|
Peynirli Ekmek (Elazığ) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51192
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010
3,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. tuzsuz taze peynir
500 gr toz şeker
1 kg mayalı ekmek hamuru (250x4) adet
Elazığ'a ait olan ve genellikle pide (açık ekmek) ekmeği yapan fırınlarda yapılan peynirli ekmek, evlerde de yapılmaktadır. Normal mayalı ekmek hamuru yuvarlak veya elips şeklinde açılıp taze peynir ufalanarak açılan hamurun üzerine yayılır. Hamurun kenarı kıvrılarak peynirin üzerine tozşeker serpilir ve fırında yeteri kadar ekmek gibi pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılarak kesilip servis yapılır.
|
Peynirli Ekmek (Elazığ) |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163265
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2022
234 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği
1 kelle taze peynir
1 kg toz şeker
Ekmek hamuru
Ekmek hamuru yapılıp üzerine şekerli peynir dökülerek fırına verilir.
|
Peynirli Ekmek (Elazığ) |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178555
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2024
94 defa indirildi / yazdırıldı
|
Selma Öztürk
1 kg taze tuzsuz Şavak peyniri
600 gr şeker
Pide
Peynir ve şeker karıştırılır.
Hazırlanan harç, pide yapan fırına götürülerek pide üzerine serilerek pişirtilir.
|
|