Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > Peynirli Künefe (Hatay) (2 adet - 112,487 defa bakıldı)

Peynirli Künefe (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynirli Künefe (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc34103
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2009
3,765 defa indirildi / yazdırıldı




Tel kadayıf
Tereyağı
Dil peyniri
Şeker

Tereyağı eritilerek, soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür ve yedirilir.
Kadayıfın yarısı, yağlanmış tepsiye iyice sıkıştırılarak konur.
Üzerine rendelenmiş peynir serpilir.
Kadayıfın diğer yansı, iyice sıkıştınlarak peynirin üzerine konur ve pişirilir.
Şeker ve su kaynatılarak yapılan şerbet pembeleşen künefenin üzerine dökülür.


ML® Künefe için tıklayın




Peynirli Künefe (Hatay)

sülün
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2016
Mesajlar: 32
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc115985
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2016
1,571 defa indirildi / yazdırıldı




Süheyl Budak Antakya Mutfağı

1 kg. tel kadayıf
1 kg. tuzsuz taze peynir (Mayalanması henüz tamamlanmış)
500 gr. tereyağı
Şurubu için:
1 kg. şeker
2 su bardağı (400 gr.) su
1 tatlı kaşığı limon suyu

İnce kenarlı 60 cm. çapında bir tepside tereyağı eritilir. Ateş hafife alınıp, tel kadayıfları tereyağına eklenerek iyice yediril ip tiftiklenir. Ateşten alman tel kadayıf ikiye ayrılır. Tepsi yağlanıp tel kadayıfının bir kısmı 1/2 cm. kalınlığında yayılıp sıkıca bastırılır. Üstüne iyice sıkılıp suyundan arıtılmış olan ve ufalanmış peynir kenarlara taşmayacak şekilde, tel kadayıfın üstü kaplanır. Geri kalan ikinci kısım tel kadayıfları, peynirin üzerine serpilerek iyice kapatılarak sıkıştırılır. Tepsi orta sıcaklıktaki bir kömür ateşinde veya ocak ateşinde hafif hafif döndürülerek allı pembeleşinceye kadar işleme devam edilir. Ayrıca yağlanmış bir tepsiye ters yüz ederek, ikinci yüzü aynı işlemle pembeleşinceye kadar kızartılır ve daha önceden hazırlanan şurup dökülerek servis edilir.

Not: Sıcak künefe tatlısına soğuk şeker şurubu dökülmelidir.

Antakya şivesi ile künefe tarifi: İnce kenarlı cırla boy künefe sinesinde yağ eridilir, altındaki ataş hafif köreltilir tel tel olan künefeleri tiftik tiftik ayrılır. Sinideki yağ yedirilinceye kadar karıştırılır, başka bir kaba alınır, yağlanan kadayıfın yarısı yağlanmış siniye döşenir. Bastılana bastılana üstüne hazırladığımız peyniri elimizde ofalıya ofalıya biraz da sika sika kenarlardan daşmadan geride kalan yağlanmış tel kadayıfı bunun üzerine serperek ve bastırarak, baslılanır. Siniyi ataşa koruk, hafif hafif, döndüre döndüre alt tarafın pembeleştiğini hissettiğimiz zaman siniyi döndürok. Her tarafının pembeleştiğini onadığımız zaman künefenin bir tarafı pişmiştir. Şimdi bunun takla zamanı gelmiştir, aramızda bunu omlet gimi ters yüz edecek cescretliler varsa künefeyi atar. Yoksa ikinci bir tepsi yardımı ile öbür yüzü döndürülür, onun da altı pembeleşinceye kadar bişirilir, bir tarafta kaynayan akidimiz hazırlanıksa, künefenin üzerine dökülür. Biraz bekledikten sonra künefe pölüştürülür.






Peynirli Künefe (Hatay) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(2 adet Peynirli Künefe (Hatay) 112,487 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort