1 yufka tezgahın üzerine yayılır. Yağlandıktan sonra üzerine diğer yufka yerleştirilir ve o da yağlandıktan sonra diğer yufka yerleştirilir. Daha sonra yufka katları dörde bölünür. Her bölümün üzerine bir tabak yerleştirerek yuvarlak kesilir. Artan parçalar yuvarlak parçanın arasına şıkıştırılır. Dört parça oluşmuştur. Her bir parçanın üzerine peynir serperek, suda eritilmiş salça dökülür. Zeytin ve salamsucuk parçaları ile süslenerek yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Kızgın fırında hafifi pembeleşene kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc20748
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2008
2,336 defa indirildi / yazdırıldı
3 yufka
1/4 kalıp beyaz peynir (125 gr.)
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 avuç kaşar peyniri rendesi
Yufkanın düzgün olanını yağlanmış fırın tepsisine kenarları sarkacak şekilde yerleştiriniz. Diğer yufkaları küçük parçacıklar halinde koparınız. Tepsideki yufkanın içine yerleştiriniz. Kenardan sarkan kısımlarıda bıçakla keserek aynı büyüklükte koparıp, üzerine serpiştiriniz.
Yumurtaları derin bir kâsede çarpıp, yoğurt, beyaz peynir rendesi ve yağ katarak karıştırınız. Hazırlanan yufkalı tepsiye muntazam yayınız. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiniz. Orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz. Dilimlere keserek servis tabağına yerleştiriniz.