| 
 
 
 | 
Peynirli Kaşık Dökmesi | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144463 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2019 
918 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
1 tutam maydanoz
 
1 kase beyaz peynir
 
1 tutam tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
1,5 su bardağı un
 
 
Yumurtaları karıştırma kabına alıp, yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Sıvı yağ, tuz, peynir ve maydanoz ekleyip tekrar karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ilave edin. Akışkan pancake hamuru kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırın.
 
Tavayı ısıtıp, çok az sıvı yağ koyun, kaşık yardımıyla hazırladığınız hamurdan parçalar alıp tavaya yerleştirin. Kısık ateşte arkalı önlü kızartın ve sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Peynirli Kaşık Dökmesi | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181357 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2025 
119 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı su
 
2 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 çay bardağı peynir (ben kaşar peyniri kullandım)
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Peynirli kaşık dökmesi için öncelikle kaşar peynirini rendeleyelim.
 
Maydanozu da ince ince kıyalım.
 
Yumurta, süt, sıvı yağ, su, tuz ve şeker bir kaba alınarak iyice çırpılır.
 
Ardından karışıma peynir ve ince kıyılmış maydanoz eklenir ve karıştırılır.
 
En son un ve kabartma tozu da eklenerek tekrar karıştırılır.
 
Tava ocağa alınarak az sıvı yağ gezdirilir ve ısınması için beklenir.
 
Hazır olan hamurdan 1'er yemek kaşığı alınarak tavaya dökülür.
 
Kaşıkla biraz yayılması sağlanır.
 
Göz göz olunca spatula ile çevrilir. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamalısınız.
 
Hamurların her iki tarafı da kızarana kadar güzelce pişirilir.
 
Pişen kaşık dökmeleri havlu kağıt üzerine alınır.
 
Ilık olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |