|
Pazı Sarması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc2830
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2006
4,738 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg pazı
500 gr az yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
1 kase pirinç
½ demet maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Pazı yapraklarını az tuzlu suda haşlayın ve süzün.
Kıymayı rendelenmiş soğan, salça, pirinç ve baharatlar ile iyice karıştırın.
Hazırladığınız harcı pazı yapraklarının içerisine koyarak sarın.
Tencerenin içerisine yerleştirip yağlı ve salçalı suda pişirin.
Yaprakların açılmaması için tencerenin içine yerleştirdikten sonra üzerine bir tabak koyabilirsiniz.
Servis tabağına alıp yoğurt ile servis yapın.
ML® Pazı Sarması için tıklayın
|
Pazı Sarması |
|
Eşik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag |
Kısa URL: https://ml.md/lc6990
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2006
4,273 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet pazı
100 gram orta yağlı kıyma
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
¼ demet maydanoz
1 çay kaşığı kuru nane
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pazıları yıkayın. Herbir yaprağını uzunlamasına ortadan kesin, damarlı saplarını atın. Soğanın kabuğunu soyun, küçük küpler şeklinde doğrayın. Pirinci yıkayın ve süzün. Salçayı yarım fincan ılık suda eritin. Maydanozu yıkayın, kalın dallarını ayıklayın ve yapraklarını ince ince kıyın. Kıyma, soğan, pirinç, salça, maydanoz, nane, tuz, karabiber, 2 yemek kaşığı su ve yağı karıştırın ve yoğurun. Karışımdan alarak herbir pazı yaprağının alt kısmına koyun. Kıvırarak muska gibi sarın. Açılacak kısmı alta gelecek şekilde küçük bir tencerenin dibine dizin. Sarma işlemi bitince üzerlerine porselen bir tabağı ters çevirerek koyun. Bir bardak sıcak su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısarak 30 dakika ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Arzu ederseniz sofraya yanında yoğurt ile getirebilirsiniz
ML® Soğan Sarması için tıklayın
|
Pazı Sarması |
|
dr.tarık
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc27320
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2008
3,729 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 küçük demet pazı
600 gr. orta yağlı kıyma
2 adet soğan
Yarım su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı salça
Yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
Pazı yaprakları sapları kesilmeden iyice yıkanır. Derince bir tencerede bol su kaynatılır. Pazılar saplarından tutularak suyun içine batırılırve 1 dk. kadar bekletilir daha sonra suyun içinden alınarak suyunun süzülmesi için bir kenara bırakılır. Soğanlar soyulup ince ince rendelenir. Dereotu yıkanıp küçük küçük kıyılır. Kıyma rendelenmiş soğan, bulgur, 1 yemek kaşığı salça, tuz karabiber, dereotu, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve yarım su bardağı su bir kaba koyularak iyice karıştırılır. Pazıların sapları kesilir. Büyük yapraklar damar boyunca ortadan ikiye ayrılır. Kalın damarlar varsa kesilerek çıkarılır. Küçük yapraklar ise bütün olarak kullanılır. Yaprakların ortasına bir tatlı kaşığı hazırlanan kıymalı karışımdan koyularak sarılır. Çok sıkı sarılmamasına özen gösterilmelidir. Sarılan pazılar tencerenin içine gelişi güzel yerleştirilir. Üzerine 2 çay bardağı su ilave edilip 30 dk. kadar pişirilir. Sarımsaklar soyulup küçük küçük doğranır. Margarin ile 1-2 dk. kadar kavrulur. Üzerine kalan salça ve kırmızıbiber ilave edilerek iyice kızdırılır. Sarmanın üzerine dökülerek sıcak servis yapılır.
|
Pazı Sarması |
|
aza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc51982
Gönderme Tarihi: 23.May.2010
3,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik
2 bağ pazı
İç harcı için:
50 gram pirinç
2 adet soğan
1 bağ dereotu
1 bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı adaçayı
yeteri kadar tuz ve karabiber
400 gram kıyma
Pazıları yıkayın. Bol tuzlu suda yarım dakika kadar haşlayın. Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayın. Bunun için soğanı yemeklik doğrayın. Pirinç, kıyılmış dereotu, maydanoz, adaçayı, tuz ve karabiberi de ilave edin. Tuz ve biber serpin. Tüm bu malzemeyi kıymaya ilave ederek iyice karışürın. Pazı yapraklarının saplarını kesin. Yaprakları büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek içlerine harçtan koyup, sarın. Tencerenin en altına pazı saplarını dizin. Üzerine sarmaları koyarak, yarım saat pişirin. Arzuya göre, yoğurtla servis yapabilirsiniz.
|
Pazı Sarması |
|
dadı kalfa
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53842
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2010
3,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
Taze pazı yapraklarını çok az kaynar suda haşlayınız. Koyunun yağlı ve boş yerinden, soğan ve maydanoz ile birlikte ince kıyılmış yeteri kadar kıymanın içine yetecek kadar yıkanmış pirinç atınız. İçine tuz, biber ve tarçın karıştırıp her pazı yaprağını açarak içine bu içi yerleştiriniz, sonra da yaprağı sarınız. Sarmaları tencereye diziniz, açılmaması için üzerlerine ufak bir kahvaltı sahanı örtüp, kenarından da bir miktar etsuyunu içine dökünüz. Sonra tencereyi hafif ateşte pişirmeğe başlayınız. Piştikten sonra sofraya götürünüz.
|
Pazı Sarması |
|
büyük sultan
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc56570
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2010
3,617 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr haşlanmış pazı yaprağı
1 su bardağı pirinç
4 soğan
1 su bardağı mısır yağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Yarım demet nane
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Sıcak su
Tuz
Tarçın
Yenibahar
Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstıkları ilave edin. Yeterli miktarda tuz, tarçın, yenibahar ve kuşüzümü ekleyin. Harcın üzerine çok az su ekleyip kısık ateşte pirinçler hafif yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılıtın. Nane, dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Pirinçli harca ekleyip harmanlayın. Pazı yapraklarının içine pirinçli harcı paylaştırıp sarın. Sarmaları tencereye dizin. Üzerlerine çok az yağ ve sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Ilık servis yapın.
|
Pazı Sarması |
|
seyyare
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc66482
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2011
3,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet pazı yaprağı
400 gr. kıyma
Yarım su bardağı pirinç
3 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Yeteri kadar sıcak su
Karabiber
Pazıları yıkayıp, kaynar suya batırıp, çıkarın. Kıyma, pirinç, kıyılmış soğan ve domatesi, ince kıyılmış sarımsak ve maydanozu, nane, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın. Pazı yapraklarına yeterli miktarda harç koyup, çok sıkı olmayacak şekilde sarıp, tencereye yerleştirin. Sarmaların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup pişirin.
|
Pazı Sarması |
|
napolitan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.10.2011
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc69445
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2011
3,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bağ pazı
İç harcı için:
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı zeytinyağı
500 gr dolmalık kıyma (orta yağlı)
1 çay kaşığı pirinç
2 adet kuru soğan
Öncelikle, pazıları yıkayalım, saplarını keselim ama atmayıp, bir kenarda bekletelim. Pazı yapraklarını bol tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayıp, çıkaralım. Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayalım. Bunun için soğanı, yemeklik tavla zarı gibi doğrayalım. Pirinci, ince kıyılmış dereotunu, ince kıyılmış maydanozu, kuru fesleğen, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de serpiştirerek ilave edelim. Tüm bu malzemeye kıymayı ilave ederek iyice karıştıralım, yoğuralım. Pazı yapraklarını büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek içlerine kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyarak, rulo şeklinde, dolma gibi saralım. Tenceremizin en altına kestiğimiz sapları dizelim, üzerine de dolma sarmalarını yerleştirelim ve 2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, tencerenin kenarından ekleyelim. Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalara bölerek dolmaların üzerine koyalım ve 30 dakika kadar, orta ısılı ateşte pişirelim.
Fotoğraf "sofa" tarafından gönderildi. 28.05.2019
|
Pazı Sarması |
|
irşat
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc93700
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2013
2,974 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
1 demet pazı
2 su b. pirinç
1 havuç
2 köz kırmızı biber
1 kase kornişon turşu
1 limon
Zeytinyağı
Tuz
Su
Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencerede pirinci haşlıyoruz. Pirinç haşlanınca süzüyoruz ve soğutuyoruz. Bir karıştırma kabına alıyoruz.
Havucu rendeliyoruz ve az yağda hafif soteliyoruz. havucu da pirincin üzerine katıyoruz. Közlenmiş kırmızı biberi ve dereotunu küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
Kornişon turşuyu da doğrayıp ilave ediyoruz. Limonunu sıkıyoruz. Zeytinyağını döküyoruz. Tuzunu atıyoruz. Harcı karıştırıyoruz.
Pazıları kaynamış suya batırıp çıkarıyoruz ve soğuk suya alıyoruz. Bir tepsi boyunda yağlı kağıt kesiyoruz ve tezgaha seriyoruz. Yanyana 4-5 pazıyı diziyoruz.
Kenarları birbirinin üzerine gelecek şekilde koyuyoruz. Uzunlamasına, pirinçli harçtan koyuyoruz ve yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarıyoruz.
Ruloyu da dilimleyerek servis tabağına diziyoruz.
|
Pazı Sarma |
|
arşın
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Bakü |
Kısa URL: https://ml.md/lc93850
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2013
3,033 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo pazı
250 gram kıyma
2 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı nane
1 su bardağı su
1 su bardağı sarmısaklı yoğurt
Pazı yapraklarını 15 dakika kadar kaynatıp süzün. Soğanları rendeleyin ve içine pirinç, salça, kıyılmış yeşillikler, kıyma ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip karıştırın. Su ve yağı da içine ekleyin ve bu iç harcı haşlanmış pazı yapraklarının içine paylaştırıp sarın. Tencereye istenirse kemik yerleştirip üzerine sardığınız dolmaları dizin. 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyip 40 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
|
Pazı Sarması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96343
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2014
2,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet pazı
500 gr yağlı koyun döşü kıyması
5 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane yada kuru nane
Pişirmek için:
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz
Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir. Diğer malzemelerle iyice karıştırılır.
Pazılar yıkandıktan sonra hafif haşlanır ve damarlı tarafı içe gelecek şekilde hazırlanan içle sarılır, tencereye dizilir. Et suyu ve tuzu eklenir.
Sarmaların üzerine önce bir tabak kapatılır sonra tencerenin kapağı kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
|
Pazı Sarması |
|
hanım abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2012
Mesajlar: 35 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc102498
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2014
2,996 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet pazı
2 adet soğan
350 gram kıyma
2 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
Baharatlar
Limon suyu
3 çorba kaşığı nar ekşisi
1 kase sarımsaklı yoğurt
Soğanı ince bir şekilde rendeleyin. Üzerine pirinç kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Kıyma, salça ve sarımsağı da yerleştirip karıştırın. Bu karışıma baharatları ilave edip hazırlayın. 3 dakika kadar kaynatılıp suyu sıkılmış pazı yapraklarına yerleştirip küçük küçük sarın. Tencereye dizin. Kalan iç olursa domatesin içine koyup domates dolması da yapabilirsiniz. Üzerine de çok az su ekleyip 35 dakika pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Pazı Sarması |
|
adam
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc130429
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2017
1,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
250 gram pazı
500 gram yağlı kıyma
1 adet büyük soğan
1 adet küçük domates
1 Türk kahvesi fincanı bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz
Nane
Karabiber
Tuz
4-5 adet kemik
Pazı yapraklarının sapları kesilip, 10 dakika haşlanır.
Soğan, domates, maydanoz, salça, nane, karabiber, tuz robotta çekilir.
Hazırlanan malzeme, bulgur ve kıyma karıştırılır.
Tencerenin dibi kemikle ile kaplanır.
Yapraklar iki parçaya bölünüp bir miktar iç kenara çarpraz konularak üçgen şekil alacak biçimde sarılır.
Sarmalar düzgüce kemiklerin üzerine dizilir.
Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
Tabağın üzerine taşacak kadar su konulunup ağır ateşte pişirilir.
Not: Kemikler, sarmaya bambaşka bir lezzet veriyor. Bulunamazsa kullanılmayabilir. O zaman tencerenin dibi yaprakla kaplanmalıdır. Bulgur yerine pirinç de kullanılabilir.
|
Pazı Sarması |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130814
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2017
1,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Tutam Dereotu
1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Adet Havuç
2 Adet Kuru Soğan
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
3 Bağ Pazı
1 Su bardağı Pirinç
1 Tutam Taze Nane
Karabiber
Kırmızı Pul Biber
Kuru Nane
Su
Tuz
Yenibahar
Zeytinyağı
Pazıların yapraklarını haşlıyoruz. Dolmalık fıstığı zeytinyağı koyduğumuz derin bir tencereye koyup kavuruyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Yıkanmış pirinçleri katıp kavurmaya devam ediyoruz. Tuz, karabiber,, kuş üzümü, yeni bahar, kuru nane ve pul biberi ekliyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar su döküp karıştırıyoruz. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz. Dereotu, maydanoz ve tazen naneyi ince bir şekilde doğruyoruz. Pirince ekleyip karıştırıyoruz. Pazı yapraklarının baş kısmına harcımızdan koyup sarıyoruz. Havucu soyup dilimliyoruz. Tencerenin tabanına havuçları diziyoruz. Sardığımız sarmaları tencereye yerleştiriyoruz. Tencereyi ocağın üzerine yerleştiriyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz. Zeytinyağı döküyoruz. Tuzunu serpiyoruz. Yaprakları açılmasın diye tabağı ters çevirip sarmaların üzerine koyuyoruz. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz.
|
Pazı Sarması |
|
seans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2018
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc137125
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2018
1,102 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sek.com.tr
2 kg pazı
500 gr kıyma
200 gr pirinç
5 domates
¾ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
4 soğan
Tuz
Karabiber
Kuru nane
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı domates salçası (ayrıca)
SEK Yoğurt
Pazı yapraklarını tuzlu suda haşlayın. Soğanı ince kıyıp zeytinyağında kıymayla birlikte kavurun. Pirinci ilave edip karıştırın. Ufak doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler pişmeye başlayınca 1 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber ve naneyi de ilave edip iyice karıştırın ve ocaktan alın. Pazı yapraklarının içine harçtan paylaştırıp kenarlarını kapatıp sarın. Sarmaları tencereye dizin. 3 yemek kaşığı salça ve suyu karıştırıp sarmaların üzerine gezdirerek dökün ve kapağı kapalı şekilde pişirin. Yanında SEK yoğurtla birlikte servis yapın.
|
Pazı Sarması |
|
CumaDan
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.06.2019
Mesajlar: 23 Şehir: Cumaovası |
Kısa URL: https://ml.md/lc143293
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2019
657 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet pazı
2 adet kuru soğan
Yarım su bardağı bulgur
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pazı yapraklarını haşlayıp kuru soğan, bulgur, baharat, zeytinyağı ve sumak ile hazırladığınız iç harcı ile doldurup yaprak sarması gibi sarın.
Bir tencerenin tabanında yaprak saplarının üstüne koyduğunuz pazıları sıcak su, biber salçası ve limonlu su ile hazırladığınız sos ile 45 dakika pişirin.
|
Etli Pazı Sarması |
|
altın maske
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152904
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2020
402 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
3 demet pazı yaprağı
İçi için:
250 gram orta yağlı dana kıyma
2 orta boy soğan
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı bulgur
Maydanoz
Taze nane
2 kaşık domates püresi
Tuz karabiber
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı yağ
Pazı yapraklarını büyükçe bir tasın içinde birkaç kere bol su ile yıkalım.
Tüm yeşilliklere yaptığımız gibi en son suya biraz sirke döküp içinde bekletelim yıkayalım.
Suyunu süzüp üzerlerine kaynar 2 litre su döküp çevirerek yaprakları sündürelim. Sakın haşlamayın çok ince olduğu için eriyebilir.
Büyük yaprakları üçe küçükleri ikiye kesip ortalarındaki dalları alalım. Dolmaları dizeceğimiz tencerede önce yağı salçayı koyup eritelim biraz su ilave edip salçayı pişirelim. Dilerseniz bir dış sarımsak da koyabilirsiniz.
İçi için soğanları maydanozu çok ince kıyalım. Kıyma ile hepsini bir yoğuralım. Kıyılmış naneden de bir kaşık koyabilirsiniz.
Kesip hazırladığımız yaprakların içine birer tatlı kaşığı koyup saralım. Yaprakların üzerine çıkana kadar ılık su ilave edip suyuna bir çay kaşığı kadar tuz ilave edip üzerlerine porselen tabak ya da dolma taşı kapatıp ocağın orta boy gözünde kaynayınca en kısığa indirip 40 dakika kadar pişirelim.
|
Pazı Sarması |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156709
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2021
716 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
10 tane pazı yaprağı (önceden sıcak suda bekletilmiş)
250 gr orta yağlı dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı taze nane
2 dal taze soğan
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 kâse süzme yoğurt
Yarım limon
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pazı sarması için önce harcı hazırlayalım. Kıymanın içine soğan rendeliyoruz, pirinç, kimyon, toz biber, pul biber, biber ve domates salçası, taze soğan, taze nane, sarımsak, zeytinyağı ve tuzunu da ekleyip karıştırıyoruz.
Hazırladığımız harcı pazıların içine koyup sarıyoruz.
Yayla sosu için, yarım limonu sıkıyoruz.
İçine 1 yumurta ve yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra un ve kuru nane ilave ediyoruz.
Ardından 3 su bardağı su döküp karıştırmaya devam ediyoruz.
Sosu dolmaların üzerine döküp tencerede pişmeye bırakıyoruz.
Kaynamaya yakın üzerine tereyağı ekliyoruz. Bir süre de bu şekilde kaynatıyoruz.
|
Pazı Sarması |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162030
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2021
355 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet pazı
2 soğan
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 domates
1 kaşık domates salçası
1 bardak bulgur
Yarım bardak pirinç
1 bardak su (sıcak)
3 kaşık nar ekşisi
1 demet maydanoz
Nane
1 küp şeker
Sumak
Karabiber
Tuz
Sosu için:
2 bardak sıcak su
Yarım kaşık biber salçası
Zeytinyağı
Yarım limon
Tuz
Tüm pazı yapraklarını tek tek bol suda yıkayın. Sap kısımlarını ve yırtık yaprakları tencerenin dip kısmına koyabilirsiniz. Kalan sağlam yaprakları kaynar suya batırıp 1 dakika bekletin.
Bu sırada bir kapta pazının iç harcını hazırlayın. Soğan ve sarımsakları küp küp doğrayın. Pirinçleri ve bulgurları yıkayıp süzün. Ardından maydanozları ince doğrayın. Domatesleri de rendeleyin. Geniş bir tencereye soğan ve sarımsakları kavurun. Ardından domatesleri koyun. Daha sonra şekerini koyun. Biraz karıştırdıktan sonra salçasını da ekleyin. En son pirinç ve bulgurlarla birlikte baharatlarını, sumağı ve nar ekşisini de ekledikten sonra biraz su koyup kısık ateşte pişirin.
Pirinçler çok yumuşamadan ocaktan alın. Daha sonra maydanozlarını ekleyip karıştırın.
Pazı yapraklarını damarlar üstte kalacak şekilde serin ve bir bıçak yardımı ile damarları ezin. Harçtan bir parça alıp sarın.
Yırtık yaprakları sardığınız tencereye dizin. Tüm harç bitene kadar bu işlemi yapın. Bir başka yerde sosunu hazırlamak için malzemelerin hepsini karıştırın. Dizdiğiniz yaprakların üzerine dökün. Üzerine bir tabak koyup tencereyi kapatın. 30 dakika kadar pişirin. Ilık servis edebilirsiniz.
|
Pazı Sarması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177145
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2024
195 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet pazı yaprağı
1 su bardağı pirinç
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Tuz
1 su bardağı su
İlk olarak pazı yapraklarını temizleyin ve saplarını kesin. Yaprakları kaynar suda 2-3 dakika haşlayın ve sonra soğuk suya alarak süzün. Bu işlem yaprakların yumuşamasını sağlayacak ve kolayca dolma yapabilmenizi sağlayacaktır.
Pirinci yıkayın ve süzün. Bir tencerede pirinci su ekleyerek haşlayın, ancak tamamen pişirmeyin, yarım pişmiş bırakın.
Soğanı ince şekilde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
Kavrulan soğana domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Haşlanmış pirinci, doğranmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Ocağın altını kapatın ve iç harcı soğumaya bırakın.
Pazı yapraklarını tezgaha serin ve her bir yaprağın içine iç harçtan bir miktar yerleştirin. Yaprakları rulo şeklinde sarın.
Tencerenin tabanına pazı dolmalarını sıralayın. Üzerlerine su veya tavuk suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
Pazı dolmalarını servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak üzerlerine limon dilimleri veya yoğurt ile servis yapın.
Not: Pazı yapraklarını haşlarken çok fazla bekletmemeye özen gösterin. Yapraklar sadece hafifçe yumuşamalıdır, aksi halde çok yumuşak olan yapraklar dolma sırasında parçalanabilir.
|
|