| 
 
 
 | 
Ispanaklı Peynirli Börek (hazır yufka) | 
  | 
letafet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2009 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36922 
Gönderme Tarihi: 27.May.2009 
2,391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ıspanak
 
1 kuru soğan
 
300 gr beyaz peynir veya çökelek
 
4 adet hazır yufka
 
1 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Üzeri İçin;
 
1 yumurta sarısı
 
 
Ispanak yapraklarını yıkayıp süzün. İnce ince doğrayın. Soğanı kıyıp 2 kaşık tereyağında hafifçe kavurduktan sonra ıspanakları ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edin. Ispanakların pişerken bıraktığı suyunu süzün. Peyniri ufalayın ıspanakla birlikte karıştırın.
 
Süt, sıvıyağ ve yumurtayı bir kapta çırpın. Yufkaları ikiye kesin. Yarım yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürüp diğer yarım yufkayı üzerine kapatın. Üzerine ıspanaklı malzemeden koyup rulo yaparak sarın. Sardığınız yufkaları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 19.04.2023
  
 | 
Ispanaklı Beyaz Peynirli Börek | 
  | 
mevlüde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2005 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70124 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2011 
2,808 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg ıspanak
 
300 gr beyaz peynir
 
4 adet hazır yufka
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Ispanakları yıkayıp suyu süzülene kadar süzgeçte bekletin. Soğanı soyup kıyın. Bir tencerede 1 kaşık tereyağını eritip soğanı pembeleştirin. Ispanakları ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Peyniri ufalayın. Üzerine pişmiş ıspanağı ilave edip karıştırın. Karışımı bir kaba aktarıp 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını ilave edin. İyice karıştırın. Kalan 1 kaşık tereyağını eritip sütle çırpın. Yufkaların üzerine sütlü yağlı karışımdan sürüp ıspanaklı iç malzemeyi yayın. Rulo yaparak sarıp ortadan ikiye kesin ve tepsiye kol böreği gibi dizin. Kalan yumurta sarısını böreklerin üzerine sürüp 180 derecede pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 19.04.2023
  
 | 
Peynirli Ispanaklı Börek (hazır yufka) | 
  | 
irşat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.11.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93724 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2013 
1,871 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo yufka
 
1 kg. taze ıspanak
 
5-6 adet taze soğan
 
60 gr. tereyağı
 
2 adet yumurta
 
300 gr peynir
 
Tuz
 
Karabiber
 
Taze nane
 
 
Ispanak kökleri temizlenir, yıkanır ve jülyen halinde kesilir. Taze soğanlar doğranır, ıspanaklar eklenir ve hızlı bir şekilde bir iki dakkada kapağı kapalı olarak ateşte çevrilir. Yumurta, rendelenmiş peynir ve baharatları ekleyin.İyice karıştırın. İki yufka eritilmiş tereyağ ile yapıştırılır. Harçtan koyularak uzun rulo şeklinde sarılarak tepsiye yerleştirilir.Tüm yufkalar bitene kadar bu işlem tekrarlanır. Önceden ısıtılmış fırında pembe olana kadar pişirilir. Fırından alınır alınmaz en kısa sürede su püskürtülür yumuşak kalmasını sağlamak için pamuklu bir beze sarılır.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Peynirli Börek | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117614 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2016 
1,519 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gülşen Ger
 
 
5 adet yufka
 
2 su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
1 adet yumurta sarısı (üzerine)
 
1 demet ıspanak
 
300 gr yarım yağlı peynir
 
½ su bardağı sıvı yağ
 
 
Tepsiyi yağlayıp 1 kat yufkayı düzgünce yayalım. Bir yandan da sosu hazırlayalım. Süt, yumurta, yağ, tuz koyup çırpalım. İçi için yıkayıp ince ince doğradığımız ıspanağı peynirle ovalım. Tepsiye yaydığımız yufkanın üzerine sos sürelim. Bir yufkayı yırtıp kopararak tepsiye dağıtalım. Üzerine iç malzemesinden ve sos serpelim. Tekrar üzerine koparılarak dağıtılan yufka sos ve iç malzeme koyalım. Bu işlemi yufkalar bitene kadar yapalım. Üzerine en altta kalan yufkanın taşan kısımlarını kapak olarak kapatalım. Yumurta sarısı sürüp dilimleyelim. Artan sosu da dökelim. Öncede ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Peynirli Börek | 
  | 
çömlek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.05.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118110 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2016 
1,522 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nazan Karakaş
 
 
1 paket yufka
 
300 gr ıspanak
 
300 gr peynir
 
1 adet soğan
 
1 bardak süt
 
1 bardak sıvı yağ
 
1 adet yumurta
 
1 bardak ılık su
 
2 yemek kaşığı susam
 
 
Ispanak yıkanıp doğranır. İçine peynir ufalanıp pul biber ve tuz eklenir. Süt, yumurta, sıvı yağ, ılık su iyice çırpılır. Tepsi yağlanıp her yufkayı bu suya batırıp tepsiye 3 katını serelim. İç harcını koyup diğer 3 katını daha suda ıslatıp üstüne koyun. Yumuratayı çırpın, üstüne susamı serpip önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Ispanaklı Peynirli Tepsi Böreği | 
  | 
ayol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2016 
Mesajlar: 27 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118479 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2016 
2,474 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dürdane Kara
 
 
7 adet yufka (elde açılmış)
 
İçi için:
 
½ kilo ıspanak
 
100 gram lor peyniri
 
100 gram beyaz peynir
 
1 adet kuru soğan
 
3-4 dal dereotu
 
3-4 dal maydanoz
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Pulbiber
 
Tuz
 
1 kase yoğurt
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet yumurta
 
 
Ispanakları doğrayın ve bol suda yıkayın. Üzerine kaynar su döküp ardından soğuk suya alarak şoklayın. Tavaya zeytinyağı alarak doğramış olduğunuz soğanları kavurun. Üzerine şoklamış olduğunuz ıspanakları ilave edin kıyılmış dereotu, maydanoz ve peyniri de ekleyerek karıştırıp ocaktan alın. İç harcını soğumaya bırakın. Sos malzemelerini bir kaba alarak çırpın. Yufkayı düz bir zemine sererek üzerine hazırladığınız sosu sürün ve yufkayı 8 parçaya kesin (pizza dilimi şeklinde). İç harçtan koyarak yufkaları sarın ve tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız sostan sürüp susam ve çörek otu eklenir. 190 derecede yarım saat pişirilir. Yumuşak olması için fırından alındıktan sonra üzeri bir bez ile kapatılır.
 
 
 
  
 | 
Peynirli Ispanaklı Börek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167236 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2022 
391 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Canan Karatay
 
 
2 adet yufka
 
500 gr ıspanak
 
200 gr kadar beyazpeynir
 
Kristal kayatuzu
 
Karabiber
 
Pul biber
 
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
 
 
Ispanakları suda yıkayın, süzdürün. İnce ince doğrayın ve derin bir kâseye koyun. Tuzunu, karabiberini, pul biberini ve yarım çay bardağı zeytinyağını ilave edin ve karıştırın.
 
Daha sonra ıspanakların içine ezilmiş beyazpeyniri koyup karıştırın.
 
Yufkayı tezgâha serip fırçayla biraz zeytinyağı sürün. Bir ucundan bir karış içe doğru katlayın. Katladığınız yerin üzerine ıspanaklı harçtan koyup, diğer uçları da ortaya buluşturup sıkıca rulo yapın.
 
4-5 cm uzunluğunda halkalar şeklinde dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin, sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hazır Yufkadan Ispanaklı Peynirli Börek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169361 
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2022 
411 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yufka
 
Sosu İçin:
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
Yarım su bardağı süt
 
Un
 
İçi İçin:
 
Yarım kilo ıspanak
 
250 gram isteğe göre peynir
 
1 adet orta boy soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
Kırmızı pul biber
 
 
Öncelikle tavaya sıvıyağı alıyoruz.
 
İnce ince kıydığımız soğanlarımızı, güzelce kavuruyoruz.
 
İyice yıkanmış ve doğranmış ıspanakları, kavrulan soğanlarımızın üzerine ilave edip kavurma ya bırakıyoruz.
 
Üzerine tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı pul biberi de ilave ettikten sonra karıştırıyoruz.
 
Kavrulan ıspanaklarımızı soğumaya bırakıyoruz.
 
Sonrasında yufkalarımızı açıp, hazırlamış olduğumuz sosu her tarafına gelecek şekilde sürüyoruz.
 
Üzerine un serpip “D” şeklinde kapatıyoruz.
 
Bir ucunu diğer ucuna kapatıyoruz yani.
 
Hazırladığımız harcı, yufkamızın en uzun kısmına şerit şeklinde yerleştirip, rulo şeklinde sarıyoruz.
 
Ve dilim dilim kesip, yağlı kağıt serilmiş tepsimize yerleştiriyoruz.
 
Kalan tüm sosumuzu üzerine sürüp, dolapta bu şekilde 1 gün boyunca dinlendiriyoruz.
 
Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz.
 
180 derece önceden ısıtılmış fırında, altı ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |