Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Yumurta Yemekleri > Peynir Sufle (5 adet - 182,554 defa bakıldı)

Peynir Sufle


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Çılbır Tarifleri
Fırında Yumurta Tarifleri
Haşlanmış Yumurta Tarifleri
Ispanaklı Yumurta Tarifleri
Kıymalı Yumurta Tarifleri
Menemen Tarifleri
Omlet Tarifleri
Pastırmalı Yumurta Tarifleri
Peynirli Yumurta Tarifleri
Poşe Tarifleri
Rafadan Yumurta Tarifleri
Sahanda Yumurta Tarifleri
Soğanlı Yumurta Tarifleri
Sucuklu Yumurta Tarifleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Peynir Sufle

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12756
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2007
2,279 defa indirildi / yazdırıldı




2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kalığı Un
1 su bardağı Süt
Tuz
Karabiber
Muskat
2 Yumurta Sarısı
80 Gr. Biberli Füme Peynir veya Parmesan (Rendelenmiş)
3 Büyük Yumurtanın Beyazı (120 Gr.)
100 Gr. Dana Jambon (Küp, küp kesilmiş)
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Diş Sarımsak
150 Gr. Kestane Mantarı (Doğranmış)

Fırını ısıtıp 4 adet sufle kabını yağlayıp un serpiştirin. Küçük bir tencerede tereyağını eritip 3-4 dk unu kavurun. Azar azar sütü ilave edip hızlı hızlı karıştırın topaklanmasın; orta ateşte sos kıvamına gelen kadar hafif karıştırarak pişirin. Sos kıvama gelince tencereyi ateşten alıp peyniri ekleyin, eriyene kadar karıştırın. Sos ılındıktan sonra yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Büyük bir kapta, mikserle, bir tutam tuz ile yumurta beyazlarını kar gibi olana dek çırpın. Küçük bir tencerede tereyağı ile 2 dk sarımsakları kavurun, mantarları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Jambonları ekleyip 3-4 dk pişirin. Mantarlı karışımı beşamel sos ile karıştırın. Azar azar yumurta beyazını ekleyip katlayarak karıştırın; karışımı sufle kaplarına paylaştırıp 20 dk. fırında pişirip hemen servis yapın.


Peynir Sufle

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12113
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2007
2,697 defa indirildi / yazdırıldı




4 yumurta
70 gram un
1/4 litre (1 bardak) süt
60 gram tereyağı
Mercimek yahut nohut iriliğinde doğranmış 75 gram Hollanda peyniri
Tuz

Yağ bir kuşaneye konur ve orta ısılı bir ateşte eritilir. Üzerine azar azar serpilen un, tahta bir kaşıkla karıştırılarak yağa yedirilir.
Yağlı un iki dakika kadar kavrulduktan sonra karıştırmaya ara vermeksizin tuzlu sıcak süt sicim gibi ince dökülerek yağlı una yedirilir. Karışım iki dakika kadar hafif ateşte kaynatıldıktan sonra kuşane ateşten indirilir ve içindekiler soğuk denecek kadar ılıyıncaya kadar bir kenarda bekletilir.
Yumurtaların sarılarıyla beyazları ayrılır. Yumurtaların sarıları hafifçe çırpılır. Sonra bu, bir telle çırpılmakta olan ve soğuk denecek kadar ılımış olan yağlı un-süt karışımına azar azar katılarak yedirilir. Karıştırmaya ara vermeden bu karışıma peynir parçacıkları da azar azar dökülür. Peynirlerin katılması bitince bu sefer bir başka kapta çırpılarak kar köpüğü hâline getirilmiş olan yumurta aklarının kaşık kaşık bu karışıma dökülmesine ve yavaş yavaş karıştırılarak bunun da bu karışıma yedirilmesine başlanır. Bu işe başlamadan önce 7 santim çapında ve 4 santim derinliğinde dört küçük güveç ya da ateşe dayanıklı dört cam kâse alınır. İçleri yağa bulanır ve bir kenarda bekletilir.
Harcın karıştırılması tamamlanınca bu, eşit ölçüde dört güvece bölünür. Sonra bu kâseler, içinde 1-2 santim yüksekliğinde su bulunan bir tepsiye yerleştirilir ve olduğu gibi kızgın bir fırına sokulur. Sufleler iyice kabarıncaya kadar yâni 10 - 15 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılır çıkarılmaz hemen güveçleriyle servis yapılır.


Peynir Suflesi

nurnur
Editor
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300
Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc2847
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
2,564 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr süt (1 kahve fincanı ve 1 çay fincanı)
1 çorba kaşığı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı ve 1 çorba kaşığı un
½ su bardağı zar gibi küçük doğranmış gravyer peyniri
Bir tutam kırmızı biber
Tuz
Az rende hindistancevizi
4 yumurta sarısı
4 yumurta akı

8-9 cm çapında 4 adet 1 kişilik güvecin içini yağlayın. Elinizi değdirmeden içine gravyer peynirlerini serpin. Bir tencereye yağı ve unu koyup bir çırpma teli ile karıştırarak 3-4 dakika orta ateşte kavurup ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin. Tuzu, hindistancevizini, biberi ve kaynar sütü ilave ederek iyice karıştırın. Orta ateşte 3 dakika kaynatıp ateşten alın. İlk sıcaklığı geçince 4-5 dakika sonra karıştırarak önce sarı yumurtayı sonra peyniri yedirin. Çukur bir kapta yumurta aklarını da çırpma teli ile çırparak köpürtüp kar yapın. Çalkalamadan bir kevgirle karıştırarak sufle harcına yedirin. Güveçlerin içine etrafına bulaştırmadan bölün. Ortadan hızlı fırın ısısında güveçlerin 3 cm üstüne kadar kabarıp üzeri kızarıncaya kadar 15 dakika pişirip servis edin.


Peynir Sufle

nurnur
Editor
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300
Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc2846
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
2,342 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet bayat tost ekmeği
250 gr gravyer
2 yemek kaşığı margarin
750 gr süt
4 yumurtanın sarısı
Tuz

Ekmeğin kabukları kesilir ve her iki tarafına yağ sürülür ve hafifçe yağlanmış bir payreks kaba dizilir. Ekmeklerin üzerine rendelenen peynirin yarısı serpilir ve sütle çırpılmış yumurta sarıları üzerine gezdirilir. Tekrar tost ekmeği döşenir, aynı işlem tekrarlanır. En üste rendelenmiş peynir konularak 170 derece fırında 50 dakika pişirilir.

Not: 1 saat kadar buzdolabında dinlendirilirse daha başarılı bir sonuç elde edilir.


Peynir Sufle

nurnur
Editor
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300
Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc2845
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
2,308 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr kaşar yada gravyer peyniri
120 gr tereyağı
500 gr süt
4 1/2 kahve fincanı un
1/2 kahve kaşığı kırmızı biber
8 yumurta
Biraz hindistancevizi rendesi

Peyniri küp küp doğrayın. Yağı ve unu bir tencerede yakmadan sürekli karıştırarak kavurun. Kaynar sütü ekleyin. Karıştırarak yaklaşık bir dakika daha pişirin. 5 dakika sonra sırasıyla yumurta sarılarını, peyniri, kırmızı biberi ve hindistancevizini ekleyin. Yumurta beyazlarını çırparak kar haline getirin. Yaptığınız karışıma ilave edin. Her yanı çok muntazam yağlanmış ısıya dayanıklı bir kaba dökün. Önceden ısıtılmış orta derecenin üzerindeki fırında 8-10 dakika pişirin.






Peynir Sufle Tarifleri Yumurta Yemekleri



(5 adet Peynir Sufle 182,554 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort