| 
 
 
 | 
YUFKADAN PEYNİRLİ SUFLE | 
  | 
gülfidan korluer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2012 
Mesajlar: 22 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72081 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2012 
5,976 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1-2 adet yufka
 
500 gr. süt
 
3 adet yumurta
 
Çeyrek paket margarin
 
1 çay bardağı beyazpeynir rendesi
 
1 çay bardağı kaşarpeyniri rendesi
 
Yarım kahve kaşığı karbonat
 
 
Yufkayı küçük parçalara ayırınız.
 
Sütü, yumurtayı, erimiş yağı, peynirleri, karbonatı karıştırıp, yufkaların üzerine dökünüz.
 
Yağlanmış bir tepsiye veya payreks bir kaba karışımı koyup, yayınız.
 
1 saat dinlendirdikten sonra, üzerine çok az kaşarpeyniri serpiniz.
 
Orta ısılı fırında hafif pembe renkte pişiriniz.
 
Karelere kesip, sıcak servis yapınız.
 
 
Not: Evde kalmış kuru ve kırık peynirleri değerlendirmek için güzel bir usuldür.
  
 | 
PEYNİRLİ SUFLE (hazır yufkadan) | 
  | 
rüzgarın sesi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.11.2009 
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43661 
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2009 
3,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1 Şişe süt
 
3 Yumurta
 
1,5 Yufka
 
Yarım küçük paket margarin (125 gr.)
 
1 Çay bardağı beyaz peynir rendesi
 
1 Çay bardağı kaşar rendesi
 
1 Kahve kaşığı kabartma tozu
 
 
YAPILIŞI
 
1 Yufkayı didikleyiniz ve diğer malzemeleri katarak iyice karıştırınız.
 
2 Yağlanmış tepsiye bir parmak kalınlığında yayınız.
 
3 Bir saat dinlendirdikten sonra üstüne biraz kaşar rendeliyerek orta ısıda pişiriniz.
 
4 Karelere keserek sıcak servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |