| 
 
 
 | 
Pazılı Levrek Sarma | 
  | 
teflon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2006 
Mesajlar: 46 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6212 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2006 
3,239 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet derisiz levrek fleto
 
8 iri pazı yaprağı
 
1 adet beyaz soğan
 
200 ml üzüm sirkesi
 
30 ml. zeytinyağı
 
20 gr. tereyağı
 
tuz karabiber
 
 
Soğanı küp kesin. Zeytinyağında şeffaflaşana kadar çevirin. Sirkeyi ilave edip üçte birini buharlaşana kadar çektirin. Tereyağını ekleyerek koyulaştırın. Pazı yapraklarını blanşe edin ve süzün. Balıklara tuz, biber serpin. İkiye keserek pazıya sarın buharda pişirin. Sıcak olarak hazırladığınız sos ile servis yapın.
  
 | 
Pazıya Sarılmış Levrek | 
  | 
Terazi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.05.2006 
Mesajlar: 32 Şehir: Sanal Alem | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7352 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2006 
3,716 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr. levek fletosu
 
100 gr. taze mantar
 
100 gr. kaşar peyniri
 
1 adet kuru soğan
 
1 bağ dereotu
 
50 gr. kapari
 
1 bağ taze pazı
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Pazıları kaynayan suya atın, 30 saniye sonra buzlu suya çıkarın. Bir tavada zeytinyağını, kuru soğan, taze mantar ve kapariyi hafif soteleyin, tuz, karabiber, dereotu, ilave edip ocaktan alın. Soğuduktan sonra kaşar peyniri rendesi katın, pazıları tezgaha yayın, fleto çıkarılmış bir levrek dilimi koyup onun da üzerine hazırladığımız harçtan koyun, pazıyı güzelce sarın, tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine dizin, bütün pazılar ve balıklar bitice tepsiye biraz su koyun 200 derece ısıda 25 dakika pişirin.
  
 | 
Pazıya Sarılı Levrek | 
  | 
ipek böceği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133439 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018 
1,018 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr. levrek fileto
 
100 gr. taze mantar
 
100 gr. kaşar peyniri
 
1 adet kuru soğan
 
1 bağ dereotu
 
50 gr. kapari çiçeği
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 bağ taze pazı
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Levrekleri fileto olarak açalım, pazıları kaynayan suya atılıp, 30 saniye sonra buzlu suya çıkaralım. Ayrı bir tavada zeytinyağı, kuru soğan, taze mantar ve kapari çiçeğini hafif diri olacak şekilde soteleyelim. Tuz, kara biber, dereotu ilave edip ocaktan alalım. Soğuduktan sonra kaşar peyniri rendesi ilave edelim. Pazıları düzgün bir tezgah üzerine levreklerin boylarını her iki taraftan ikişer parmak geçecek şekilde açalım. Üstüne levrek fileto ve harç koyalım. Diğer filetoyu da en üste yerleştirip her iki tarafı kapanacak şekilde balığı pazı ile güzelce sarıp tereyağla yağlanmış ısıya dayanıklı bir cam tepsiye sıralayalım. Bir miktar su koyup 200 dereceli fırında 25 dakika pişirelim. Zeytinyağı, un, beyaz şarap, sebzeli balık suyu ,rezene ve az safran ile akıcı kıvamda olacak şekilde sos hazırlayalım. Fırından çıkardığımız balıkları hazırladığımız sosla servis yapalım.
  
 | 
Pazılı Levrek Sarma | 
  | 
insancıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2019 
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144881 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019 
667 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet levrek
 
6 adet pazı yaprağı
 
2 su bardağı kıyılmış mantar
 
6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
 
1 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı tane karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Levreklerin kafalarını kesip, kılçıklarını çıkarın.
 
Levreği 6 parçaya doğrayıp, yıkayın.
 
Karabiber ve tuzu levreğin her tarafına sürün.
 
Tavada mantarları suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
 
Un, krema ve 1 bardak su ekleyip kaynatın.
 
Pazı yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın. Böylece yapraklar yumuşayacaktır.
 
Yaprakları, parlak kısımları tezgaha gelecek şekilde yayın.
 
İçine 1 parça levrek koyup yaprak sarar gibi dikdörtgen şeklinde kalınca sarın.
 
Diğer yapraklara da aynı işlemi uyguladıktan sonra hepsini fırın kabına dizip hazırladığınız sosu dökün.
 
175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |