|
Pesto Sosu |
|
eminn
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2016
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc136486
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2018
709 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı fesleğen yaprakları
Ispanak veya maydanoz
5-10 diş soyulmuş sarımsak
Yarım su bardağı ceviz
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı
Rendelenmiş sert peynir
Yukarıdaki belirtilmiş malzemelerin hepsini robotta püre yapın. Pizza hamurunu açıp hazırladığınızda en altına ince bir kat sürün ve üstüne istenilen malzemenizi yayın. Makarna tabağına bir yemek kaşığı koyarak, sos olarak kullanın, üstüne az kaşar rendelenebilir. Pesto sosu Pizza dışında çorba ve makarna ile de kullanılabilir.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 05.11.2024
|
Pesto Sos |
|
buzgibi
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.01.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc139675
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2019
571 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük bağ Fesleğen
50 g Ceviz
50 g Bergama tulum peyniri (rendelenmiş)
2 diş Sarımsak
150 ml Sızma Zeytinyağı
Tuz
Fesleğenlerin kalın saplarını ayıkla.
Ayıkladığın fesleğeni, ceviz, tulum peyniri, tuz ve sarımsağı havana yerleştir. Malzemeleri tokmakla ezerken, ağır ağır zeytinyağını yedir.
Cam bir kavanoza doldurup, sosun yüzeyini zeytinyağı ile kapla. Buzdolabında sakla.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.12.2021
|
Pesto Sos |
|
anka kuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143150
Gönderme Tarihi: 31.May.2019
820 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 gram taze fesleğen
2 diş sarımsak
20 gram çam fıstığı
1 su bardağı zeytinyağı
1 tutam tuz karabiber
2 çorba kaşığı parmesan peyniri
Taze fesleğen, sarımsak, çam fıstığı, zeytinyağı, tuz ve karabiberi robotta çekin. En son parmesan peynirini ilave edin ve karıştırın. Pesto sosu mozeralla ile servis yapabilirsiniz.
|
Pesto Sos |
|
anka kuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143151
Gönderme Tarihi: 31.May.2019
690 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı fesleğen, ıspanak, maydanoz karışımı (taze bitkilerin robottan geçirilmiş hali)
5 diş soyulmuş sarımsak
60 gram ceviz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Bütün malzemeyi robotta püre haline getirin. Buzdolabında muhafaza edin.
|
Pesto Sos |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145311
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2019
757 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gram dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram taze fesleğen
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
Öncelikle dolmalık fıstığı 1 kaşık zeytinyağında renkleri biraz değişene kadar kavurun. Fesleğeni, sarımsağı, rendelenmiş parmesan peynirini, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve kavurduğunuz dolmalık fıstığı blendera koyun. Eklediğiniz malzemeler, sos kıvamına gelene kadar blenderda çevirin.
Not: Yaptığınız sostan 3 yemek kaşığı 4 kişi için yeterli olacaktır. Sosunuzun kıvamı çok katı olursa zeytinyağı oranını biraz daha arttırabilir ya da makarnanın haşlama suyuyla sosu biraz daha inceltebilirsiniz. Pesto sosunuzu sadece makarnalarda değil, sandviçlerinizde de kullanabilirsiniz.
|
Pesto Sosu |
|
sosyal
Aşçı
Kayıt: 12.06.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc151201
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2020
439 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet taze fesleğen
150 gram parmesan peyniri
100 gram dolmalık fıstık
2 su bardağı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
Tuz
Fesleğen yapraklarını dallarından koparıp güzelce yıkayın.
Suları süzülen fesleğenleri ince ince kıyın.
Fıstıkları 2-3 dakika kadar tavada kavurun.
Parmesanı ince ince rendeleyin.
Sarımsakları ezin.
Parmesan hariç tüm malzemeyi mümkünse havanda ezin, mümkün değilse mutfak robotundan iyice kaynaşana ve püre haline gelene kadar robottan geçirin.
Karışıma parmesanı ve zeytinyağını azar azar ekleyerek karıştırmayı sürdürün.
Tüm malzeme homojenleştiğinde sosunuz hazırdır.
Ağzı sıkıca kapalı bir kavanozda buzdolabında saklayabilirsiniz.
|
Pesto Sos |
|
inovasyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2020
Mesajlar: 36 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc155109
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2020
389 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet fesleğen
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz
Zeytinyağı ve parmesan peyniri hariç tüm malzemeleri mutfak robotunda çekin. Çekme işlemi devam ederken yavaşça zeytinyağını ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekmeye devam edin. Karışıma parmesan peyniri ekleyip karıştırın. Buzdolabında veya derin dondurucuda hava almayacak şekilde saklayın.
|
Pesto Sosu |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158898
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2021
391 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı taze fesleğen yaprağı
Çeyrek su bardağı kavrulmuş tuzsuz ayçiçeği çekirdeği
3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
3/4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
3/4 su bardağı zeytinyağı
Fesleğen, ay çekirdeği, parmesan, keten tohumu, limon kabuğu rendesi ve suyu, sarımsak, tuz ve karabiberi mutfak robotuna koyun.
Yaklaşık 10 dakika boyunca, ince çekilmiş kıvama gelene kadar karıştırın.
Karıştırma sırasında, yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin ve pürüzsüz olana kadar yaklaşık 1 dakika çırpın.
Pestoyu hava geçirmez bir kaba aktarın ve buzdolabında 5 güne kadar saklayın.
Kullanmadan önce 5 dakika oda sıcaklığında bekletin ve karıştırın.
|
Pesto Sosu |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159101
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2021
332 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir demetin üçte biri kadar fesleğen
5 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
2 - 3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı çam fıstığı
1 su bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
İlk olarak fesleğenleri güzelce yıkadıktan sonra kurulayın.
Çam fıstıklarını tavaya alın ve kavurun.
Ardından bütün malzemeleri blender'dan geçirin.
Bütün malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra sosunu bir cam kavanoza aktarın.
Pesto sosunuzu 1 hafta kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
|
Pesto Sosu |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162114
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2021
264 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 diş sarımsak
Deniz tuzu
100 gram çam fıstığı
100 gram parmesan peyniri
Karabiber
2 su bardağı zeytinyağı
2 demet fesleğen
4 çay kaşığı tuz
Petso sosu tarifi için önce fesleğeni yıkayıp yaprağı dallarından ayırın. Yaprakları kurulamayı unutmayın. Parmesan peynirini rendeleyin.
Fıstığı karamel rengine gelinceye kadar ateşte kavurduktan sonra soğuması için bekletin.
Zeytinyağı, sarımsak, tuz, biber, fesleğen, fıstık ve parmesan peynirini önce karıştırın. Sonra blenderdan geçirin. Pesto sosunuz yemekler ve salatalar için hazır.
Not: Pesto sosunu makarna, pizza, kanepe, salata ve ızgaralarda kullanabilirsiniz.
|
Pesto Sos |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170651
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2023
192 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.vestel.com.tr
1/2 paket fesleğen
2 diş sarımsak
20 gr rende parmesan
20 gr dolmalık fıstık
250 gr zeytinyağı
Cam hazneye fesleğen, sarımsak, parmesan, dolmalık fıstık ve zeytinyağını koyun.
Parçalama/Karıştırma programında sos haline getirin.
İsteğe göre içine karabiber ve az miktarda tuz ilave edebilirsiniz.
|
Pesto Sos |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176245
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2024
76 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük paket (20 gr.) taze fesleğen ya da bir demet taze fesleğen yaprağı
İçine 20 gr. dolmalık fıstık (1 paket)
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hepsini robotta çekiyoruz. Şahane bir pesto sos elde ettik. Zeytinyağını fazladan eklersek akışkan bir kıvamı olur. Aksi halde kızarmış ekmeğin üzerine sürülebilecek koyu bir kıvamda sos elde edip kavanoza koyabiliriz.
Not: Pesto sosu yaparken, fesleğen yaprakları kuru olursa, sosunuz daha az yağlı ve kıvamı daha güzel olur.
|
Pesto Sosu |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179657
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2024
49 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı taze fesleğen yaprağı
1/2 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/3 su bardağı çam fıstığı
3 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı taze limon suyu (isteğe bağlı)
Fesleğen yapraklarını yıkayın ve kurutun. Çam fıstıklarını hafifçe kavurmak isterseniz, orta ateşte bir tavada 2-3 dakika kadar rengi değişene ve kokusu çıkana kadar kavurabilirsiniz.
Fesleğen yapraklarını, çam fıstığını, sarımsağı ve rendelenmiş Parmesan peynirini bir mutfak robotu veya blender içine koyun. Karışım pürüzsüz hale gelene kadar çekin.
Karışım hala robottayken veya blender çalışıyorken, yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin. Bu, sosun kıvamını ayarlamaya yardımcı olacaktır. Zeytinyağını tamamen ekleyene kadar karıştırmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak limon suyunu ekleyin. Tekrar karıştırarak sosun tamamen homojen hale gelmesini sağlayın.
Tadına bakın ve damak zevkinize göre tuz, karabiber veya limon suyu ekleyebilirsiniz.
Pesto sosu hemen kullanabilirsiniz veya bir kavanoza koyup buzdolabında saklayabilirsiniz. Üzerine ince bir tabaka zeytinyağı dökerek daha uzun süre tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz. Pesto sos buzdolabında yaklaşık bir hafta dayanabilir.
|
|