|
Peynirli Omlet |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29030
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2008
2,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
½ çay kaşığı tuz biber
20 g (1 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı) Sana
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar, çedar, parmesan veya benzeri peynirler ya da ufalanmış beyaz peynir
Bir kâseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmelidir.
Bir çorba kaşığı Sana'ya bir tavada eritin. Tavayı sağa sola oynatarak yağın tavanın bütün tabanını ve kenarlarını kaplamasını sağlayın. Yağ iyice kızıp, renk değiştirmeye başlamadan hemen önce çırpılmış yumurtaları ilave edin. Bir elinizle de çatalla yumurtalı karışımı kenarlardan içeri doğru karıştırarak pişirin. Bu arada peyniri omletin üzerine serpiştirin.
Yumurta katılaşmaya başladığında, henüz ortası hafifçe sulu iken tavayı sapından kuvvetlice tutarak ileri geri sallayıp, omletin tabana yapışmamasını sağlayın. Bu arada bir spatula ya da çatalla tavanın kenarlarına yapışmış olan omleti sıyırın. Omleti ortadan katlayıp, yarım ay şekline getirin. Önceden ısıtılmış bir tabağa aktarın. Kalan 1 çay kaşığı Sana'yı fırça ile omletin üzerine sürün. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Peynirli Omlet için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 09.04.2024
|
Peynirli Omlet |
|
Asrın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2011
Mesajlar: 83 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc78095
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2012
1,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
2 Adet yumurta
3 Çorba Kaşığı KAŞAR PEYNİRİ (BEYAZ DA OLABİLİR)
Biraz TUZ
ÖNCELİKLE YUMURTALARIMIZI SARISI VE BEYAZIYLA KARIŞACAK ŞEKİLDE İYİCE ÇIRPALIM VE TUZUMUZU ATALIM. SANA KLASİK KASEDEN TAVAMIZA KOYALIM. TAVA KIZGIN OLSUN. HEMEN ARKASINDAN YUMURTA VE ARKASINDANDA KAŞAR PEYNİRİ YADA BEYAZ PEYNİRİMİZİ EKLEYELİM. TAVAYI SOL ELİMİZE ALALIM SAĞ ELİMİZLEDE YUMURTALI VE PEYNİRLİ HARCIMIZI KARIŞTIRALIM,AYNI ESNADA TAVAMIZI İLERİ GERİ SALLAYALIM. HARÇ KOYULAŞINCA TAVAYI ARKAYA DOĞRU EĞELİM VE ÇATALLA OMLET SAPIN ÖNÜNDEN ARKAYA DOĞRU SARILIR VE PİŞİNCE SICAK OLARAK SERVİS YAPILIR.
|
Peynirli Omlet |
|
kutlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2012
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79362
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
1,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
4 Adet yumurta
100 gr peynir
4 yumurtayı porselen bir kaseye kırınız. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiberi atınız. Çatalla iyice çırpınız. Rendelenen peynirleri de ilave ediniz. Orta büyüklükteki bir tavaya fındık kadar yağ koyunuz. Tavanın her tarafının yağlanmasını temin ediniz. Yağ kızınca yarım su bardağı yumurta karışımından dökünüz. Tavanın her tarafına yayınız. Orta yumuşaklıkta pişince tavada 3′e katlayıp servis tabağına ters çeviriniz.
|
Peynirli Omlet |
|
sunay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2012
Mesajlar: 55 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79900
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2012
1,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Dal maydonoz
1 Yeterince pul biber-karabiber-kekik-nane
4 Adet yumurta
100 gr beyaz peynir
1 Adet ince doğranmış yeşil soğan
0,5 Çay Bardağı yarım çay bardağı süt
Yumurtaları bir kaseye kırın. Sütü ve tuzu ekleyip bir çatal yardımıyla çırpın. Diğer yandan iç malzemeyi hazırlamak için; bir tavada SANA KLASİK'i eritin ve içine çatalla ezilmiş olan beyaz peyiniri ve baharatları ekleyip 2-3 dakika eriyene kadar karıştırın. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya çırpılmış yumurtaların yarısını dökün. Kısık ateşte yumurtaların üzeri de pişip tavadan ayrılana kadar pişirin. Omleti düz bir tabağa kaydırıp içine erittiğiniz peyniri yayın. Yeşil soğan ve maydanozu da peynirin üzerine serpiştirin. Kalan yumurtayı da aynı şekilde pişirdikten sonra peynirle döşediğiniz ilk omletin üzerine dikkatlice kaydırın. Soğutmadan dilimleyerek servis yapın.
|
|