|
Peynirli Ay Çöreği |
|
bahar noktası
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc23020
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2008
2,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta beyazı
1 adet yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
2 su bardağı rende beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Ilık su, maya ve şeker eritilir. Üzerine mıncıklanmış margarin eklenir. İyice karıştırılır. Daha sonra süt, yumurta beyazı, tuz ve kulak memesi kıvamını alana dek un katılarark yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir. Daha sonra 20 eşit parçaya ayrılır. Her parça tatlı tabağı kadar açılır. Ortasına peynirli iç konur. Önce rulo yapılır, sonra u şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta ve süt karışımı sürülür. (Yarım saat daha tepside bekletilebilir.) Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Ay Çöreği için tıklayın
|
PEYNİRLİ AYÇÖREĞİ |
|
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43660
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2009
2,635 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 Tatlı kaşığı maya
1 Çay kaşığı şeker
Yarım kilogram süt (1 şişe)
1 Yumurta
1 Küçük paket margarin (125 gr.)
Biraz tuz
Aldığı kadar un
250 Gr. beyaz peynir
Biraz maydanoz.
YAPILIŞI
1 Sütü ılıtınız, bir tatlı kaşığı şeker ve maya ile karıştırıp bekletiniz.
2 Maya eridikten sonra, yağ, tuz, yumurta ve un ilave ederek yumuşak bir hamur yapınız.
3 Kabarması için 20-25 dakika bekletiniz.
4 Yumurta iriliğinde bezelere ayırınız.
5 Yarım cm. açarak 4'e bölünüz.
6 Yuvarlak kenarına iç koyarak sivri uca doğru rulo yapınız, ay şekli veriniz.
7 Üstüne yumurta sarısı sürerek orta ısıda pişiriniz.
Not: Arzuya göre peynir yerine kıyma da konulabilir.
ML® Nal Çöreği için tıklayın
|
Peynirli Ay Çöreği |
|
adem elması
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc68835
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011
2,462 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
2 dilim beyaz peynir
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Biraz susam
Margarin, yumurta sarısı, peynir, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozu karıştırılır. Unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hamur üçe veya dörde bölerek merdaneyle 1 cm kalınlığında açılır. Geniş tarafından uca doğru sarılır (Sigara böreği gibi). Ay şekli verilir. Önce yumurta akına sonra susama batırlır. Yağlanmış tepsiye dizilerek 180 derecede 30-35 dakika pişirilir.
|
Peynirli Ay Çöreği |
|
necmiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2012
Mesajlar: 42 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85047
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2012
2,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tülay Oral
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı (silme) tuz
1 yemek kaşığı instant maya
1 çay kaşığı şeker
İçine:
500 gram böreklik lor peyniri
2 yumurta akı
Üzerine:
2 yumurta sarısı
Çörekotu veya susam
Bir kaseye ,maya ve 1 çay kaşığı toz şeker koyup üzerine yarım çay bardağı ılık su ekleyin ve 10 dakika kadar kuru mayanın erimesini bekleyin. Düz bir tepsi içine 6 su bardağı elenmiş un, maya, süt, yoğurt, sıvıyağ (ben fındık yağı kullandım) ve tuz koyup tüm malzemeyi iyice yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edince üzerine nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin.
Bu arada lor peyniri ile yumurta aklarını karıştırın. Hamurdan dört beze oluşturun. Her bir bezeyi, merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru bıçakla ortadan ikiye, sonra dörde sonra 8 eşit parçaya kesin. Geniş kısmına lor peynirini koyup kenarlarını kapatmadan sigara böreği gibi sarın. Sardıktan sonra kenarlarını ay şeklinde içe doğru kıvırın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Toplam 32 adet mayalı çöreği aynı şekilde sarıp tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Biraz dinlendirdikten sonra servis edin.
|
Peynirli Ay Çöreği |
|
buket deren
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc124164
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2017
2,665 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr margarin
1 paket yaşmaya
2 su bardagı süt
3 adet yumurta
1 tutam tuz
1 tatlı kaşıgı toz şeker
2 çay kaşıgı mahlep
5 su bardagı un
25 gr susam, çörekotu
25 gr keçi peyniri
Bir kabın içinde 2 su bardağı ılık sütle 1 paket yaşmayayı eritelim
Başka bir kabın içerisine 3 su bardağı unu (başlangıçta 3 su bardağı koyalım daha sonra ilave yaparız), yumurta aklarını, margarini koyuyoruz.
Sütlü maya karışımını da ilave ediyoruz.
Tuzunu, şekerini ve mahlebinide ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz
Hamurumuzu 10 eşit parçaya bölüp her birini ve üzerine erittiğimiz margarini kaşık yardımıyla heryerine sürüyoruz.
Açtığımız hamuru önce karşılıklı 2 kenarını ortada birleştiriyoruz daha sonra diğer uçları sırası ile üstüste gelecek şekilde katlıyoruz.
Katladığımız hamuru buzdolabında dinlendiriyoruz. Hepsini bu şekilde yapıp buzdolabında 15 dakika kadar bekletiyoruz.
Hamurlardan 1 tanesini alıp kare olacak şekilde açıyoruz şekil 3 deki kadar açıp dört eşit parçaya bölüyoruz.
Kestiğimiz hamurların dışa bakan geniş ucuna harcımızı koyup sarıyoruz ve iki ucunu ay şeklini vermek için içe doğru büküyoruz.
Bütün hamurları bu şekilde yapıp (toplam 40 tane ay çöreğimiz olacak) yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpiyoruz Tepside 15 dakika mayalandırdıktan sonra 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Peynirli Ay Çöreği |
|
kara baba
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc139164
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2018
1,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
Hamuru için:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ + margarin
1 yumurta (sarısını ayırın)
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Tuz
Çörekotu
İçi için:
100 ğram beyaz peynir
1 demet maydanoz
4 adet patates
3 adet taze soğan
Genişçe bir kaba yağı, yoğurdu, bir yumurta akım ve kabartma tozunu koyup, karıştıralım. Elenmiş unu ve tuzu azar azar katarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamuru 15 dakika dinlendirelim. Patatesleri haşlayıp, rendeleyelim. Ezilmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu, taze soğanın yeşil kısımlarını ekleyelim. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparalım. Hafifçe unlanmış bir zeminde çay tabağı genişliğinde açalım. Hazırladığımız patatesli içi ortasına döşeyelim. Rulo yaparak saralım. İki ucunu içe doğru büktürerek ay şekli verelim.
Ayırdığımız yumurta sarısını çöreklerin üzerine sürelim. Hafifçe yağlanmış firm tepsisine dizelim. Üzerlerine çörekotu serpiştirerek orta ısılı fırında pişirelim.
|
Peynirli Ay Çöreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169359
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2022
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
0,5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta akı
İç malzeme:
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
0,5 çay kaşığı karabiber
0,5 çay kaşığı pul biber
100 g yumuşak margarin
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 - 3 yemek kaşığı susam
Unu eleyin, maya, toz şeker ve tuz ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Sıvı yağ, ılık süt ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 40 dakika bekletin.
Rendelenmiş peyniri karabiber ve pul biber ile karıştırın.
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 4 eşit parçaya bölün. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında yuvarlak açın. Açtığınız hamurların üzerine fırça yardımı ile margarin sürün ve bıçak yardımı ile üçgen şeklinde dörde kesin. Üçgenlerin geniş tarafına iç malzeme koyun ve rulo şeklinde sarın. Rulonun iki ucunu hafif kıvırarak yarım ay şekli verin.
Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine sıralayın, üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp sıcak veya soğuk servis yapın.
|
|