 
Peynir Sufle | 
  | 
Mete'lik 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2011 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59582 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2011 
2,239 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr kaşar ya da gravyer peyniri
 
120 gr tereyağı
 
4+1/2 kahve fincanı un
 
500 gr süt
 
1/2 kahve kaşığı kırmızıbiber
 
8 yumurta
 
bir tutam randelenmiş küçük hindistancevizi
 
 
Peyniri olabildiğince küçük küpler halinde doğrayın. Yağı ve unu bir tencerede yakmadan sürekli karıştırarak kavurun. Kaynar sütü ekleyin. Karıştırarak bir dakika kadar daha pişirip ateşten alın. Beş dakika sonra sırasıyla yumurta sarılarını, peyniri, kırmızıbiberi ve hindistancevizini ekleyin. Yumurta beyazlarını kar haline getirin. Yaptığmız karışıma çırpmadan ilave edin. Her yanı çok muntazam yağlanmış ısıya dayanıklı bir kaba dökün ve önceden orta derecenin üzerinde ısıtılmış fırına sekiz-on dakika pişirin.
  
 | 
Peynirli Sufle | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58150 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010 
2,308 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı un
 
1,5 su bardağı süt
 
4 adet yumurta
 
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 çorba kaşığı mısır unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tereyağını eritin. Unu ekleyip, un kokusu kayboluncaya kadar kavurun. Sütü azar azar karıştırarak ilave edin. Üzerinde kabarcıklar oluştuğunda 3 dakika daha karıştırarak pişirip altını kapatın.
 
Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını devamlı karıştırarak teker teker karışıma ilave edin. Rendelenmiş kaşar peyniri, mısır unu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
 
Karışımı soğumaya bırakın. Yumurta aklarını mikserle çırparak kar haline getirin. Yumurta akını, fazla karıştırmadan alt üst ederek hazırladığınız karışıma ilave edin. Sufle hamurunu iyi yağlanmış sufle kalıplarına bölüştürün. Önceden 200 derece ısıtılmış fırının en alt rafında 20 dakika pişirin.
  
 | 
Peynirli Sufle | 
  | 
bıçak sırtı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20208 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2007 
2,304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
 
1 Su bardağı süt
 
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
 
6 Yumurta
 
1 Çorba kaşığı un
 
1 Çay kaşığı tuz
 
 
Tencereye un ve yağı koyunuz. Hafif ısı üzerinde karıştırarak süt ilave edip pişiriniz. Ilınınca peynir rendesi ve yumurta sarılarını katınız.
 
Akları ayrı bir kapta çarparak katı kar haline getiriniz. Karışıma ilave ederek yediriniz. Yağlanmış tepsiye döküp orta hararetli fırında sertleşinceye kadar pişiriniz.
  
 | 
Peynirli Sufle | 
  | 
Güney 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.04.2006 
Mesajlar: 72 Şehir: tarsus | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2878 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006 
2,513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 
 
1 tutam toz muskat 
 
50 gr dil peyniri 
 
100 gr margarin 
 
100 gr un 
 
4 yumurta 
 
2 bardak süt  
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Derin bir kalıbı yağlayıp, üzerine bir kaşık un serpin.Unun kabın her yerine eşit biçimde dağılmasını sağlayın. Diğer yanda  kalan unu yağda sarartıp, içine süt dökün. Pütürler yok olana dek  ezin ve muhallebi kıvamında pişirin. İçine tuz ve muskatı karıştırın. Ateşten alınca  yine karıştırarak rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Beşamel ılındığında karıştırarak yumurta sarılarını teker
 
teker ve her defasında yumurtayı yedirerek ilave edin. Yeteri kadar tuz ve karabiber serpin. Diğer bir  kapta yumurtaların aklarını bir tutam tuzla iyice çırparak kar haline getirin. Beşamelli karışıma azar azar ilave edip, kalıba boşaltın. Üzerine küçük parçalara ve ince dilimlere doğranmış dil peynirini serptikten sonra  kalıbı 170 dereceye ayarladığınız fırına koyun. 20-25 dakika kadar pişirin. Bu sürenin sonunda fırının ısısını arttırın. 5-6  dakika sonra en kızgın konuma getirin. 10 dakika sonra yemeği fırından alın. Kabarıklığının sönmemesi için kalıbı fırından çıkarır çıkarmaz servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |