| 
 
| 
 
 
 | 
 
Patlıcanlı Tepsi Kebabı | 
 
  | 
darbe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2016 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118221 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2016 
1,453 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Aynur Akdemir
 
 
400 gr dana kıyma
 
100 gr kuzu kıyma
 
4-5 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kimyon
 
Tuz
 
Yeşil biber
 
2 adet soğan
 
5 adet patlıcan
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Kıyma, baharat ve sarımsakları güzelce karıştırıp yoğurun. Yeşil biberleri uzun uzun, soğanları halka halka doğrayalım. Yağladığımız fırın tepsisini altına yerleştirelim. Yağlı kağıdın üzerinde kıymalarımızı güzelce ince olarak açıp soğanların üzerine yerleştirelim. Kenarlarına alacalı olarak kesip iri doğradığımız patlıcan ve halka halka domatesleri yerleştirelim. Sıvı yağı domateslerin üzerinde gezdirelim. Üzerini aliminyum folyo ile kapatalım. Önceden ısıtılmış fırında 15 saat aliminyum folyolu, yarım saat folyosuz pişirelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Patlıcanlı Tepsi Kebabı Tarifleri Beyti Tarifleri
 | 
 
 
 
 |