| 
 
 
 | 
Patlıcanlı Tavuk | 
  | 
Döner 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.06.2006 
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5139 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006 
4,945 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
2 su bardağı rendelenmiş soğan
 
4 adet tavuk fileto
 
Yarım limonun suyu
 
1 adet küp doğranmış patlıcan
 
4 adet küp doğranmış domates
 
1 demet maydanoz
 
 
YAPILIŞI
 
Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın. 2 su bardağı rendelenmiş soğanı ekleyin. Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri ekleyin. Bir dakika çevirdikten sonra yüksek ateşte pişirin.
 
Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin. Servis tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Patlıcanlı Tavuk Sote için tıklayın
 
  
 | 
Patlıcanlı Tavuk | 
  | 
scarlett 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.07.2007 
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16255 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007 
3,359 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk
 
1 kg. patlıcan
 
1 adet iri kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
yarım çorba kaşığı salça
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
tuz
 
 
Tavuk küçük parçalara ayrılır, renk alacak kadar teflon tavada kızartılır. Fırın kabına dizilir. Patlıcanlar alaca soyulup, halka şeklinde doğranıp, kızgın yağda kızartılır. Tavukların üzerine tuzla ovulmuş, ince kıyılmış soğan ve sarımsak serpiştirilir, üzerine kızarmış patlıcanlar konur. 1 su bardağı ılık suda eritilmiş salça gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
  
 | 
Patlıcanlı tavuk | 
  | 
Fazilet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2007 
Mesajlar: 22
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16416 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2007 
3,158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gerekli malzeme:
 
600 gr patlıcan
 
800 gr tavuk, 
 
1 taze soğan
 
1  diş sarımsak
 
Yarım çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı elma sirkesi 
 
Bir tutam kekik, tuz
 
 
1 Patlıcanları soyup küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlayıp yarım saat bekletin. Tavuğu küçük parçalara ayırın.
 
2 Tuzladığınız patlıcanları yıkayıp suyunu sıkın. Soğan ve sarımsağı küçük doğrayıp tencereye alın. Zeytinyağı, sirke, patlıcan tavuk, kekik ve tuzu ekleyin. Orta ateşte sık sık karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Patlıcanlı Tavuk | 
  | 
VENÜS 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2007 
Mesajlar: 20 Şehir: Venüs | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17202 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2007 
3,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet orta boy patlıcan
 
1 adet tavuk
 
4 adet domates
 
3 adet dolma biberi
 
tuz
 
karabiber
 
2 su bardağı tavuk suyu
 
kızartmak için sıvıyağ
 
 
Tavuk parçalara ayrılır haşlanır, patlıcan çubuklu soyulur, bir serçe parmağı kalınlığında halka şeklinde doğranır, kızartılır. Fırın tepsisine tavuk parçaları dizilir, üzerine sırasıyla kızarmış patlıcan, domayes, halka şeklinde doğranmış biber yerleştirilir, tuz, karabiber serpilir, tavuk suyu gezdirilir, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.
  
 | 
PATLICANLI TAVUK | 
  | 
sahra gülü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2008 
Mesajlar: 36 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23534 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2008 
2,950 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
4 parça tavuk budu
 
yarım kilo patlıcan
 
1 diş sarımsak
 
kekik
 
yarım çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
 
1 tane soğan
 
tuz
 
 
Yapılışı:
 
Patlıcanları küp şeklinde doğrayın. Tuzlayıp yarım saat dinlendirin.
 
Soğan ve sarımsağı, yağ, sirke, patlıcan ve tavuğu karıştırarak ateşte pişene kadar çevirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |