| 
 
 
 | 
Peynirli Soslu Pirzola | 
  | 
pembe&beyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2011 
Mesajlar: 63 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64201 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011 
1,879 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
10 adet kuzu pirzola
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 diş sarımsak
 
2 dal biberiye
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sos için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 diş dövülmüş sarımsak
 
50 gr. rendelenmiş isli peynir
 
Tuz
 
10'ar dal dereotu ve nane
 
 
Yoğurt, sarımsak, isli peynir, kıyılmış dereotu, nane ve tuzu karıştırın. Pirzolayı zeytinyağı, kıyılmış sarımsak, biberiye, tuz ve karabiber sosunda yarım saat bekletin ve arkalı önlü kızartın. Servis tabağına sosu dökün. Üzerine pirzolaları yerleştirerek servis yapın.
  
 | 
PEYNİR SOSLU PİRZOLA | 
  | 
performans 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2009 
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc42410 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2009 
2,018 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
50 gr. soğan
 
biraz defne yaprağı
 
biber taneleri
 
250 gr. et suyu
 
1 kg. kuzu pirzola
 
Sos için:
 
30 gr. tereyağı
 
2 çorba kaşığı un
 
biraz limon suyu
 
2-3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 yumurta sarısı
 
 
Hazırlanışı:
 
Soğanı ince ince doğrayın, defne yaprağı, biber taneleri ve et suyu ile kaynatın. Tereyağı ve un katarak bir sos hazırlayın. İçine rendelenmiş peyniri ve yumurta sarısını soyun ve karıştırın. Geniş ve düz bir kalıbı yağlayın, pirzolaları kalıba yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Üzerine peynir serpin. Fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |