| 
 
 
 | 
Peksimet Tatlısı | 
  | 
Banu Banu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 28.04.2014 
Mesajlar: 18 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97781 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2014 
2,783 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket tuzsuz peksimet
 
2.5 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı un
 
1.5 çay bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
2 yumurta sarısı
 
Üzeri için:
 
1, 5 su bardağı şekerli neskafe
 
2 çorba kaşığı kakao
 
 
Öncelikle kreması için tencerede yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Ocak üzerine alıp karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişmeye bırakın. Ocaktan alıp içine 1 çay bardağı soğuk sütü ekleyip karıştırın. Peksimetleri şekerli kahve ile ıslatın. Üzerine kremadan sürün. Tekrar peksimet ve krema olarak iki kat yapın, üzerine yine krema döküp son olarak da kakao serpin. Dilimleyerek soğuk servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 08.03.2021
  
 | 
Peksimet Tatlısı | 
  | 
çanak çömlek 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 10.08.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152530 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2020 
404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket tuzsuz peksimet
 
Şerbet için:
 
1,5 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
Muhallebi için:
 
1 litre süt
 
6 yemek kaşığı şeker
 
1 paket vanilya
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
6 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
Üzeri için:
 
1 paket krem şanti
 
1 su bardağı süt
 
Kuru yemiş veya meyve
 
 
Şerbet için su ve şekeri tencerede bir araya koyup karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayan şerbeti 2 dakika sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kızarmış ekmek dilimlerini fırın kabının tabanına dizip üzerine şerbeti dökün. Ekmekler şerbeti çekerken siz muhallebiyi hazırlayın.
 
Tereyağı ve vanilya hariç malzemeleri tencerede bir araya getirip karıştırmaya başlayın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamı aldıktan sonra tereyağını ve vanilyayı da ekleyin. Biraz daha karıştırıp muhallebiyi ocaktan alın. Muhallebiyi şerbetli ekmek dilimlerinin üzerine yayın. Tatlıyı önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğumaya bırakın.
 
Krem şantiyi sütle çırpıp soğuttuğunuz tatlının üzerine yayın. Yeniden buzdolabına koyduğunuz tatlınızı en az 4 saat soğutun. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Peksimet Tatlısı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156531 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2021 
678 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet etimek
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 su bardağı pekmez
 
Arası için:
 
Dövülmüş ceviz
 
Muhallebisi için:
 
1 litre süt
 
200 gram labne peyniri
 
1 su bardağı toz şeker
 
3/4 su bardağı un
 
2 yemek kaşığı nişasta
 
1 paket vanilya
 
Üzeri için:
 
Antepfıstığı veya hindistancevizi
 
 
Peksimet tatlısı için önce muhallebimizi hazırlayalım. Tatlının muhallebisi için süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırarak pişirmeye başlayın. Muhallebinin püf noktası topaklanmaması için sürekli karıştırmaktır.
 
Muhallebi kaynayınca ve kıvam alınca ocaktan alıp sürekli çırparak ılınmasını sağlayın. Ilınan muhallebiye labne peynirini ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin.
 
Diğer yanda sıcak su ve pekmezi derin bir kâsede karıştırın. Etimeklerden 9 tanesini pekmezli suya batırıp borcama dizin. Üzerine birkaç kaşık daha pekmezli su gezdirin ve muhallebinin yarısını dökün.
 
Ardından üzerine dövülmüş cevizleri serpip yeniden pekmezli suya batırılmış etimekleri dizin. Kalan muhallebiyi de üzerine döküp tatlıyı önce oda sıcaklığında sonra fırında soğutun.
 
Servis etmeden önce üzerine kalan dövülmüş cevizin kalanını Hindistan cevizi ya da fıstık serpip dilimleyin. Peksimet tatlısı hazır.
 
 
 
  
 | 
Peksimet Tatlısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162602 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2022 
331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet tatlı maya peksimeti
 
2,5 su bardağı üzüm suyu
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
3 çorba kaşığı nişasta
 
Islatmak için:
 
3 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı zencefil
 
Üzerine:
 
Dövülmüş ceviz
 
 
Üzüm suyuna 3 çorba kaşığı nişastayı azar azar ilave edip karıştırarak bir taşım kaynatın. 3 çorba kaşığı toz şekeri ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp bir kenara alın. Diğer tarafta süt, toz şeker ve zencefili kaynatın. Peksimetleri bu karışımda ıslatıp bir tabağa alın. 3 adet peksimetin arasına kenarlarından taşacak şekilde üzüm sulu karışımdan koyup, üst üste dizin. Peksimet ve karışım bitene kadar (en üste de karışım konulacak) işleme devam edin. Üzerlerini dövülmüş cevizle süsleyin ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Peksimetli Tatlı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163946 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2022 
367 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket tuzsuz peksimet
 
2 su bardağı tozşeker
 
2 su bardağı su
 
Muhallebi için:
 
1 litre süt
 
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
 
2 tatlı kaşığı un
 
Krem şanti için:
 
1 su bardağı süt
 
1 paket krem şanti
 
Üzerine:
 
1 paket hazır çilek sosu
 
 
Tozşekeri bir tencereye alın üzerine birkaç damla su serpin.
 
Ocağa oturtup eriyene kadar bekletin.
 
Eriyen tozşekerine suyu ekleyip, kaynatın.
 
Peksimetleri geniş bir cam borcama dizin ve üzerine hazırladığınız şerbeti dökün.
 
Ayrı bir tencerede muhallebi için süt ,nişasta, un katıp, koyulaşana dek sürekli karıştırın.
 
Hazırladığınız muhallebiyi peksimetlerin üzerine, her taraflarını kaplayacak şekilde dökün.
 
Geniş bir kapta süt ve krem şantiyi köpük kıvamına gelene dek çırpın.
 
Daha sonra muhallebinin üzerine dökün ve donması için buzdolabında en az 3 saat bekletin.
 
Çilek sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp tatlının üzerine gezdirin.
 
Soğuyunca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |