|
Pembe Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170328
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2023
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet sade pasta tabanı
2 paket vanilyalı pasta kreması
Şurup için:
150 ml su
3 yemek kaşığı şeker
İsteğe göre vanilya
Badem aroması
Şurup için su ve şekeri 5-10 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğuyunca istediğiniz aromayı ekleyin.
Vanilyalı pasta kremasını paket talimatına göre süt ilave ederek mikserle çırpın.
Kremaya isteğe göre farklı aromalar ilave edebilirsiniz.
Gıda boyası ile uçuk pembe veya tercih ettiğiniz başka renkler elde edebilirsiniz.
Sade pasta tabanlarını bütün olarak veya istediğiniz şekil ve büyüklükte kesin.
Kek tabanının birine şurup sürüp daha sonra hazırlanan kremayı kalınca sürün.
Şuruplanmış ikinci katı yerleştirin ve tüm kek katları bitene kadar aynı işleme devam edin.
Pastanın tümünü krema veya istenilen renkte hazırlanmış krem şanti ile kaplayın.
1 saat buzlukta veya 2-3 saat buzdolabında bekletin.
Hazır profiterol topu kullanacaksanız, topları altlarından delerek krema ile doldurun.
Servis yapmadan mini külahlar, çikolata rendesi gibi farklı pasta süsleme malzemeleri de ilave edebilirsiniz.
|
Pembe Pasta |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59672
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2011
2,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet UNO 2 katlı sadu pastaban
250 g frambuaz
1 su bardağı vişne suyu
pasta süslemek için damla çikolata
Pembe Kreması:
2 paket çilekli kremşanti
2 su bardağı süt
1 paket labne peyniri (200 gr.)
Pembe Krema Yapılışı: Krem şantıyı sütle çırptıktan sonra labne peynirim ekleyip karıştırın.
Hazırlanışı: UNO Pastabanınızın katlarını vişne suyu ile ıslattıktan sonra, pastanızın ilk katına kremanın yarısını yayın, frambuazları dizin. Pastabanınızın ikinci katını kapatın. Kalan krema ile pastanızı kapladıktan sonra tercihe göre damla çikolata parçaları ile süsleme yapılabilir, 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapmanız önerilir.
|
Pembe Pasta |
|
hünerli eller
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56317
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2010
2,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
5 yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı vişne suyu
1/2 su bardağı vişne suyu (pastayı ıslatmak için hazır veya vişne kompostosu suyu)
Kreması:
1,5 paket labne peyniri (300 gr.)
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 paket krema (100 gr.)
200 gr. vişne veya frambuaz (taze veya dondurulmuş)
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Elenmiş unu, vişne suyunu, kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 170 ıslı fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla vişne suyu ile ıslatalım. Bir kaba labne peynirini, kremayı, pudra şekerini, vanilyayı alıp mikserle yarım dk. çırpalım. Kremayı pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım. Alt parçasının üzerine çekirdekleri çıkarılmış vişneleri dizelim. Üst parçasını üzerine oturtalım. Kalan kremaya blendır yardımıyla pürüzsüz kıvama getirdiğimiz vişne posasını ilave edip, karıştıralım ve pastanın üzerine yayalım. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
|
Pembe Pasta |
|
yaralı yürek
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2007
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16833
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2007
2,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
ALT TABAN İÇİN
1 paket pötibör (ufalanmış),
3 dilim kadar kakaolu kek (isteğe bağlı),
125 gr tereyağı (eritilmiş),
3 çorba kaşığı kakao,
3 çay bardağı süt
MUHALLEBİ İÇİN
1 litre süt,
3 çorba kaşığı mısır nişastası,
3 çorba kaşığı pirinç unu,
1 yumurta sarısı,
100 gr tereyağı
ÜST KAPLAMA İÇİN
1 poşet çilekli kremşanti,
2,5 çay bardağı süt,
2,5 çay bardağı yoğurt
Un haline gelen bisküvi ve kekler, yağ, kakao, süt ile iyice yoğrulur. Kelepçeli kalıbın altına düzgünce yerleştirilir. Muhallebi pişirilir. Bu karışımın üstüne dökülür. Dolapta bekletilir. Kremşanti önce süt ile çırpılır, sonra yoğurt eklenir ve az daha çırpılır. Buzdolabında bekleyen muhallebinin üzerine dökülür.
|
|