|
Peynirli Hamburger |
|
demirhindi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc81869
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2012
1,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
150-180 gram köftelik kıyma
1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
1'er çay kaşığı kimyon, karabiber
Tuz
2 adet hamburger ekmeği
1-2 dilim kornişon turşu
2 ince dilim sarı peynir
2 yaprak marul
2 dilim domates
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Domates sosu için:
1 adet domates
1 dal taze kekik
1 çay kaşığı zeytinyağı
Rendelenmiş soğanı, tuzu ve baharatı kıymaya ekleyin. Karıştırıp büyük bir hamburger köftesi hazırlayın. Domates sos için domatesi enine ikiye kesip közleyin. Kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra taze kekik ve zeytinyağı ile birlikte ezin. Tuzunu katıp tatlandırın. Domates sosunuz hazırdır. Köfte hamurunu ızgarada kızartın. Hamburger ekmeğinizin iç yüzeylerine domates sosundan sürün. Daha sonra istediğiniz şekilde marul yaprağı, domates, sarı peyniri ve dilimlenmiş turşuyu üst üste yerleştirin. Hemen servis yapın.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 07.11.2024
|
Peynirli Hamburger Köftesi |
|
dilber
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2008
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75005
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2012
1,829 defa indirildi / yazdırıldı
|
Izgarayı maksimum derecede ısıtın. Derin bir kasede 500 gr. kıyma, 30 ml. soya sosu, 15 gr. ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Harcı dört parçaya bölün. Elinizle yuvarlak şekiller verip, üzerine bastırarak hafifçe düzleştirin. Küp kesilmiş 40 gr. gravyer peynirini köftelerin ortasına koyun ve üzerini kıyma ile kapatın. Hafif nemli kağıt havlu ile ızgarayı ıslatın. Izgara tepsisine çok az su koyun. Köfteleri spatula yardımı ile ızgaraya koyun. Isı ayarını düşürün. Orta ateşte 5 dakika kızartın. Köfteleri ters çevirip 5 dakika daha pişirin. Eğer dışı kararmaya başlarlarsa ısıyı biraz daha düşürün. Hamburger ekmeğinin ortasında servis yapın.
|
|