| 
 
 
 | 
Peynirli Ekmek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167198 
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2024 
231 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur için:
 
3 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 paket instant maya
 
1 su bardağı ılık su
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Üstü için:
 
200 gram beyaz peynir veya lor peyniri
 
100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
 
2 dal taze soğan (isteğe bağlı)
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Derin bir karıştırma kabına un, tuz, şeker ve instant mayayı alın.
 
Karıştırın.
 
Ilık suyu ve zeytinyağını ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
 
Hamuru streç filmle kapatıp ılık bir ortamda yaklaşık 30-45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
 
Beyaz peyniri veya lor peynirini bir kaseye alın ve çatalla ezin.
 
Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
 
İsteğe bağlı olarak ince doğranmış taze soğan, kekik ve pul biberi karışıma ekleyip iyice harmanlayın.
 
Mayalanan hamuru veya hazır ekmeği fırın tepsisine yerleştirin.
 
Hamur kullanıyorsanız, elinizle biraz açarak düz bir şekil verin.
 
Üzerine tereyağını ince ince sürün.
 
Hazırladığınız peynirli karışımı ekmek hamurunun veya hazır ekmeğin üzerine eşit şekilde yayın.
 
Fırını 180 dereceye ısıtın.
 
Peynirli ekmeği fırına verin ve üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  
 | 
Peynirli Ekmek | 
  | 
bamya çiçeği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.07.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135414 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2018 
811 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr beyaz ekmek unu
 
1 tatlı kaşığı kuru maya
 
4 yemek kaşığı parmesan, ince rendelenmiş
 
1 tatlı kaşığı ince deniz tuzu
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
150 g rendelenmiş gravyer peyniri
 
 
Unları, mayayı, parmesan ve tuzu karıştırın.
 
280 ml sıvı yağ ve 1 fincan ılık suyu kuru malzemelere karıştırın.
 
Karışımı hafif yağlı bir yüzey üzerinde 10 dakika ya da pürüzsüz ve elastik hale gelinceye kadar yoğurun.
 
Hamuru streç filmle kaplayın, 1-2 saat veya boyut olarak ikiye katlanana kadar dinlendirin.
 
Rendelenmiş gravyer peynirinin üçte birini alıp kalanını hamura katıp yoğurun, hamuru 3 parçaya ayırın. Her bir parçayı bir yaprak halinde açın, katlayıp tekrar açın.
 
Hamuru yağlanmış bir pişirme tepsisine aktarın ve ardından streç filmiyle kaplayın ve 1 saat ya da boyut olarak ikiye katlanana kadar bekletin.
 
Fırını 220 ° C'ye ısıtın.
 
Peynirin kalan kısmını fougasse üzerine serpin. Tepsiyi fırının üst rafında 25 dakika pişirin.
 
Tel rafa aktarın ve zeytinyağı ile fırçalayın, daha sonra servis yapmadan önce soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
Peynirli Ekmek | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111706 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2015 
1,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
250 gr. tereyağı
 
250 gr. beyaz peynir
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1/2 limonun suyu
 
2 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Unu, tereyağını, peyniri, karbonatı, limon suyunu, bir yumurtayı, diğer yumurtanın akını ve tuzu yoğurun. Hamuru üstü örtülü olarak yarım saat dinlendirin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avuç içinde açıp kenarlarını bastırmadan ikiye katlayın, fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve sıvı yağı çırparak ekmeklerin üzerine sürün. 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  
 | 
PEYNİRLİ EKMEK | 
  | 
kırık testi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.03.2012 
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74384 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2012 
1,962 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet ekmek hamuru
 
400 gram taze Antep peyniri ya da beyaz peynir
 
1 demet taze soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 adet yumurta
 
1/2 paket (125 gr) margarin
 
1,5 çorba kasığı pul kırmızıbiber
 
Tuz
 
 
Ekmek hamurlarını, 1/2 paket margarin yağı ile yoğurup, buzdolabında 2 saat bekletelim.
 
İnce ince kıydığımız maydanozları, taze soğanları ve peyniri karıştırıp, iç malzemeyi hazırlayalım.
 
Dinlenmiş olan hamuru, ikiye bölelim.
 
Elimizle pide yapar gibi inceltip, üzerine peynirli harcın yarısını serpelim.
 
Uzunlamasına yuvarlayıp, rulo yapalım ve iki ucunu bastırarak, kapatalım.
 
Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine koyup, üzerine çırptığımız yumurtayı sürerek, 30 dakika mayalanmasını bekleyelim.
 
Önceden ısıttığımız fırında pişirelim.
 
Fırından çıkartıp, biraz dinlendirdikten sonra, dilimleyerek, servis yapalım.
  
 | 
Peynirli Ekmek | 
  | 
piyes 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2009 
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44878 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2009 
2,264 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 pakaet yaş maya
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
 
1 çay bardaı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
 
Bir kaba ılık süt ve maya konur, parmak uçlarıyla karıştırılır. Sonra yağ, kaşar ve tuz katılır, biraz daha karıştırılır. Üzerine orta kıvamda bir hamur olana kadar elenmiş un konarak yoğrulur. Elde edilen hamurun üzeri kapatılır, 1 saat dinlendirilir. Sonra birkaç tur yoğrulur. Yağlanmış yuvarlak fırın kabına konur. Bu şekilde yarım saat daha bekletilir. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir. Kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |