| 
 
 
 | 
Patlıcanlı Tencere Kebabı | 
  | 
pamir81 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2008 
Mesajlar: 33 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74673 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2012 
2,581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet kamer patlıcan
 
2 adet soğan
 
400 gram kuşbaşı et
 
4 diş sarımsak
 
4 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
3 çorba kaşığı sıvı yağı
 
 
Tencerenin içine önce kuşbaşı doğranmış etleri suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Üzerine yağı döküp kavurmaya davam edin. Patlıcanları alacalı kesip küçük küpler halinde doğrayın. Patlıcanların üzerine dizin. Üzerine domates ve sivri biberleri irice doğrayıp ekleyin. Aralarına sarımsakları serpin. Kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte 1,5 saat pişmeye bırakın. Tencereniz müsaitse bu işlemi fırında da yapabilirsiniz. Kendi suyu ve buharıyla piştiği için çok güzel bir lezzeti olan bu yemeği afiyetle sıcak sıcak ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "kirazçekirdeği" tarafından gönderildi. 15.08.2015
  
 | 
Patlıcanlı Tencere Kebabı | 
  | 
goksimsir 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2006 
Mesajlar: 41
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc942 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2006 
2,880 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 kilo kemikli koyun eti veya pirzola
 
2 adet soğan
 
2 adet domates 
 
4 adet patlıcan 
 
4-5 adet sivri biber
 
1 fincan ayçiçek yağı
 
1 çorba kaşığı margarin 
 
Yeterince tuz, karabiber
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Patlıcanları soyup, uzunlamasına dörde böldükten sonra enlemesine ikiye kesin. Bolca tuzlayıp süzgece bırakın. Etleri çelik ya da kalın dipli bir tencerede bir kaşık margarinle çevirerek kızartın. Çentilmiş soğanları ve karabiberi de ekleyerek, bir bardak sıcak su ilavesiyle pişmeye bırakın. Suyu azaldıkça sıcak su ekleyin. Öte yandan siyah suyu çıkan patlıcanları iyice yıkayıp kurulayın, ve ayçiçek yağında çevirerek kızartın. İyice yumuşayan etleri bir tencereye suyu ile yerleştirin, patlıcanları da üste dizin, domates ve biber dilimleri ile süsleyip, kendi suyu ile 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |