| 
 
| 
 
 
 | 
 
Peynir Suflesi | 
 
  | 
çimen 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.10.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc42356 
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2009 
2,360 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
30 gr. tereyağı veya margarin
 
30 gr. un
 
125 gr. süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
85 gr. kaşar peyniri
 
1/4 tatlı kaşığı hardal
 
3 yumurta
 
 
Tepsiyi yağlayın. Yağı tavada eritin ve içine unu karıştırın. Unu bir dakika hafif ateşte kavurun. Yalnız yanarak renginin kahverengi olmamasına da dikkat edin. Sütü de içine dökerek karıştırmaya başlayın. Pürüzsüz bir sos görünümü elde edin. 2-3 dakika pişirin. Şimdi de içine hardal ve rende kaşar peynirini ekleyin ve akıcı, pütürsüz oluncaya kadar karıştırın. Tavayı ateşten alın ve soğumaya bırakın. Bu arada yumurtanın sarısını da çırpın. Yumurta aklarını telle iyice dövün. Önceki karışıma kaşık kaşık ilave edin. Yağlanmış tepsiye dökün ve orta hararetli fırının orta gözünde 25-30 dakika pişirin.
  
 | 
 
Peynir Suflesi | 
 
  | 
performans 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc42420 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2009 
2,376 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
 
4 çorba kasığı un
 
300 gr. süt
 
4 yumurta
 
Tuz
 
Biber
 
8 çorba kaşığı rendelenmiş peynir
 
 
Tereyağı, un ve sütü beş dakika hafif ateşte karıştırarak pişirin. Biraz soğuması için bir kenara koyun. Dört yumurta sarısını birbiri ardı sıra içine koyun, hemen arkasından rendelenmiş peyniri karıştırın. Tuz ve biber ekin. En son olarak katılaşıncaya kadar çırptığınız yumurta aklarını içine koyun. Daha önceden yağlanmış, fazla düz olmayan bir kalıba dökerek fırında 40 ile 50 dakika arasında pişirin ve fırından çıkarttıktan hemen sonra servis yapın.
  
 | 
 
Peynir Suflesi | 
 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63555 
Gönderme Tarihi: 27.May.2011 
2,219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı
 
150 gr (1+1/4 su bardağı) gravyer ya da kaşar peyniri rendesi (iri rendelenmiş)
 
4 çorba kaşığı un
 
250 gr (1+1/4 su bardağı) süt (kaynatmadan ısıtılmış)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 fiske karabiber
 
1 fiske hindistancevizi
 
1 fiske kırmızıbiber
 
5 yumurtanın sarısı
 
6 yumurtanın akı
 
1 kahve kaşığı kabartma tozu
 
 
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız. 1 çorba kaşığı yağla, 6+1/4 su bardaklık bir sufle kabını yağlayıp, 4 çorba kaşığı gravyer ya da kaşar peyniri rendesi serpiniz. Bıçakla peyniri bastırarak, kenarlarına ve dibine yapıştırınız. Sufle kabını bir kenara bırakınız.
 
Kalan 4 çorba kaşığı yağı büyük bir tencerede orta ateşte eritiniz. Tahta bir kaşıkla unu katıp, sürekli karıştırarak, 1 dakika pişiriniz. (Meyanenin kahverengileşmemesine özen gösteriniz.) Tencereyi ateşten alıp, sütü ağır ağır, sürekli karıştırarak, katınız.
 
Tencereyi yeniden ateşe oturtup, sürekli karıştırarak 1 dakika, bulamaç koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz.
 
Tencereyi ateşten alıp, 1 çay kaşığı tuz, biber, hindistancevizi rendesi ve kırmızıbiberi ekip, yumurta sarılarını azar azar sıcak sosa katarak, bir kenarda ılınmaya bırakınız.
 
Yumurta aklarını, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla köpük köpük olana kadar çırpıp, kalan tuzu ve kabartma tozunu ekleyiniz. Koyu kuleler olana kadar çırpmaya devam ediniz.
 
Kalan peynir rendesini tencerede ılınan sosa ekleyip, peynir iyice karışınca madeni bir kaşıkla yumurta akını çabucak katınız.
 
Karışımı, hazırladığınız sufle kabına boşaltıp, bir bıçakla çizerek ortasında derin bir daire yapınız.
 
Kabı, fırının orta katında 40-45 dakika, sufle kabın dışına çıkana kadar kabarıp, nar gibi olana kadar pişiriniz.
 
Sufleyi fırından çıkarıp, kabında servis ediniz.
 
 
Not: Suflelerin yapımının genellikle zor ve karışık olduğu söylenirse de, bu peynir suflesini hazırlamak oldukça kolaydır. Pişer pişmez çökmeden servis edilmesi gerekir.
  
 | 
 
Peynir Suflesi | 
 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73825 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2012 
1,963 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 yumurta
 
1 çay bardağı mısır unu
 
200 gram beyaz peynir
 
50 gram kaşar peyniri
 
Yarım demet dereotu
 
1 çay bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
 
Yumurtayı bir kabın içinde çırpın. İçine mısır ununu, ufalanmış peynirleri, kıyılmış dereotu, unu, kabartma tozunu ilave ederek kek harcı gibi bir karışım elde edin. Sufle kaplarına bölüştürün. 200 derecedeki fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakın. Daha sonra fırından çıkartıp sıcak sıcak servis yapın. Bu karışımın içine isterseniz kıyılmış sebzeler koyup çeşitlendirebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Peynir Suflesi Tarifleri Mücver Tarifleri
 | 
 
 
 
 |