|
Peynirli Bisküvi |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1442
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2006
2,886 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
5- 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)
1- 2 kahve kaşığı kırmızı biber (istenirse)
Tuz
Un elenir. Ortası açılıp, yağ, tuz, kaşar rendesi ve yumurta akı konulup karıştırılır.
Etraftaki un ile yoğrulur. (Fazla yoğurmayın, hamur bozulur.) Yaş bez altında 10 dakika kadar dinlendirilir.
Unlanıp merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Küçük kalıplarla kesilir.
Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür, iste nirse kırmızı biber serpilir.
Orta hararetli fırında pişirilir.
Not: Rende kaşardan biraz ayırıp, bisküvilere yumurta sarısı sürüldükten sonra birer tutam konabilir.
ML® Kimyonlu Bisküvi (görsel)
|
Peynirli Bisküvi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92535
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2013
1,809 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı çiğ krema
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
100 gram kaşar peyniri
Derin bir kabın içinde un ve yağı elinizle ufalayın. Çiğ kremayı, kabartma tozunu, rendelenmiş kaşar peynirini ve yumurtayı ilave edip yumuşak bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. Üzerine çatalla delikler açın ki çok kabarmasın ya da daha az kabartma tozu kullanın. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. İster sıcak ister soğuk yiyin. Soğuyunca ağızda dağılan harika bir bisküvi.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.12.2022
|
Peynirli Bisküvi |
|
göz göz
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2018
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc137268
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2018
491 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
1 kg un
500 g beyaz peynir
20 g yaş maya
40 g şeker
10 g tuz (Beyaz peynirin tuz durumuna göre gerek görülürse eklenir.)
500 g bitkisel margarin
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Haşhaş
Kaşar rendesi
Fırını, 170 dereceye ayarlayınız.
Beyaz peyniri, çok iyi ezilecek şekilde rendeleyip hazırlayınız.
Unu eleyip unun ortasını açınız.
Unun ortasına; yumurta, maya, şeker, beyaz peynir ve elle ezilerek pürüzsüz hâle getirilmiş bitkisel margarini atınız.
Bütün gereçleri karıştırarak hamuru yoğurunuz.
Hamuru 30-40 dakika dinlendiriniz.
Hafif unlanmış tezgâh üzerinde 4-5 mm kalınlığında açınız.
Küçük kurabiye kalıplarıyla hamuru keserek tepsiye aralıklı olarak diziniz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürünüz.
İsteğe bağlı olarak üzerine susam, çörekotu, haşhaş, rendelenmiş kaşar serpiniz.
Ayarlanmış fırında pişiriniz.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakınız.
|
Peynirli Bisküvi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169134
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2022
201 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
200 g beyaz peynir (yumuşak)
125 g yumuşak margarin veya tereyağı
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1,5 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
Üzeri için:
1 yumurta akı
Susam
Peyniri derin bir kaba koyun ve çatal ile iyice ezin. Üzerine tereyağı veya margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyin. Mikserin çırpıcı uçları ile krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Üzerine sade kek karışımı poşetini boşaltın ve yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. 6 cm çapındaki çay bardağı veya kurabiye kalıbı ile kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp soğutun.
|
|