Kısa URL: https://ml.md/lc90354
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2013
2,082 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg yoğurt
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
yarım demet pazı
2 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı çiğ buğday
İki çeşit yoğurt iyice çırpılır içine ince kıyılmış pazı haşlanmış buğday ve eritilmiş sana eklenir ocakta kaynatılır kaynadıktan sonra soğutulup servis yapılır
Kısa URL: https://ml.md/lc110342
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2015
1,713 defa indirildi / yazdırıldı
THT Skylife
25 yaprak pazı (saplarıyla)
1 su bardağı yarma buğday
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
2 litre su
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Yarma buğdayı tencereye alın. Üzerine suyu ilave ederek orta ateşte ve kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ezdiğiniz sarımsakları ve tuzu yoğurda ekleyin ve sonra iyice çırpın. Pazıları bol suda yıkayıp sapları ile birlikte ince ince doğradıktan sonra haşlanmaya devam eden buğdayların içine atın. 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın.
Ocaktan aldığınız karışımın içine sarımsaklı yoğurdu ilave ederek karıştırın. Çorbanızın üzerine yağ ve pul biber kızdırarak soğuk servis yapın.