|
Peynirli Poğaça |
|
Figen Hanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2013
Mesajlar: 89 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85431
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2013
1,575 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Kahve Fincanı su
250 gr beyaz peynir
0,5 Demet maydanoz
4 Su Bardağı un
1 Tatlı Kaşığı kuru maya
2 Yemek Kaşığı toz şeker
1 Yemek Kaşığı sirke
1 Su Bardağı süt
1 Tatlı Kaşığı tuz
Süt ve suyu karıştırıp biraz ılıtın. Sonra bunun içine toz şekeri ekleyip karıştırın.Arasından kuru mayayı ekleyip üzerini örtün.15 dakika mayanın kabarmasını bekleyin.Ardından kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamuru 45 dakika bekletin.Hazırladığınız hamurdan küçük küçük bezeler alıp içine peynirli harcı koyup yuvarlak şekilde kapatın.Üzerlerine yumurta sarısı sürün.200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
|
Peynirli Poğaça |
|
gülçubuk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2012
Mesajlar: 94 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc83956
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2012
1,542 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr Yumuşamış Margarin
1 Su Bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 Adet yumurta
1 Çay Bardağı sıvı yağ
4 Su Bardağı un
1 Su Bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Adet yumurta, peynir ve maydanoz dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapın 20 dakika dinlendirin. Rendelediğiniz beyaz peyniri ve ince ince doğradığınız maydanozları karıştırıp iç harcı hazırlayınız. Dinlenmiş hamuru yarım cm kalınlığında açın hamurdan bir kase büyüklüğünde yuvarlaklar kasip bir yarısına peynir li harcınız dan koyup diğer yarısını üstüne kapatın ve yarım aylar elde edin. Yağlı kağıda serilmiş tepsinize dizip kalan yumurtanın sarısını sürüp çörekotu serpin 175 derecelik ısıtılmış fırıda pişirin.
|
Peynirli Poğaça |
|
Yurdaşen
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2012
Mesajlar: 23 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc83145
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2012
1,521 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
1 Çay Bardağı ayçiçek yağı
3 Yemek Kaşığı hamuru için yoğurt
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Aldığı kadar un
1 Biraz susam
1 Demet maydanos
3 Su Bardağı süt
1 Adet üstü için yumurta
1 Paket kibrit kutusu büyüklüğünde maya
1 Yeterince iç harcı için peynir
3 Tatlı Kaşığı şeker
karıştırma kabına unu alın. ortasına havuz şeklinde açarak üzerine orta derecede ısıtılmış ılık sütü, sana hamurişi margarin ,yaş maya,yoğurdu ayçiçek yağını,tuz ve şekeri ekleyerek ortadan itibaren karıştırın,sonra hamuru 1 saat kadar mayalandırıp hazır olunca parçalar koparıp elinizde açın daha sonra hazırlanmış olan peynirli harçtan içine bırakın ve kapatın. hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısını sürüp ve biraz susam dökün sonra fırında pişirin
|
Peynirli Poğaça |
|
pınar ilci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2009
Mesajlar: 77 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc81101
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2012
1,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
1 Bardak süt
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Adet yumurta
1 Paket maya
Maydonozu ince ince doğruyoruz. Peynirle karıştırıyoruz. Daha sonra hamurun malzemelerini sırasıyla ölçülerine göre karıştırıp hamuru elde ediyoruz.Mayalı hamur olduğu için biraz kabarmasını bekliyoruz.Sonra hamurdan küçük küçük parçalar halinde alıp arasına hazırladığımız peynirle maydonozu koyuyoruz; kapatıyoruz. Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
|
Peynirli Poğaça |
|
zyp27
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Konak/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc80955
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2012
1,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
2 Tatlı Kaşığı tuz
1 Su Bardağı süt
2 Çay Bardağı yoğurt
2 Adet yumurta
2 Çay Bardağı sıcak su
3 Yemek Kaşığı peynir
1 Çay Bardağı sıvı yağ
2 Tatlı Kaşığı toz şeker
1 Yemek Kaşığı yaş maya
5 Dal maydanoz
Toz şekeri sıcak suda eritin, maya koyun. Mayanın kabarmasını bekleyin. Bu karışımı geniş bir kaba alın, Süt, sıvı yağ,sana margarin, yoğurt,iki yumurtanın beyazı, tuz ve 3 bardak un ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Bu parçalara içlerine peynir ve maydanoz koyarak şekil verin. Tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Şekillendirilen hamuru tepside bir buçuk iki saat mayalanmaya bırakın. 175 derecede kızarıncaya kadar pişirin.
|
Peynirli Poğaça |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80376
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2012
1,558 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik
150 gr beyaz peynir
1 Paket kabartma tozu
3,5 Çay Fincanı un
0,5 Kahve Fincanı sıvıyağı
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Adet Üzerine sürmek için:yumurta sarısı
1 Çay Fincanı yoğurt
1 Adet yumurta akı
Öncelikle, peynir harcını hazırlayalım, bunun için önce maydanozu ayıklayıp yıkayalım. Daha sonra suyundan arındırıp ( maydanozu kağıt mutfak havlusuna sarabiliriz) kesme tahtasında incecik kıyalım. Geniş bir kaba alalım, üzerine peyniri ilave edelim ve iyice karıştıralım bir kenara kaldıralım. Hamur yoğurma kabına, unu tuz ve kabartma tozunu ilave edelim elimizle harmanlayalım. Daha sonra, unun ortasını havuz gibi açalım. Yumurtayı, yoğurdu, margarin ve sıvıyağı alalım. Yoğuralım kıvama gelince hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım. Kopardığımız parçalarını elimizle açalım, içine yeteri kadar harç koyalım. Üstte doğru büzerek kapatalım, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim çörek otu serpelim. 180 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar tutalım.
|
Peynirli Poğaça |
|
yeni gelin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc80173
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2012
1,532 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Su Bardağı yoğurt
250 gr peynir
1 Su Bardağı sıvı yağ
1 Adet yumurta akı
1 Paket kabartma tozu
2 Su Bardağı süt
1 Demet maydanoz
Yoğurt, Sana margarini, yumurta akı, süt ve tuzu yoğurma kabında karıştırın. üzerine kabartma tozu ve un ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.hamurun üzerini nemli bir bez ile örtün, yarım saat dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar kopartın elinizle açtırın, ortasına peynirli iç harç koyup poğaça şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine sıralayın, üstlerine yumurta sarısı sürün, önceden ısıttığınız(180) fırında kızarana kadar pişirin.
|
Peynirli Poğaça |
|
Sezer Ünver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2007
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc79632
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2012
1,646 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Hamurişi
250 gr margarin
2 Adet yumurta
150 gr beyaz peynir
1 Çay Kaşığı karbonat
1 Çorba Kaşığı limon suyu
Bir adet yumurtanın sarısını ayırın.kalan yumurtaları bir kaba aktarın.üzerine ufalanmış beyaz peynir limon suyu bir çay kaşığı karbonat oda sıcaklığında margarin ve alabildiği kadar unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında olana dek hamuru yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın, içine herhangi bir malzeme koymadan hamur parçalarını ikiye katlayın, yağsız tepsiye dizin. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin, servis yapın.
|
Peynirli Poğaça |
|
demirhindi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc79450
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2012
1,655 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet Sana Hamurişi
2 Bardak YOĞURT
1 Demet dereotu
3 Bardak un
2 Adet yumurta
0,5 Adet limon suyu
1 Çay Kaşığı karbonat
250 gr beyaz peynir
1 Demet maydanoz
Karbonatı ve unu karıştırarak, ortasını havuz gibi açın. Yoğurdu, margarini, tuzu, limon suyunu ve yumurtaları ilâve ederek yoğurunuz. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırınız. Peyniri çatalla ezip kıyılmış maydanoz ve dereotunu karıştırınız. Hamur parçalarını avucunuzda yuvarlayıp yassıltarak, içine birer tutam peynirli harçtan koyup ikiye katlayınız. Dizi yağlanmış bir tepsiye dizin, poğaçaların üstlerine yumurta sürüp orta fırında 40 dakika pişiriniz.
|
Penirli Poğaça |
|
kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc78774
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2012
2,085 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Adet yumurta akı
2 Çay Bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta sarısı
Hamur için, sana hamurişi margarin, kabartma tozu, yoğurt, yumurta akını karıştırın, içine aldığı kadar un ekleyin. Hamuru bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün, tekrar yoğurup, ceviz iriliğinde parçalara koparın. Elinizde açtırıp, içine peynir ve maydanozlu harçtan koyun dilediğiniz şekilde kapatın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
Peynirli Poğaça |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc78366
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2012
1,565 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
2 Çay Kaşığı tuz
1 Fincan çiçekyağı
1 Demet maydanoz
1 Bardak YOĞURT
1 Tatlı Kaşığı şeker
1 Adet yumurta(akı içine,sarısı dışına)
1 Su Bardağı peynir
1 Adet karbonat
1 Yemek Kaşığı sirke
Hamur yoğurulur. Yaş bez örtülür, bir saat dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Elimizle açılarak peynirli harçtan katılıp kapatılır. Üstüne yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında 45 dakika pişirilir.
|
Peynirli Poğaca |
|
Bennur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76508
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2012
1,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
250 gr beyaz peynir veya lor peyniri
1 Avuç çörekotu
2 Adet Yumurta Sarısı (üzeri için)
1 Paket Sana Hamurişi
Sana hamurişi eritilir. 1 kg una karıştırılır.üzerine 1 paket maya 1 tutam tuz yarım kilo süt 2 yumurta koyulur yoğurulur. hamur kabarmaya bırakılır. mayalandıktan sonra bezelere ayrılır. isteneilen şekiller yapılıp içerisine peynir ve maydanoz karışımı eklenir. üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu ve susam dökülüp fırına verilir.
Fotoğraf "Özlem Çelik" tarafından gönderildi. 29.04.2020
|
|