| 
 
 
 | 
Peynir Dolgulu Renkli Biber | 
  | 
volüm 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.07.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127195 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2017 
1,410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram Beyaz Peynir
 
2 Çorba Kaşığı yağ
 
2 Çorba Kaşığı yoğurt
 
1 Çorba Kaşığı Kıyılmış fesleğen
 
1/2 Çay Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
 
2 Adet Yumurta Sarısı
 
1/4 Su Bardağı Eski Kaşar
 
10 Adet Orta Boy Renkli Biber
 
 
Biberleri yaklaşık 5 dakika közleyin ve soğumaları için bir kenara ayırın.
 
Bir kasede eski kaşar dışında kalan tüm malzemeleri iyice karıştırın.
 
Biberleri uzunlamasına yarıp, hazırladığınız karışımı paylaştırın.
 
Üzerlerine eski kaşardan serpip, yaklaşık 6 dakika 180 derece sana yağıyla yağlanmış tepsiye dizip fırına verin
 
 
 
  
 | 
Peynirli Biber Dolması | 
  | 
feyza 15 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101622 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2014 
2,906 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15 adet renkli küçük boy dolmalık biber
 
2 çorba kaşığı kuş üzümü
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
200 gram lor peyniri
 
50 gram tulum peyniri
 
3 adet domates rendesi
 
1 çorba kaşığı fıstık
 
Dereotu ve nane
 
1 demet taze soğan
 
 
Üzümleri 1 saat kadar suda bekletin. Soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun. Sonra üzümleri süzün ve içine ekleyin. Fıstık, dereotu, taze soğan ve peynirlerin hepsini üzerine ilave edip karıştırın. Biberlerin içlerini oyun ve yıkayıp tuzlayın. Fırın tepsisine dizin ve 10 dakika kadar fırınlayın. Yapmış olduğunuz peynirli harcı içlerine paylaştırın. Bu dolmayı pişirmeye gerek yok, hemen servis yapın. İsterseniz buzdolabında biraz bekletip dilimleyin çok güzel bir görüntü olacaktır.
 
 
 
  
 | 
Peynirle Doldurulmuş Biber | 
  | 
gizli çiçek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2011 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64578 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011 
4,064 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10-12 adet çarliston biber
 
250 gr. beyaz peynir
 
1/2 demet dereotu ve maydanoz
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Kekik
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
1 çay bardağı ceviz
 
 
Beyaz peyniri çatalla ezin. İçine kıyılmış dereotu ve maydanozu katın. Sıvı yağ, kekik, tuz, karabiber ve pul biberle karıştırın. En son dövülmüş ceviz katıp karıştırın. Çarliston biberlerin saplarını kesin. Çekirdek kısımlarını çıkarın. Hazırladığınız harcı biberlerin içine doldurun. İster soğuk, isterseniz fırında 10-15 dakika pişirerek sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Peynirli Biber Dolması | 
  | 
Dilaşub 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.04.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49842 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2010 
3,810 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet dolma biberi
 
Yarım kalıp beyaz peynir
 
1 çay bardağı kaşar rendesi
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
10-15 dal maydanoz
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Tuz
 
 
Beyaz peynir ezilir. İçine kaşar, kıyılmış maydanoz, tereyağı, pul biber ve az tuz eklenir ve karıştırılır. Oyulmuş biberlere doldurulur. Fırın kabına dizilir, kenardan biraz su bırakılır. 190 derece fırında biberler yumuşayana kadar pişirilir.
  
 | 
PEYNİR DOLMASI | 
  | 
Besime Örücü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.11.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43764 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2009 
3,317 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ
 
1/2 Kalıp beyaz peynir
 
2 Çorba kaşığı margarin
 
1/2 Çay kaşığı kırmızı biber
 
6-7 Adet orta boy dolmalık biber
 
2 Adet orta domates
 
1 Çay kaşığı kekik
 
 
YAPILIŞI
 
1 Peyniri ılık suda 20 dakika bekletiniz.
 
2 Suyunu akıtıp kalbur veya süzgeçten geçirerek 2 çorba kaşığı margarin ile 2-3 dakika iyice karıştırınız.
 
3 Domateslerin kabuklarını soyunuz ve 4'e bölünüz, çekirdekli kısımlarını çıkarınız. Dış kısmını zar gibi peynirli içine doğrayınız.
 
4 Kırmızı biber ve kekiği ilâve ederek bir dakika domatesleri ezmeden karıştırınız.
 
5 Biberlerin içlerini temizleyip yıkadıktan sonra peynirli karışımı biberlerin içine doldurunuz.
 
6 Buzdolabında 2-3 saat bekletiniz.
 
7 Sertleşince keskin bir bıçakla halka halka dilerek servis yapınız.
  
 | 
PEYNİR DOLDURULMUŞ DOLMALIK BİBER | 
  | 
performans 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc42414 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2009 
4,651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
200 gr. ufak parçalara bölünmüş peynir
 
4 adet ince uzun yeşil dolmalık biber
 
1 çay kaşığı ince kıyılmış maydanoz
 
biber
 
2 yumurta sarısı
 
un
 
1 çırpılmış yumurta
 
30 gr. zeytinyağı
 
 
Hazırlanışı:
 
Dolmalık biberleri ateşte iyice yumuşayana kadar közleyin. Bir tencereye koyarak kapağını örtüp soğumaya bırakın. Biberler soğuduktan sonra üst kabuklarını soyup, sap ve çekirdeklerini ayıklayın. Ezilmiş peyniri biraz maydanoz, biber ve yumurta sarısıyla karıştırın. Bu karışımı biberlerin içine doldurun ve üzerine un serpin. Daha sonra biberleri çırpılmış yumurtaya bulayın. Derin bir tavaya yağı koyarak orta hararette kızdırın. Biberleri tavaya koyun, sık sık çevirerek on dakika kadar kızartın. Doldurulmuş biberler soğuduktan sonra, domates salatası ve ekmekle servis yapılmalıdır.
  
 | 
Peynirli Biber Dolması | 
  | 
Ateş Kaptan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16107 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007 
2,999 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. dolma biberi
 
1 küçük kalıp yağsız beyaz peynir
 
1 adet küçük kuru soğan
 
yarım demet dereotu
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
karabiber
 
1 çay bardağı çiçek yağı
 
az tuz
 
 
Ezilmiş peynir, kıyılmış dereotu, ince kıyılmış kuru soğan, ayçiçek yağı, pul biber iyice karıştırılır, oyulmuş bibetlerin içine gevşek bir şekilde doldurulur.
 
Tencereye dizilir, üzerine 1 su bardağı su gezdirilir, orta ateşte biberler yumuşayana kadar pişirilir.
  
 | 
PEYNİR DOLMASI | 
  | 
Anten 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2006 
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8732 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006 
3,458 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
2 adet kırmızı dolmalık biber
 
2 adet yeşil dolmalık biber
 
150 gr. iç ceviz
 
200 gr. tereyağı
 
100 gr. beyaz peynir
 
kırmızı biber 
 
tuz.
 
 
YAPILIŞI: Biberi ayıklayıp içini temizleyin. Yıkayıp ters çevirin ve süzülmeye bırakın. Ceviz içlerini havanda iyice dövün veya et makinesinde çekin. Tereyağı ve beyaz peyniri elle iyice ezip hamur haline getirin. Kırmızı biberi ve tuzu ilâve ederek biraz daha yoğurun. Süzülen biberlerin içine bu karışımı iyice doldurun. Buzdolabının buzluğuna koyun. Sofraya götüreceğiniz zaman çıkarın ve çok acele yuvarlak dilimler halinde kesin. Bu işi teker teker yapmalı. Sonra kesilmiş dilimleri tekrar tabağıyla birlikte buzluğa koymalıdır.
  
 | 
Peynirli Biberler | 
  | 
Eşik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4731 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006 
3,300 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet kirmizi çarliston biber
 
3 adet yesil çarliston biber
 
4 çorba kasigi zeytinyağı
 
1 adet dogranmis soğan
 
4 çorba kasigi dogranmis maydanoz
 
3 dis dogranmis sarımsak
 
3 adet rendelenmis kabak
 
1 çay bardagi dolusu galeta unu
 
1 su bardagi rende kasar peyniri
 
100 gr beyaz peynir
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kasigi sirke
 
2 çorba kasigi sivi yag
 
 
Biberlerin üzerinden kapak açip tohumlarini temizleyin. 2 çorba kasigi sivi yagi tavada kizdirin. Soganlari bu yagda pembelestirin. Tuzu, karabiberi, maydanozu, sarimsagi ve rende kabagi ilave edip bir güzel karistirin. Orta isida 5 dakika pisirin.
 
Kabak suyunu salacaktir, atesi açarak suyunu çektirip tavayi ocaktan alin. 
 
Galeta ununu peynirlerle ve yumurta ile karistirin. Biberlerin içine bu karisimi doldurun. Tencereye dizip üzerine kapak kapatin. Kizdirilmis firinda 1 saat pisirin.
 
Tavadan alip sogumaya birakin. Suyunu kaynatip 2 kasik sirke ilave edin.
 
Ayri olarak servise sunun. Biberleri sicak ön servis olarak sunabilirsiniz.
 
 
 ML® Kaplama Biber Kızartması için tıklayın 
 
ML® Kaplama Biber Kızartması (görsel)
 
  
 | 
PEYNİRLİ BİBER DOLMASI | 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2851 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006 
3,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8-10 adet iri çarliston biber
 
100 gr galeta unu
 
3 adet  yumurta
 
3 çorba kaşığı un
 
200 gr beyaz peynir
 
1 demet maydanoz 
 
 
Biberleri ateş üzerinde közleyip, kabuğunu  temizleyin,biberlerin yırtılmamasına itina ederek  bir kaba dizin. Peynir, maydanoz, ve iki yumurtayı börek içi hazırlar gibi hazırlayın ve dikkatli bir şekilde biberlere doldurun.Bir kasede, bir yumurta çırpın, diğer bir tabakta un ile galeta ununu, bir tutam tuzla karıştırın. Doldurduğunuz biberleri  önce yumurtaya, daha sonra karıştırılan una bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran biberleri soğuk olarak servis yapın.
 
 
 ML® Peynirli Biber için tıklayın 
 
ML® Peynirli Biber (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |