| 
 
 
 | 
Pekmezli İncir Tatlısı | 
  | 
feriha 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.09.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75529 
Gönderme Tarihi: 05.May.2012 
3,117 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru incir
 
2 su bardağı su
 
4 su bardağı pekmez
 
1 su bardağı bütün ceviz
 
3 yemek kaşığı susam (varsa)
 
 
Öncelikle kuru incirlerin her birini dörde bölelim ve bol ılık suda yıkayıp, süzdürelim. Öte yandan orta boy bir tencerenin içine su ve pekmezi birlikte koyalım. Bir tahta kaşıkla karıştırıp, ocağın üstüne oturtalım, altını açalım. Pekmezli su kaynamaya başlar başlamaz incirleri içine ekleyelim. Hep birlikte 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim. Sonra altını söndürüp susamı ve ceviz içlerini ilave edip, yine tahta kaşıkla karıştırıp, soğumasını bekleyelim. Orta boy bir kavanoza doldurup, ağzını sıkıca kapatalım. Ya buzdolabında ya serin, ya da güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim. Reçel gibi ya da tatlı niyetine kullanabilirsiniz. Ani misafir gelince kullanabileceğiniz bir tatlıdır. Ama sakın ıslak kaşıkla bu tatlıyı almayın.. Hemen tatlının ağzında küflenme oluşur.
  
 | 
Pekmezli İncir Tatlısı | 
  | 
gündüz yüzlü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2011 
Mesajlar: 23 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65440 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2011 
2,996 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
16 adet kuru incir
 
1,5 su bardağı ikiye kırılmış ceviz
 
Yarım su bardağı pekmez (mümkünse keçiboynuzu pekmezi)
 
5 su bardağı su
 
Servis için:
 
Kaymak ya da 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılmış krem şanti
 
 
Tencereye su, pekmez ve şekeri ilave edin.
 
İyice karıştırın ve kaynamaya bırakın.
 
Kaynayan pekmezli şerbetin içerisine incirleri ekleyin.
 
15-20 dakika orta ateşte pekmezli şerbet ile haşlansın incirlerin şiştiğini göreceksiniz incirler şişince ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın.
 
Soğuyan incirlerden sağlam olanları çıkarıp bir tabağa alın.
 
Parçalananları da telaşlanmayın pekmezli şerbet birlikte ceviz de ilave ederek el blender'ı ile çekin.
 
Püre kıvamına gelince incirlerin arka kısmından şanti torbası ile kıvamlı olan püreyi doldurun.
 
Tabağa dizdiğiniz incirlerin üzerine pekmez gezdirin.
 
Dilerseniz kaymak ile servis edebilirsiniz. İsteğe göre krem şanti de kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Pekmezli İncir Tatlısı | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91359 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2013 
1,753 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15 adet kuru incir
 
1 su bardağı ceviz
 
2 su bardağı pekmez
 
 
İncirlerin sapları alınır. Ortasına parmakla oyulur. Bu oyuğa iri çekilmiş ceviz doldurulur. İncirler fırın kabına dizilir. Üzerine pekmez gezdirilir. 180 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |