Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Erişte Tarifleri > Peynirli Makarna (15 adet - 744,577 defa bakıldı)

Peynirli Makarna


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Balıklı Makarna Tarifleri
Bezelyeli Makarna Tarifleri
Biberli Makarna Tarifleri
Brokolili Makarna Tarifleri
Cevizli Makarna Tarifleri
Domatesli Makarna Tarifleri
Erişte Tarifleri
Etli Makarna Tarifleri
Fasulyeli Makarna Tarifleri
Fırın Makarna Tarifleri
Havuçlu Makarna Tarifleri
Ispanaklı Makarna Tarifleri
Kabaklı Makarna Tarifleri
Kesme Makarna Tarifleri
Kıymalı Makarna Tarifleri
Köfteli Makarna Tarifleri
Kremalı Makarna Tarifleri
Kuskus Tarifleri
Mantarlı Makarna Tarifleri
Lazanya Tarifleri
Patlıcanlı Makarna Tarifleri
Peynirli Makarna Tarifleri
Salçalı Makarna Tarifleri
Sebzeli Makarna Tarifleri
Soğanlı Makarna Tarifleri
Sosisli Makarna Tarifleri
Soslu Makarna Tarifleri
Spagetti Tarifleri
Sucuklu Makarna Tarifleri
Şehriye Tarifleri
Tavuklu Makarna Tarifleri
Ton Balıklı Makarna Tarifleri
Yoğurtlu Makarna Tarifleri
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynirli Makarna

Ankara Kalesi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.05.2019
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc142525
Gönderme Tarihi: 06.May.2019
677 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram makarna
300 gram sert beyaz peynir
150 gram ceviz içi
30 gram tereyağı veya sıvı yağ
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Makarnaları içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve yarım kaşık tuz katılmış kaynar suya atın ve biraz karıştırdıktan sonra 13-15 dakika haşlayın. Süzgeçten geçirin. Üzerine 1 bardak soğuk su dökün, o da süzüldükten sonra içinde sıvı yağ bulunan servis tabağına alıp karıştırın.
Diğer yanda beyaz peyniri çatal yardımı ile ezin ve ufalayın. İçine ince kıyılmış maydanoz ile kabaca öğütülmüş ceviz de ekleyerek makarnanın üzerine yayın.



Peynirli Makarna

Yüksel Gürbüz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.06.2015
Mesajlar: 20
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc108411
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2015
1,635 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım paket makarna
3 adet domates
2 diş sarımsak
100 gram beyaz peynir
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım demet dereotu
Tuz, karabiber

Makarnaları haşlayıp süzün. 3 adet domatesi rendeleyip tencerede tereyağıyla pişirin. Üzerine ezilmiş sarımsak ve peynir ekleyin, makarnalarla birlikte hepsini karıştırıp servis tabağına alın. Dereotuyla süsleyip ikram edin.


Peynirli Makarna

gıres
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2013
Mesajlar: 28
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc87685
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2013
1,994 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket makarna
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Tuz

Makarnayı kaynayan tuzlu suya atarak 15 dakika haşlayınız. Süzgece boşaltıp süzdükten sonra tereyağını koyunuz. Orta ateşte suyunu çekince rendelenmiş peyniri de üzerine serpiniz ve servis yapınız.


Peynirli Makarna

susam sokağı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2007
Mesajlar: 72
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc73540
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2012
1,967 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr makarna
150 gr istenilen cins peynir
5 çorba kaşığı tereyağı

Makarnayı haşlayın ve süzün. Ardından peyniri rendeleyin ve üzerine yayın. Daha sonra yağını kızdırıp, üzerine gezdirin. 3 dakika dinlendirin ve servis yapın.


Peynirli Makarna

Yurdal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.12.2011
Mesajlar: 61
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc71197
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2011
2,018 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket makarna
250 gr beyaz peynir
Yarım demet Yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı margarin
Biraz Karabiber
Biraz Tuz

Makarnayı haşlayın. Pişen makarnayı süzgeçe alın üzerine soğuk su geçirin. Sonra yağı bir tencerede eritin. Üzerine makarnaları onun üzerine de beyaz peynir kıyılmış maydanoz ve karabiber serpip ısıtın karıştırıp servis yapın.


Peynirli Makarna

selmann
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2011
Mesajlar: 37
Şehir: İskenderun
Kısa URL: https://ml.md/lc70536
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2011
2,152 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr peynir
1/2 paket makarna
1 soğan
Nane
Tuz
Sıvı yağ
Maydanoz

Makarnayı haşlıyoruz. Sıvı yağımızda küp küp doğradığımız soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. İçerisine peynir ve maydanoz ilave edip kavuruyoruz. En son olarak nanesini ekliyoruz. Haşlanan makarna ile karıştırıyoruz.


Peynirli Makarna

ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc65313
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,596 defa indirildi / yazdırıldı




Ergun Köknar

500 gr. 3 numara çubuk makarna
10 su bardağı su
2 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağı
3 çorba kaşığı tereyağı veya katıyağ
4 çorba kaşığı beyazpeynir rendesi
1 demet maydanoz

Bir tencereye 10 bardak su, 2 kaşık tuz, 3 kaşık sıvıyağ koyup kaynatınız. Kaynayan suya makarnayı atınız. Tahta kaşıkla bir iki defa karıştırınız. Tekrar kaynamaya başlayınca karıştırmayı kesiniz. 15 dakika pişiriniz. Makarnanın piştiğini şöyle anlarsınız. Eğer makarna dişinize yapışmıyorsa pişmiş demektir. Suyunu süzüp, soğuk sudan geçiriniz. Soğuk sudan geçirerek makarna hamurunun pişmesini durdururuz. Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı veya katıyağı koyunuz. Eriyince süzdüğünüz makarnayı içine atınız. Öte yandan sert beyazpeyniri rendeleyiniz. Maydanozları ince kıyınız. Peynirle karıştırıp makarnanın içine atınız. Tahta kaşıkla bir iki defa karıştırınız. Tencerenin kapağını kapatıp 5-10 dakika demlendiriniz. Sıcak sıcak ikram ediniz.


Peynirli Makarna

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62731
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2011
2,416 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr makarna
10 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
60 gr (1/2 su bardağı) gravyer yada kaşar peyniri rendesi

Büyük bir tencerede suyu ve tuzu harlı ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısıp, makarnayı katarak 8-10 dakika, makarna tam yenecek kıvamda yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alınız. Makarnayı kevgirden süzüp, üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız. Yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak, yağı yediriniz. Peyniri makarnanın üstüne serpip, servis ediniz.


Peynirli Makarna

Ofelya
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.10.2010
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc57050
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2010
2,488 defa indirildi / yazdırıldı




İstediğiniz makarnayı, az tuzlu kaynar suda haşladıktan sonra, süzgeçten geçirip bir kaba almalı. Sert beyaz ya da tulum peynirlerini rendelemeli ya da ufalıyarak makarna üzerine bir tabaka vücuda getirmeli ve tereyağını da kızdırıp üzerine gezdirmeli ve sahanı kapayıp, sofrada, sırası gelinceye kadar hafif ateşte bırakmalıdır.


Peynirli Makarna

ikona
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.01.2010
Mesajlar: 61
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc46545
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2010
2,732 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
1 paket çubuk makarna
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir tulum peyniri
6 adet olgun domates
2-3 bardak et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
yeterince tuz

YAPILIŞI
Geniş bir tencereye 2-3 bardak et suyu, aynı miktarda da su koyup yeterince tuz atınız. Suyun tuzu makarna suyu kıvamında yani tuzluca olsun. Ağzını örtüp suyu kaynatın ve su kaynayınca içine makarnaları atıp haşlayınız. Makarnalar pişince, suyunu süzünüz. İçine tereyağını katıp karıştırınız. Sıcak sıcak servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş domates ve ufalanmış peynirleri dökünüz. Nane ve maydanoz yapraklanyla süsleyip servis yapınız.


Peynirli Makarna

asya
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.06.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Asya
Kısa URL: https://ml.md/lc24968
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2008
2,706 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket makarna
Yarım bardak ayçiçek yağı
500 gram kırık peynir
Tuz
Maydanoz

Makarnayı haşlayın. Soğuk suyla soğutun ve tepsiye dökün. Yağı kızdırıp üstüne dökün. Peynirleri, maydanozları doğrayıp karıştırın. Fırına verin biraz pişirip çıkarın. 10 dakika dinlendirin. Servis yapın.


Peynirli Makarna

tını
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 18.01.2008
Mesajlar: 18
Kısa URL: https://ml.md/lc20778
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2008
2,708 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket (1/2 kg.) makarna
1 çorba kaşığı tereyağ
8-10 dal maydanoz
2-3 kibrit kutusu kadar peynir
Tuz

Tencereye tuz, yağ ve 5 su bardağı su koyup kaynatınız. Makarnaları içine atıp birkere karıştırarak kapağını örtünüz.
Ara sıra karıştırarak hafif hararetli ısıda suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Rendelenmiş peynir katıp karıştırınız. Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz koyunuz.


Peynirli Makarna

sardunya
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2007
Mesajlar: 36
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19717
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2007
2,750 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. makarna
1 çorba kaşığı tuz
3 kaşık yağ
3 kaşık (gravyer, kaşar veya beyaz peynir)

Bir tencereye bolca su koyup tuzunu ilave ediniz.
Su kaynayınca makarnaları içine atınız (Çubuk makarnayı kırmadan).
Makarnaları 20 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayınız (Ağzına bir parça makarna aldığınızda dişinize yapışmıyorsa haşlanmış demektir.)
Ateşten aldığınız makarnalara biraz soğuk su ilave edip 5 dakika bekletiniz.
Tekrar haşladığınız tencereye koyunuz.
Üzerine peynirini ve erimiş yağını koyup hepsini karıştırınız.
Servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapınız.
Sert peynirleri rendeleyiniz, yumuşak peynirleri kaşıkla veya elle ufalayarak koyunuz.


Peynirli Makarna

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc6780
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
2,605 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 paket (½ kg.) makarna
1 corba kasigi tereyağ
2-3 kibrit kutusu kadar peynir
8-10 dal maydanoz
1 tatli kasigi tuz
Yapilisi:
1) Tencereye tuz, yag ve 5 su bardagi su koyup kaynatiniz. Makarnalari icine atip birkere karistirarak kapagini ortunuz.
2) Ara sira karistirarak hafif hararetli isida suyunu cekinceye kadar pisiriniz. Rendelenmis peynir katip karistiriniz. Servis tabagina bosaltip uzerine kiyilmis maydanoz koyunuz.


Peynirli Makarna

nurnur
Editor
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300
Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc2849
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
3,896 defa indirildi / yazdırıldı




350 gr burgu makarna
1 mozzarella ya da dil peyniri
2 adet patlıcan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
400 gr küp domates
Zeytinyağı
Rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
Karabiber
Tuz

Patlıcanları soyup yıkadıktan sonra ince halkalar şeklinde dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzlayın ve acı suyunu salıncaya kadar bir saat bekleyin. Bu arada 4 çorbakaşığı zeytinyağında sarımsağı kavurun.
Sonra sarımsağı çıkarın ve aynı yağa, rendelenmiş domatesi koyun. Tuz ve karabiber ekledikten sonra on dakika kadar pişirin. Sonra da kıyılmış maydanozu ekleyin. Patlıcanları kurulayın ve iyice kızdırdığınız bolca zeytinyağında iki taraflı kızartın.
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın. Süzdükten sonra domatesli sosu katın. Üstüne de rendelenmiş biraz parmezan peyniri (veya eski kaşar) serpin. Isıya dayanıklı bir fırın kabının dibine bir kat makarna koyun. Üstüne birkaç patlıcan dilimi, birkaç da mozzarella ya da dil peyniri yerleştirin.
Tüm malzemeler tükenene kadar sırasıyla bir kat patlıcan, bir kat peynir yerleştirin. Yüzeyini rendelenmiş parmezan peyniri ya da eski kaşarla kaplayıp önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 15-18 dakika kadar bırakın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz.






Peynirli Makarna Tarifleri Erişte Tarifleri



(15 adet Peynirli Makarna 744,577 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort