| 
 | 
| Perohi (Karabük) | 
|  | özbek Aşçı
 
  
 Kayıt: 03.11.2019
 Mesajlar: 15
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146536 Gönderme Tarihi: 05.Kas.2019
 491 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 su bardağı un
 1 adet yumurta
 Tuz
 Su
 İçi için:
 1 kase süzme yoğurt
 1 tatlı kaşığı nane
 Tuz
 Üzeri için:
 2 yemek kaşığı tereyağı
 Çok az sıvı yağ
 
 Peruhinin hamuru için yoğurma kabına un ve yumurta ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Kaseye iç harcı için süzme yoğurt, nane ve tuz koyup karıştırın. Daha sonra oklava yardımıyla, hazırlanan hamurdan çok ince olmayacak şekilde bir yufka açın. Açtığınız yufkayı kare kare parçalar elde edecek şekilde kesin. Kestiğiniz karelerin içine naneyle hazırlanan yoğurtlu harçtan koyarak üçgen şeklinde kapatın. Bütün hamur için bu işlemi yapıp ardından kaynar suda 10-15 dakika kadar pişirin. Pişen peruhilerin süzgeç ile suyunu süzün. Ardından servis tabağına alarak üzerine kızdırdığınız tereyağını gezdirin ve sıcak sıcak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Peruhi (Karabük) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86049 Gönderme Tarihi: 22.Oca.2013
 6,898 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 TC Karabük Valiliği
 
 Yeteri kadar un
 2 adet yumurta
 1 su bardağı su
 Süzme yoğurt
 Kuru nane
 Kırmızı toz biber
 Tuz
 Tereyağı
 
 Un, yumurta, su karışımı ile mantı hamuru hazırlanır. Yufkalar açılır, kare şeklinde kesilir. Süzme yoğurt nane ile karıştırılır. Bu karışım kare kesilen parçaların içine koyularak üçgen şeklinde kapatılır. Kaynar tuzlu suda haşlanır. Süzüldükten sonra üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek sıcak ikram edilir.
 
 
  
 
 | 
| Perohi (Karabük) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51931 Gönderme Tarihi: 22.May.2010
 2,124 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mantı hamuru açılır. Kare şeklinde kesilen yufka içine süzme yoğurt ve nane karışımı konularak üçgen şekilde kapatılarak kaynayan suda haşlanır. Piştikten sonra üzerine tereyağı dökülerek servis yapılır.
 
 
 | 
| Perohi (Karabük) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc32014 Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
 3,415 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Hamur un, su, yumurta ile hazırlanarak yoğrulur. 2 mm. Kalınlığında açılır. 5 cm. kareler halinde kesilir. Ortasına torba(süzme) yoğurdu nane ve tuz ile hazırlanmış karışım konulup üçgen şeklinde kapatılır. Kaynayan suya atılarak haşlanır. Pişince suyu süzülerek üstüne kızdırılmış tereyağı gezdirilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |