| 
 
 
 | 
Pekmezli Balkabağı Tatlısı | 
  | 
muhafız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.04.2020 
Mesajlar: 44 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150392 
Gönderme Tarihi: 08.May.2020 
471 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
2 kg temizlenmiş bal kabağı
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı pekmez
 
Üzeri için:
 
1 kase iri çekilmiş ceviz içi
 
 
Bal kabağını yıkayıp istediğiniz gibi dilimleyin. Tabanı düz ve geniş bir tencereye sıralayın. Üzerine toz şekeri serpin. Tencerenin kapağını kapatıp en az 3 saat bekletin. (Zamanınız yoksa 1 çay bardağı su ilave edip pişirmeye başlayabilirsiniz) Tencereyi ocağa alın ve önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi iyice kısın. Bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. İndirmeye 5 dakika kala pekmezi dökün. Tekrar tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra ocaktan alın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine iri kırılmış ceviz içi serperek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |