Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Peynirli Kol Böreği (hazır yufkadan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynirli Kol Böreği (hazır yufkadan)

yüzbaşınınkızı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2007
Mesajlar: 42
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc17369
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2007
3,324 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yufka
2 adet yumurta
200 gr margarin
Peynirli harç için:
250 gr. beyazpeynir
2 adet yumurta
1 bağ maydanoz

önce harcını hazırlayın. Bir kapta peyniri ezip yumurta ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
Fırınınızı 180 C'ye getirip ısıtın. Bir kapta yumurtaları biraz su yada et suyu ile çırpın. Yufkaların birini alıp üzerin yumurtalı et suyunu sürün. Yufkayı ikiye katlayın. Uzun kenarını önünüze alın. Biraz katlama payı bırakarak harcı uzunlamasına bir hat halinde bu kenara yayın. Katlama payını harcın üzerine kapatarak rulo biçiminde sarın.
Hazırladığınız böreği tepsiye yerleştirin öteki yufkaları da aynı biçimde hazırlayın. Tavada margarinı eritip, böreklerin üzerine gezdirin. Tepsiyi fırına sürüp, börekler kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Pişen böreği fırından alın. Parçalara ayırarak servis yapın.


ML® Kol Böreği (Patatesli) için tıklayın


PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ (hazır yufka)

müberra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2010
Mesajlar: 41
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc46768
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2010
3,549 defa indirildi / yazdırıldı




450 gr. hazır yufka
175 gr. margarin
1/4 bardak süt
1 adet yumurta
300 gr. lor peyniri
1/2 bağ maydanoz
2 adet yumurtanın sarısı

Harcı hazırlamak için maydanuzu ince kıyınız. Lor ve yumurta sarıları ile karıştırınız. 125 gr. yağı orta ateşte, yakmadan eritiniz. Ateşten alınız. Ilınınca bir fırçayla yufkaların bir yüzüne sürünüz. Yufkaların ortasına harçtan koyunuz. Yufkayı harcın üzerine doğru sararak yuvarlayınız. Bu işlemi yufkaların tümü için tekrarlayınız. Rulo halindeki yufkaları tekrar ortada birleşecek biçimde her iki ucundan kıvırınız. Sonra her iki yandan, içeride birleşecek biçimde iterek birleştiriniz. 25 gr. margarin ile fırın tepsisini iyce yağlayınız. Börekleri tepsiye aktarınız. Kalan 25 gr. yağı orta ateşte eritiniz. Yağ erir erimez kabı ateşten alınız. Sütü ve yumurtayı ilâve ediniz. Çatalla iyice çırpınız. Karışımı fırçayla böreklerin üzerine sürünüz. Böreği 200 derecelik fırının orta katına sürünüz. Yirmi dakika pişiriniz. Sonra fırının üst katına alıp, beş dakika daha pişiriniz. Üzeri nar gibi kızarınca böreği fırından alınız. Ummaya bırakınız. Kesip, servis yapınız.


ML® Açma Kol Böreği için tıklayın


Peynirli Kol Böreği

yanlış numara
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.11.2011
Mesajlar: 57
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc76853
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2012
1,966 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yufka
1 demet taze soğan
200 gram lor peyniri
1 yumurta akı
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su

Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını da ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ekleyip iç malzemeyi hazırlayın. İstenirse içine ıspanak yaprakları da ilave edilebilir. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir şerit gibi uzatıp hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsi büyüklüğünde kesin. Tüm tepsi dolunca üzerine bir şey sürmeden 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.


Peynirli Kol Böreği

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161975
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2021
295 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet yufka
İçi için:
500 gram lor peyniri
1/2 (yarım) demet maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 (yarım) demet dereotu (ince kıyılmış)
Tuz (peynirin tuz oranına göre)
Sosu için:
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

Öncelikle, böreğin iç harcını bir kapta karıştırarak hazırlayın. Peynirinizin tuz oranına ve damak zevkinize göre, tadına bakarak tuzunu ayarlayın.
Ayrı bir kapta; yumurta, süt ve sıvı yağdan oluşan börek sosunuzu çırparak, karıştırın.
Yufkaları iki eşit parçaya bölün ve her bir parçayı sarmadan evvel, dengeli bir şekilde sos ile ıslatın.
Parçanın geniş olan kenarı boyunca iç harcını koyarak, rulo yapın ve sarmal şekilde sarın.
Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine, sardığınız börekleri uç uca eklemeye devam ederek, sarmalınızı büyütün ve yufkalarınız bitene kadar bu işleme devam edin. (Ben bu sefer daha küçük bir fırında yaptığım ve küçük bir tepsi kullandığım için, yufkalarımın kol böreği şeklinde tepsiye sığmayan 2,5 adetlik kısmını, gül böreği ve rulo şeklinde sararak şekillendirdim.) Bu ölçü ve kol böreği şeklinde dolanan bir börek için daha geniş ya da yuvarlak bir tepsi daha uygun olacaktır.
Son aşamada, böreğinizin üzerine arta kalan börek sosunu her tarafına gezdirerek dökün ve 180 derecelik fırında (önceden ısıtılmasına gerek yoktur) üzerleri kızarana kadar pişirin.







Peynirli Kol Böreği (hazır yufkadan) Tarifleri Su Böreği Tarifleri



(4 adet Peynirli Kol Böreği (hazır yufkadan) 234,456 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort