| 
 
 
 | 
Peynirli Krep | 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9665 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006 
3,362 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
450 gr. salatalık
 
500 gr. domates
 
50 gr. un (1 çay bardağı)
 
Çeyrek litre krema
 
6 adet yumurta
 
3 diş sarımsak
 
1 demet dereotu
 
1 demet maydanoz
 
1 demet fesleğen
 
400 gr. beyaz peynir
 
Yarım su bardağı soğuk süt
 
80 gr. margarin
 
Tuz
 
 
Una tuz ekleyip, çukur bir kaba koyun. Azar azar su katıp, akıcı bir hamur kıvamına gelene dek mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip, tekrar çırpın ve dinlendirin. Salatalıkları soyun. Domatesleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkartıp, salatalıklarla beraber küp şeklinde doğrayın. Süslemek için 2 yemek kaşığı ayırın. Beyaz peyniri çatalla ezin. Soğuk sütü, sıvıyağı ve dövülmüş sarımsağı ilave edin. Bir yemek kaşığı süslemek için ayırın. Kalan tüm yeşilliği hamura katıp, kanştınn. 20 gr. margarini tavada eritin. Hamuru tekrar iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurun çeyreğini tavaya dökün ve kısık ateşte 2-3 dakika pişirerek ters yüz edin. 1-2 dakika daha pişirip, tavadan alın. Tavayı her seferinde yağlayarak üç krep daha pişirin. Pişirdiğiniz kreplerden birini servis tabağına alın. Üzerine sırayla ezilmiş beyaz peyniri, küp şeklinde doğranmış domates ve salatalıkları koyup, katlarım tamamlayın. En üste süslemek için ayırdığınız beyaz peyniri, domates, salatalık ve yeşilliği serpiştirip servis yapın.
  
 | 
Peynirli Krepler | 
  | 
öner 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89317 
Gönderme Tarihi: 18.May.2013 
1,969 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta akı
 
1 bütün yumurta
 
4 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
4 dal maydanoz
 
3 domates
 
2 salatalık
 
200 gram tulum peyniri
 
1 taze soğan
 
Yarım limon suyu
 
6 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Krepleri yapmak için yumurta aklarını ve 1 yumurtayı çırpın. Üzerine süt ve unu ekleyip istenirse yarım paket kabartma tozu da katıp karıştırın. Bu karışımdan kaşıkla tavaya döküp iki yüzünü de pişirin. Salatayı yapmak içinde doğranmış domatesi, salatalığı, peyniri ve soğanı bir kabın içinde harmanlayın. Servis tabaklarına paylaştırın. Hazırladığınız krepleri rulo haline getirip tabakların üzerine yerleştirip ikram yapın.
  
 | 
Peynirli Krep | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95462 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2014 
2,394 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Krep harcı için:
 
3 yumurta
 
1.5 su bardağı süt
 
1.5 su bardağı un
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
İçi için:
 
300 gr. lor peyniri ya da tulum peyniri
 
2 soğan
 
1 adet domates
 
1 tutam maydanoz
 
 
Krep için, yumurta, sıvı yağ ve sütü karıştırma kabının içine alın. Çırpma teli ile karıştırın. Akıcı kıvamda bir karışım elde edin. Bu sırada iç harcı hazırlamak için bir tavaya sıvı yağı dökün. Soğanları soyup yemeklik doğrayın ve yağda kavurun. Ardından peyniri ekleyin ve karıştırın. Domatesi de doğrayarak ilave edin. Tuz ve karabiberini ekleyip ocaktan alın. İçine maydanozu da ekleyin. Krep tavasında ya da geniş bir tavada krep harcını pişirin. Pişen kreplerin içine peynirli karışımdan paylaştırıp sarın ve çöp şişlerle tutturun. Servis tabaklarına dizip ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "AyGölgesi" tarafından gönderildi. 25.10.2014
  
 | 
PEYNİRLİ KREP | 
  | 
bana 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.09.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103479 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2014 
1,711 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yumurta
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı un
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
100 gram beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
3 dal taze nane
 
 
Krep için, yumurta, sıvı yağ, tuz ve sütü karıştırma kabının içine alın. Çırpma teliyle karıştırın. Akıcı kıvamda bir karışım elde edin. Krep tavasına ya da geniş bir tavaya krep harcından bir kepçe döküp önlü arkalı pişirin. Pişen kreplerin içlerine maydanozlu naneli peynir karışımını koyup ikram edin. Krepler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. İsteyen içine tatlı sürüp tatlı olarak ikram edebilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "lütfiye usta" tarafından gönderildi. 21.10.2015
  
 | 
Peynirli Krep | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111704 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2015 
1,313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yumurta
 
1,5 su bardağı süt
 
1,5 su bardağı un
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
İçi için:
 
300 gram lor peyniri
 
2 soğan
 
1 tutam maydanoz
 
Tuz, karabiber
 
 
Krep için, yumurta, sıvı yağ ve sütü karıştırma kabının içine alıp karıştırın. Akıcı kıvamda bir karışım elde edin. Bu sırada iç harcı hazırlamak için, soğanları doğrayın ve yağda kavurun. Peynirleri ilave edin. Tuzunu, karabiberini ve maydanozunu da ince ince kıyarak harca ekleyin. Krep tavasına ya da geniş bir tavaya krep harcından bir kepçe döküp önlü arkalı pişirin Üzerine peynirli harçtan koyup yayın. Rendelenmiş kaşar serpin. Krepler bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Sarıp dilimleyip ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Peynirli Krep | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158245 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2021 
339 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta
 
1,5 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
Bir tutam tuz
 
1 çay kaşığı karbonat (Sihirli malzememiz)
 
Karışık peynir ( Oranı damak tadınıza göre ayarlamanızı öneririz)
 
İsteğe bağlı maydanoz, kekik ya da dereotu
 
 
Peynirli krep iki şekilde yapılır. Biri krepin içine peynir konarak diğeri de malzemenin içine peynir konularak. Önce tercihinizi yapın. Daha sonra tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Peynir içinde olacaksa bu etapta peyniri de ekleyin. Maydanoz, dereotu, kekik hangisini tercih ettiyseniz onu da ekleyin. Az yağ sürdüğünüz ısıtılmış tavaya kepçe yardımı ile tavanın tabanına eşit yayılacak şekilde krep hamurunu dökün. Pişince diğer yüzü için de aynı işlemi kullanın. Peyniri arasına koyacaksanız. Krepin ilk yüzü piştikten sonra çevirin yarısına peynir doldurun ve pişen krepi ikiye katlayarak peynirin arasında kalmasını sağlayan. Yine üzerine kekik ya da maydanoz ekleyebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |