Kısa URL: https://ml.md/lc56361
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2010
2,576 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler
1 yumurta sarısı
4 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvı yağ (hamur için)
1,5 su bardağı süt
1 paket yaş maya (40 gr.)
1 çorba kaşığı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
tuz
İçi için;
1 yumurta
200 gr. beyazpeynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz
Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine mayalı sütü, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örterek ılık bir ortamda, hamur 2 misli kabarana dek mayalandıralım. Bu arada ketenin iç harcını hazırlayalım. Bir kabın içine yumurtayı, ezilmiş peyniri, kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştıralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopararak beze yapalım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 0.1 mm. kalınlığında açalım. Yufkanın üzerini sıvı yağ ile yağlayarak orta kısmına bir miktar peynirli harçtan yayalım ve yufkanın kat yerlerini de yağlayarak karşılıklı kenarlarını bohça kapatır gibi kapatalım ve ters çevirip margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp hamurların ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekletelim. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında, altları üstleri pembeleşene dek pişirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc8904
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
2,898 defa indirildi / yazdırıldı
HAMUR MALZEMELERİ
4 1/2 su bardağı un (500 gr.)
1/4 paket margarin (60 gr.)
3/4 su bardağı süt (150 gr.)
1 çay kaşığı tuz (3 gr.)
3/4 dolu çorba kaşığı kuru Pakmaya (12 gr.)
1 2/3 tatlı kaşığı toz şeker (8 gr.)
1 çay bardağı ılık süt (100 gr.)
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
İÇ MALZEMELERİ
250 gr. rendelenmiş beyaz peynir
1 adet yumurta
1 demet maydanoz
Hamuru hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra 7-8 parçaya ayınp 3 mm. kalınlığında açın. Ortasına rendelenmiş beyaz peynir, maydanoz ve yumurtanın kanşımı ile yapılan iç malzemesinden koyun ve bohça gibi kenarlannı ortaya doğru katlayın. Hamurları yağlanmış tepsiye alın ve 30 dakika dinlendirin. Daha sonra üzerlerine yumurta şansı sürerek 200°C ısıtılmış finnda yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzerine süslemek amacıyla çöreotu da serpebilirsiniz.