| 
 
| 
 
 
 | 
 
Pekmezli Ayva Dolması | 
 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9324 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2006 
2,966 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı - 250 gr
 
Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr
 
Ayva 6 orta boy - 1400 gr
 
Pekmez 1 çay bardağı - 125 gr
 
Kişniş 1/2 yemek kaşığı - 1.4 gr
 
Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr
 
Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr
 
Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr
 
 
Yemeğin Tarifi 
 
Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir.
 
Pirinci yıka, süz. Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmaları için limonlu suya at. Kıyma, pirinç, pekmez, kişniş, tuz ve yağı iyice karıştır.
 
Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir. Sıcak suyu ekle, ayvaİar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.
 
Notlar İç Anadolu Bölgesinde daha çok Nevşehir ve Konya illerinde yaygın olarak bilinir. Öğünlerde birinci yemek olarak servis edilir.
  
 | 
 
Pekmezli Ayva Dolması | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115571 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2016 
1,193 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
100 g kıyma bir tencere içersinde kendi suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. 1/3 su bardağı pirinç yıkanır ve süzülür. 6 orta boy ayva yıkanır ve içleri oyulur, kararmamaları için limonlu suda bekletilir. Kıyma, pirinç, pekmez, 1 tatlı kaşığı kişniş, ½ tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı karıştırılır. Ayvaların içi bu karışımla doldurulur. Yayvan bir tencereye yerleştirilir. 1,5 su bardağı sıcak su eklenir ve ayvalar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Pekmezli Ayva Dolması Tarifleri İç Anadolu Yemekleri
 | 
 
 
 
 |