|
Peynirli Börek (Hazır Yufka) |
|
Güney
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2006
Mesajlar: 72 Şehir: tarsus |
Kısa URL: https://ml.md/lc2852
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
3,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
175 gr. margarin
200 gr peynir
Arzuya göre maydanoz
1 adet yumurta sarısı
Margarini yakmadan hafif ateşte eritin. Yufkalardan birini yayın, üzerine fırça yardımıyla eritilmiş yağdan sürün, diğer yufkayı bu yağlanmış yufkanın üzerine yerleştirin ve bu yufkanın üzerini de aynı şekilde yağlayın. Diğer yufkayı da ikinci yufkanın üzerine yerleştirin. Önce dörde bölün, dört parçadan her birini de tekrar ikiye bölün. Peynir ve maydanozdan yapılmış harçtan her bir parçaya yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Bu sardığınız börekleri soğuk su dolu bir kabın içine koyup beş dakika dinlendirin. Elinizle sıkıp suyunu aldıktan sonra yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp orta hararetli fırında pişirin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 14.07.2021
|
Peynirli Börek |
|
Bakır Cezve
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2016
Mesajlar: 27
|
Kısa URL: https://ml.md/lc118094
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2016
1,603 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ecem Yorat
4 adet yufka
500 gr peynir
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
½ demet maydanoz
Pul biber
Karabiber
1/2 su bardağı sıvıyağ
Böreğimizin iç harcı için bir kapta peyniri,baharatları ve maydanozu karıştıyoruz. Başka bir kapta da yoğurt, sıvı yağ ve 1 adet yumurtanın tamamı ile diğer yumurtanın beyazını karıştırıyoruz. Yağlanmış tepsiye ya da borcama yufkamızın ilk katını koyuyoruz. Üzerine yoğurtlu karışımımızdan fırça yardımıyla iyice sürüyoruz. Peynirli karışımdan koyuyoruz. yufkalar bitene kadar üst üste koyarak bu işleme devam ediyoruz. Son olarak yufkanın üst kısmına yumurta sarısını sürüyoruz. Arzuya göre susam ya da çörek otu serpebilirsiniz. Daha önceden 10 dakika ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
|
Peynirli Hazır Yufka Böreği |
|
kuruş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc146909
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2019
825 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ufalanmış peynir
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
3 adet yufka
1 tatlı kaşığı çörekotu
Yumurta, süt ve sıvı yağı iyice çırpın. Ayrı bir yerde peynir, kıyılmış maydanoz ve dereotunu harmanlayın. Fırın tepsisini yağlayıp, 1 adet yufkayı uçları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımın bir kısmını sürün. Peynirli karışımın bir kısmını serpiştirin. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yufkanın sarkan kısımlarını içe doğru, aralarına yumurtalı karışım sürüp, peynirli karışım yayarak kapatın. Üzerine çörekotu serpin. Serin bir yerde 2-3 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana dek pişirin. Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.
|
Peynirli Börek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164099
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2022
300 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.semhome.com.tr
2 adet yufka
2 kalıp beyaz peynir
3 dilim rendelenmis kasar peyniri
Maydonoz
1 çay kasıgı zeytinyagı
2 yufkayı üst üste koyarak önce 4 parçaya sonra da 8 parçaya ayırın ve üçgenler seklinde yufkalar elde edin.
İç harcı için 2 kalıp beyaz peyniri ve 3 dilim rendelenmis kasar peyniri rendeleyin ve maydanozu da ince ince dograyıp hepsini karıstırın.
İç harcı üçgen seklinde olan yufkanızın ortasına yerlestirip yufkayı yuvarlayın.
Olusturdugunuz börekleri Aircook kabının içine partiler halinde yerlestirin.
200 derecede 20 dakika pisirin.
|
Peynirli Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166236
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2022
252 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet yufka
Sosu için:
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 paket Kabartma tozu
Harcı için:
400 gram lor peyniri
10 dal maydanoz
Üst sosu için:
Kalan sos
1 adet yumurtanın sarısı
Kullanacağınız tepsiye sıvı yağ ile yağlayalım.
İç harcı için ayırdığımız malzemelerden maydanozu minik minik doğrayıp lor peyniriyle karıştıralım.
Sos malzemelerini bir kaba alıp çırpalım.
Tepsimize bir adet yufkayı alıp yerleştirelim. Bir tam yufkayı da kenara alalım.
Diğer yufkaları da ortadan ikiye bölelim.
Yaydığımız yufkanın üstüne ikiye böldüğümüz yufka parçalarında iki parça daha koyalım.
Üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim.
Ardından koyacağımız diğer kata hazırladığımız iç harçtan eşit şekilde koyalım. Her iki kat yufka koyduğumuzda bu şekilde ilerleyelim.
Sadece peynir koyduğumuz katlara sos sürmeyelim.
Bol peynirli sevenler 3 normal sevenler 2 katına peynir ekleyebilir.
En üstüne de geldiğiniz zaman kenara ayırdığımız yufkayı alarak güzelce üstüne yerleştirelim.
Ardından kalan sosun içine bir yumurta sarısı ekleyip üstüne sürelim.
Daha sonra 180 derece ısıttığımız fırına böreğimizi alalım. Üstü kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra fırından çıkartıp üstüne örterek 5 dakika bekletelim, servis edelim.
|
|