| 
 
 
 | 
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158146 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021 
381 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
 
1 adet yumurta
 
30 adet hazır baklavalık yufka
 
300 gram az yağlı peynir
 
Çay kaşığının ucuyla karabiber
 
Yufkaları yağlamak için:
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
Yarım su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
 
Böreğin iç harcını hazırlamak için beyaz peyniri elimizle ufalayalım.
 
Kaşar peynirini rendeleyelim taze karabiber ve yumurtayla karıştıralım.
 
Yufka katlarını yağlamak için sıvıyağ, süt ve yoğurdu bir kapta çırpalım.
 
Birer adet baklava yufkasını tezgâha serelim üzerini hazırladığımız karışımla yağlayalım.
 
Üzerine bir kat yufka daha açın, hafifçe yağlayın, hafifçe yağlayın.
 
Yufka katları beş olana kadar aynı işlemi tekrar edin.
 
Yağlanmış yufkanın kenarlarına iç harçtan koyalım, yufka katlarını rulo şeklinde saralım.
 
Dört parçaya bölüp yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım.
 
Bütün baklava yufkalarını aynı işlemden geçirelim.
 
Tüm yufkalar bittikten sonra fırın tepsisine yerleştirelim.
 
Kalan sos karışımını yumurta fırçası yardımıyla böreklerin üzerlerine sürelim.
 
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 35-40 dakika pişirelim.
 
Dışı çıtır çıtır olan bu böreğin içerisi tıpkı pamuk gibi yumuşacık olacaktır.
 
 
Not: Çok kırılgan bir yufka olduğu için açarken dikkat etmek, sosu biraz bol tutmak önemlidir.
 
 
 
  
 | 
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek | 
  | 
kuruş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2019 
Mesajlar: 34 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146889 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2019 
1,325 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sosu için:
 
2 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
İçi için:
 
500 gr beyaz peynir
 
1 küçük boy soğan
 
1 küçük boy domates
 
1-2 adet biber
 
Maydanoz
 
 
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Beyaz peyniri ufalayalım. Çok küçük doğradığımız soğan, domates, biber ve maydanozu ekleyip harmanlayalım.
 
Sosumuzu hazırlayalım. Yumurta, süt ve sıvı yağı bir kaba alıp çırpma teli ile iyice karıştıralım.
 
Böreğimizi sarmadan önce ek bilgi. Öncelikle arkadaşlar belirtmek istiyorum ki gerçekten baklava yufkası ile yaptığım tariflere soru yağmuru geliyor. Kaç kat diye yazdığım halde tekrar tekrar soruluyor. Her tarif farklı bu börekte 3 kat baklavalık yufka kullanıyoruz. Öncelikle fırın kabımıza yağlı kağıdı serelim. Soslu böreklerde yağlı kağıt şart ben unuttum aceleden.
 
Böreğimizi sarmaya başlayalım. 1 adet baklavalık yufkamızı açalım. Üzerine sosumuzdan 1 yemek kaşığı kadar gezdirelim. Fırça ile yufkayı zedelemeden sosu hafif hafif sürelim. 2. Yufkayı üzerine alalım tekrar 1 yemek kaşığı sostan gezdirelim. 3. Yufkayı üzerine alalım burada sos kullanmıyoruz iç harcımızı ekliyoruz. Fotoğraftaki gibi bir kenarına uzunlamasına iç harcımızı koyalım ve sıkı bir rulo yapalım. Rulo bitimine sostan sürelim ki yapışsın.
 
Böreklerimizi tepsiye dizelim. Fırın kabımıza uzunlamasına rulomuzu koyalım. Bütün yufkalar bitene kadar böreklerimizi sarmaya devam edelim. Borcam tepsi için 8 rulo yeterli oluyor. 1 paket baklavalık yufkadan 2 tepsi böreğiniz olabilir yani.
 
Kalan sosumuzun tamamını fırça yardımıyla böreklerimizin üzerine sürelim. Bıçakla eşit parçalar olacak şekilde 3 ' e keselim. Yani 4' bölmüş oluyoruz. Üzerine çörek otu susam ekleyelim.
 
Böreklerimizi pişirelim. 200 derecede önceden ısınmış fırında böreklerimiz altın rengini alana kadar pişirelim.
 
 
 
  
 | 
Baklava Yufkasından Börek | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145546 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019 
929 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket baklavalık yufka
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2 yumurtanın beyazı
 
İç harcı için:
 
Peynir
 
Bir tutam maydanoz
 
Üzeri için:
 
Çörekotu
 
Susam
 
2 yumurtanın sarısı
 
 
Yoğurt, süt, sıvı yağı ve yumurta aklarını derin bir kabın içinde çırpın.
 
Baklava yufkalarından 2 tanesini tezgahın üzerine serin.
 
Sosu fırça kullanarak yufkanın üzerine sürün.
 
Soslu yufkaların üzerine tekrar 2 tane yufka koyup tekrar üzerini soslayın.
 
Son olarak 2 yufka daha ekleyip aynı işlemi tekrarlayın.
 
İç harcı için maydanozları ince ince kıyıp dilediğiniz peynirle güzelce karıştırın.
 
Yufkanın uzun olan kenarına peynirli harcı koyup rulo şeklinde sarın.
 
Sardığınız yufka rulolarını 4 veya 5 eşit parçaya bölün.
 
Hazırladığınız yufka parçalarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
 
Bütün yufkaları bu şekilde her 2 kat yufkada bir sosladığınız 6 kat yufkanın üzerine iç harcını koyup sararak rulo haline getirip dilimleyin.
 
Yufkaları soslama aşamasında çok fazla ıslatmamaya özen gösterin. Aksi takdirde sararken çok zorlanabilirsiniz.
 
En son kalan sosun içine yumurta sarılarını ekleyin ve güzelce çırpın.
 
Yumurta sarılı sos karışımını tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine sürün.
 
Üzerlerine susam ve çörek otunu ilave edin.
 
Önceden 190 derece ısıtılmış fırında üzerleri tamamen kızarana kadar pişirip, hemen sıcak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145113 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2019 
1,173 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket baklavalık yufka
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2 yumurtanın beyazı
 
İçi için:
 
Peynir
 
Bir tutam maydanoz
 
Üzeri için:
 
Çörekotu
 
Susam
 
2 yumurtanın sarısı
 
 
Yoğurt, süt, sıvı yağı ve yumurta aklarını derin bir kabın içinde çırpın.
 
Baklava yufkalarından 2 tanesini tezgahın üzerine serin.
 
Sosu fırça kullanarak yufkanın üzerine sürün.
 
Soslu yufkaların üzerine tekrar 2 tane yufka koyup tekrar üzerini soslayın.
 
Son olarak 2 yufka daha ekleyip aynı işlemi tekrarlayın.
 
İç harcı için maydanozları ince ince kıyıp dilediğiniz peynirle güzelce karıştırın.
 
Yufkanın uzun olan kenarına peynirli harcı koyup rulo şeklinde sarın.
 
Sardığınız yufka rulolarını 4 veya 5 eşit parçaya bölün.
 
Hazırladığınız yufka parçalarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
 
Bütün yufkaları bu şekilde her 2 kat yufkada bir sosladığınız 6 kat yufkanın üzerine iç harcını koyup sararak rulo haline getirip dilimleyin.
 
Yufkaları soslama aşamasında çok fazla ıslatmamaya özen gösterin. Aksi takdirde sararken çok zorlanabilirsiniz.
 
En son kalan sosun içine yumurta sarılarını ekleyin ve güzelce çırpın.
 
Yumurta sarılı sos karışımını tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine sürün.
 
Üzerlerine susam ve çörekotunu ilave edin.
 
Önceden 190 derece ısıtılmış fırında üzerleri tamamen kızarana kadar pişirip, hemen sıcak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Baklava Yufkasından Peynirli Börek | 
  | 
irmik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2014 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141197 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2019 
1,071 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
20 adet baklavalık yufka
 
50 gram tereyağı
 
4 adet yumurta
 
250 gram beyaz peynir
 
200 gram süt
 
Yarım adet muskat rendesi
 
2 adet taze soğan
 
1 şişe soda
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı pul biber
 
 
Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
 
Tereyağını bir tavada eritin. Geniş bir kaba erimiş tereyağını, sodayı, sütü ve yumurtaları koyarak iyice karıştırın. Karışıma tuzu, muskat rendesini ve pul biberi ilave edin ve bir kez daha karıştırın. Yufkaları elinizle kopararak küçük parçalara ayırın ve hazırladığınız sütlü, sodalı karışıma ekleyin. Beyaz peyniri ufalayın ve onu da karışıma ilave edin. Bir süre yufkaların sıvı karışımını iyice çekmesi için bekleyin. İsteğinize göre taze soğanları doğrayarak içine atın, tekrar karıştırın.
 
Fırına dayanıklı cam kabınızın içine hazırladığınız bu harcı boşaltın. Böreğinizi 30 dakika piştikten sonra fırından çıkarın, sıcak olarak servis edin. Dilerseniz sunum yaparken üzerini taze soğan ya da maydanozla süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Baklava Yufkasından Peynirli Börek | 
  | 
karayaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74711 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2012 
2,307 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet baklava yufkası
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet domates
 
100 gram taze kaşar peyniri
 
50 gram lor peyniri
 
 
Baklava yufkasını az miktarda eritilmiş tereyağı ile ıslatıp üç tane üst üste yerleştirin. Kare şeklinde kesin. İçi malzemeyi ince kıyıp bir kapta karıştırın. Üzerine kalan tereyağını dökün ve karelerin içlerine paylaştırın. Zarf şeklinde kapatıp katlı yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerini bıçakla artı şeklinde kesip dışarı kıvırın. Bu şekilde fırına verip 15 dakika 200 derecede pişirin. Çayın yanında çıtır çıtır ikram edin.
  
 | 
Peynirli Börek (baklava yufkasından) | 
  | 
Ayfer Demirtepe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.02.2009 
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc42429 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2009 
3,852 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. hazır baklava yufkası
 
10 çorba kaşığı margarin
 
İç malzemesi:
 
200 gr. beyaz peynir
 
1 yumurta
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Bir fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Yufkaların yarısını eritilmiş yağın yarısı ile sıra ile yağlayarak tepsiye döşeyin. Beyaz peyniri çatalla ezin. içine bir yumurta ve kıyılmış yarım demet maydanoz katarak karıştırın. Peynir içini yufkaların üzerine düzenli şekilde yayın. İçin üstüne tekrar bir yufka bir yağ olmak üzere bütün yufkaları tepsiye döşeyin. Üstünü de kalan yağla yağlayın. Tepsiyi orta hararetteki fırına sürerek altı ve üstü pembeleşinceye kadar 30 dakika kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |