Kısa URL: https://ml.md/lc91925
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2013
1,285 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg Kuzu Kaburga
4 Adet Patlıcan
4 Adet Yeşil Biber
5 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
3 Adet Orta Boy Soğan
4 Diş Sarımsak
Yeteri Kadar Tuz
Kuzu kaburgaları güvece koyalım ve ocakta pişirelim.
Bir kapta soğanları, patlıcanları ve biberleri doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyarak doğrayalım ve karışıma ekleyelim.
Ardından salça ve tuz ekleyerek karışımı harmanlayalım ve güvece koyalım. Su ekleyerek kısık ateşte pişirelim.
Pehlimiz servise hazırdır.
Kayıt: 15.05.2013 Mesajlar: 53 Şehir: Kahramanmaraş
Kısa URL: https://ml.md/lc89414
Gönderme Tarihi: 20.May.2013
1,542 defa indirildi / yazdırıldı
Betül Başoğlu
4 Adet Pirzola
2 Adet Patlıcan
2 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
2 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Kekik
İsteğe Bağlı Tuz
Pirzolaları bir tencerede kızartalım. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım. Kızarttığımız pirzolaların üzerine, piyazlık doğradığımız soğan, sarımsak ve patlıcanları dizelim. Biber ve domates salçasını karıştırıp suyla açalım ve baharatlarla birlikte yemeğin üzerine gezdirelim. Fırında pişirelim.
Kayıt: 15.05.2013 Mesajlar: 53 Şehir: Kahramanmaraş
Kısa URL: https://ml.md/lc89412
Gönderme Tarihi: 20.May.2013
1,396 defa indirildi / yazdırıldı
Pınar Simon
4 Adet Pirzola
2 Adet Patlıcan
2 Adet Soğan
1 Adet Sivri Biber
2 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
2 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kekik
Pirzolaları bir tencerede kızartalım. Patlıcanları, alacalı soyup küp küp doğrayalım. Kızartılan pirzolaların üzerine piyazlık doğranmış soğan, sarımsak ve patlıcanları dizelim. Biber ve domates salçası karıştırıp suyla açalım ve baharatlarla birlikte yemeğin üzerine gezdirelim. Aynı tavada pişirelim.