| 
 
 
 | 
Pazılı Tavuk Sarma | 
  | 
filo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.11.2014 
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103388 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2014 
2,003 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram ince dövülmüş tavuk göğüs eti
 
4-5 adet pazı yaprağı
 
30 gram dil peyniri
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
4 diş sarımsak
 
Tuz, karabiber
 
Domates sosu için:
 
2 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Kekik, az şeker, tuz ve karabiber
 
Kürdan
 
 
İnce dövülmüş tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir tanesinin ortasına 2 dakika haşlanmış ve sap kısmı kesilmiş pazı yaprağını yerleştirin. Üzerine dil peynirini ve bir adet ezilmiş sarımsağı koyun. Tavuk etini ikiye katlayın ve bir kürdan yardımıyla uç kısmını kapatın. Tavaya yağı koyup hazırladığınız pazılı tavuk etlerinin iki yüzünü de kızarıncaya kadar pişirin. Tavuk eti ince dövüldüğü için çabuk pişecektir. İstenirse direkt fırın tepsine konulup fırında da pişirilebilir.
 
 
 
  
 | 
Pazılı Tavuk Sarma | 
  | 
yeşil yaprak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.02.2015 
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105127 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2015 
1,713 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet ince dövülmüş tavuk eti
 
1 adet soğan
 
5 diş sarımsak
 
400 gram pazı
 
2 dal biberiye
 
Tuz, karabiber
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
 
2 çorba kaşığı salça
 
 
Sarımsakları soyup ikiye bölün. İnce dövülmüş tavuk etlerini, tuzu, karabiberi ve kırmızı pul biberi harmanlayıp tereyağıyla beraber üzerine sürün. Tavuğun içine bu karışımdan sürün sarımsakları ince doğranmış pazıları da tavuğun içine koyup sarın. Kürdanla bağlayın. Tavuğu fırın tepsisinin içine yerleştirip 170 derecede 35 pişirin. Ara ara akan yağını üzerine alıp güzel bir şekilde kızarmasını sağlayın. Daha sonra salçalı su döküp fırının ısısını 200 dereceye getirip 15-20 dakika daha pişmeye bırakın. Fırından aldığınız tavuğun üzerine servis yapmadan önce bir miktar daha salçalı suyundan gezdirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın.
  
 | 
Pazılı Tavuk Sarma | 
  | 
taze nane 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.11.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120872 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2016 
1,667 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
4 adet tavuk göğsü
 
4 adet pazı yaprağı
 
sos için:
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 tepeleme çay kaşığı un
 
4 su bardağı ılık tavuk ya da et suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
İçi için:
 
1 adet orta boy kırmızı biber
 
200 g. rendelenmiş taze kaşar
 
 
Tavuk göğüs etlerini döverek yarım santimden de ince olacak şekilde inceltin. Pazı yapraklarının saplarını kesip kaynayan tuzlu suda 1 dakika kadar bekletin ve sudan çıkardıktan sonra süzün. Saplarını ise incecik doğrayıp derin bir kaba aktarın. Kırmızı dolmalık biberleri tavla zarı formunda dilimleyip doğranmış pazı yapraklarının üzerine ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edip karıştırın.
 
Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp üzerine hemen unu ekledikten sonra, orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak un sararıncaya kadar 3 dakika kadar kavurun.
 
Ilık haldeki tavuk ya da et suyunu da azar azar ilave edip sos kaynayıncaya kadar karıştırın. Yumuşamış pazı yapraklarını tezgaha serip üzerlerine dövülmüş tavuk etlerini yayın. Hazırladığınız kırmızı biberli peynirli harçtan üzerlerine ikişer yemek kaşığı kadar koyup sıkıca sararak rulo yapın.
 
Ruloların pişerken açılmaması için iki ucundan kürdanla tutturun. Tencerenin kapağını kapalı vaziyette kısık ateşte, yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Ilık hale gelmesini bekleyip dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Pazılı Tavuk Göğsü Rulosu | 
  | 
Kayıtcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2019 
Mesajlar: 60 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139516 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2019 
1,047 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu
 
 
4 Adet Piliç göğüs
 
2 Adet Taze soğan
 
2 Adet Küçük boy havuç
 
2 Adet Küçük boy kabak
 
2 Adet Kereviz sapı
 
1 Tatlı kaşığı soya sosu
 
8 Ad Büyük boy pazı yaprağı
 
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Pul kırmızıbiber
 
Tane karabiber
 
 
Etler düz bir zemin üzerine hafifçe açılarak yayılır.
 
Soğanlar, havuçlar, kabaklar ve kereviz sapları kibrit çöpü ebatlarında kesilir ve ayrı ayrı kaynar suda V er dakika haşlanır, süzülür. Kağıt havlu ile hafifçe bastırarak fazla suları alınır.
 
Sebzeler hafif derince bir kaba alınarak, üzerlerine soya sosu, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiber serperek harmanlanır.
 
Etlerin her birinin ortasına sebzeli harçtan 1,5 çorba kaşığı konur. Kısa kenardan kısa kenara doğru hafifçe yayılır ve etler rulo şeklinde sarılır.
 
Pazı yaprakları kaynar suya batırılır, 2-3 dakika tutulur. Süzerek çıkarıp, kağıt havlu ile fazla suları alınır ve kalın sap kısımları kesilir Düz bir zemin üzerinde 1 adet pazı yaprağı, rulo etleri saracak şekilde yerleştirilir Yaprakların üzerine etler yerleştirilerek, herbirinin ortasına sebzeli harçtan 1,5 çorba kaşığı konur ve sigara böreği şeklinde sarılır.
 
Pazı lı ruloların her biri ayrı ayrı, iki katlı alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde sarılır. Önceden ısıtılmış 200 °C fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirilir
 
Kal an pazı yaprakları iri iri doğranır. Zeytinyağı ısıtılır ve kalan sebzeler eklenerek, karıştırılır ve 2-3 dakika sotelenir. Karıştırmaya devam ederek pazı yaprakları ilave edilir ve 1 dakika daha sotelenir
 
Etler sotelenmiş sebzelerle birlikte servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |