|
Peynirli Börek İçi |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179476
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2024
40 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr yağsız Beyaz Peynir
1 adet Yumurta
Yarım demet Maydanoz ve/veya Dereotu
Beyaz Peynir çukurca bir kaba konarak, çatalla ezilir.
1 adet yumurta sarısı ve ince ince kesilmiş maydanoz ve/veya dereotu katılarak yeniden ezilir ve karıştırılır.
Börek içlerinde kullanılır.
|
Peynirli Börek İçi |
|
gülgün şekerci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.05.2016
Mesajlar: 39 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc116840
Gönderme Tarihi: 13.May.2016
1,277 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram peynir.( Tuzsuz taze peynir ise hafifçe tuzlanır. Şayet tuzlu teneke peyniri veya başka cins peynir ise akşamdan suda ıslatılarak biraz tuzunu almak gerekir.)
Peynirine göre ufalanir veya rendelenir. Peynirin içerisine biraz yağ, bir yumurta ve bir demet ince kıyılmış maydanoz katılarak güzelce karıştırılır.
Not: Eğer yumurta koyarsaniz böreginiz her zaman ılık yada sıcak yenmeli, yok ben soguk yiycem derseniz yumurta koymayin.
|
Börek İçin Peynirli İç |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98404
Gönderme Tarihi: 20.May.2014
2,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
200 g beyaz peynir
2 adet yumurtanın sarısı
1 demet dereotu veya maydanoz ince kıyılmış
Peyniri rendeleyiniz veya çatalla eziniz. Yumurta ve dereotunu katarak iyice karıştırınız. Bu karışıma 50 g gravyer peyniri rendesi de katabilirsiniz.
|
Peynirli Börek İçi |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74346
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2012
2,358 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram beyaz peynir
1 adet yumurta
1 demet dereotu
Peyniri ufalayıp, ince kıydığımız dereotlarını ve yumurtayı katıp, karıştıralım.
|
Peynirli Börek İçi |
|
yalan dünya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71717
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2012
2,231 defa indirildi / yazdırıldı
|
Peyniri yıkayıp, yumuşaksa kaşıkla eziniz, sertse rendenin iri gözünden geçiriniz.
Maydanozları yaprak yaprak ayırıp, yıkayıp, incecik kıyınız.
Arzu ederseniz dereotu da koyabilirsiniz.
Sonra bu karışıma 1 yumurta akı kırıp, iyice karıştırınız. (Yumurta akını koymadaki amaç, için tutması ve yumuşak olması içindir.)
Sonra istediğiniz böreklerde bu içi kullanabilirsiniz.
|
Peynirli Börek İçi |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59699
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2011
2,381 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr beyaz peynir (tuzsuz)
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı maydanoz
1 tatlı kaşığı dereotu
Beyaz peyniri iyice ufaladıktan yada çatalla ezdikten sonra yumurta sarısını, maydanozu ve dereotunu ekleyip iyice karıştırınız. Peynirli börek içiniz kullanılmaya hazırdır.
|
Peynirli Börek İçi |
|
ferah
Aşçı
Kayıt: 06.02.2009
Mesajlar: 15 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc33527
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2009
2,645 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram yağsız beyaz peynir
1/2 demet maydanoz ya da 1/2 demet dereotu
1 yumurta sarısı
1 Bir kaba; 200 gram beyaz peynir koyduktan sonra çatalla üstlerine bastırmak suretiyle peynirlerin iyice ufalanmalarını sağlamalıdır.
2 Sonra, ufalanmış bu peynirlere 1 adet yumurta sarısı ile yıkanmış, kurulanmış ve kıyılırcasına ince doğranmış yarım demet de maydanoz ya da dereotu katarak, iyice bir karıştırmalı ve böreklerde kullanılmalıdır.
Not: Arzu edildiği takdirde, ufalanmış peynire yumurta sarısı da katılabilir.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 12.09.2024
|
|