| 
 
| 
 
 
 | 
 
Peynirli Hurma Dolması | 
 
  | 
Fevzii 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.04.2013 
Mesajlar: 67 Şehir: İskenderun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91697 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2013 
1,974 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
12 adet bağdat hurması
 
1 kase lor peyniri
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
6 adet ceviz
 
1 yemek kaşığı margarin
 
 
Başlangıç olarak bir süzgeçe peçete serip, lor peynirinin suyunu bırakması için serin bir yerde 2 saat dinlendirin.Hurmaların üzerini keskin bir bıçakla uzunlamasına çizip,çekirdeklerini çıkarın. Servis tabağına dizdiğiniz hurmaların içine, süzülmüş lor peyniri, rendelenmiş limon kabuğu,1 kaşık margarini ve şekeri çırparak hazırladığınız kremayı doldurun. Hurmaların üzerine ortadan ikiye ayırdığınız cevizlerden birer adet ceviz ile süsleyip, servis yapın.
  
 | 
 
Peynirli Hurma Dolması | 
 
  | 
kamile 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2018 
Mesajlar: 27 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131725 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2018 
910 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
20 adet acve hurması
 
100 gr mascarpone peynir
 
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
 
1 tutam kekik
 
1 çay bardağı agave şurubu
 
Toz kırmızıbiber
 
Tarçın
 
Karanfil
 
Zencefil
 
Zerdeçal
 
Muskat
 
1 avuç ceviz
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
İri ve parlak cins, acve hurmalarının, yanından çizerek,orta çekirdeğini çıkartın.
 
Mascarpone peynirinin içine limon kabuğu rendesi, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve kekik ilave ederek tatlandırın.
 
Cevizleri önce agave şurubuna batırıp, baharatlı karışıma bulayarak, yağlı kağıt üstünde fırında kavurun.
 
Baharatlı karışımı (toz kırmızıbiber, tarçın, karanfil, zencefil, zerdeçal, muskat) hurmaların içlerini mascarpone ile doldurup, üstlerine birer karamelize fırınlanmış ceviz yerleştirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Peynirli Hurma Dolması Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |